domin47 Posted March 19 Share Posted March 19 Ahoj, prosím o radu dnes mi nějak přestalo fungovat stahování oken na pravém zadním okně. Vymontoval jsem mechanicky stroj a vypadá to, ze se lanko nejak špatně namotalo. Ale jelikož si nejsem jistý, jestli není i potreba strejek vyměnit nebo co, tak vás prosím o radu. Přikládám foto aktuálního stavu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted March 19 Share Posted March 19 Vyměň celý ten " strojek" ja píšeš. Lanko je tam pocuchaný a rozlámaný to i když by se Ti povedlo vymotat tak to bude zlobit pořád. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domin47 Posted March 19 Author Share Posted March 19 Můžeš prosím i poslat co přesně mám koupit? Je to právě zadní. Diky https://www.topnahradnidily.cz/opravna-sada-mechanismu-stahovani-oken-peugeot-508-508-sw-zadni-prava Tohle bude stačit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted March 19 Share Posted March 19 (edited) No tohle by mohlo stačit. Ale já bych to vyměnil úplně celý ten mechanismus. Jasně stojí o něco víc ale máš jistotu že to funguje když to budeš namotávat sám to lanko tak to může ale taky nemusí fungovat. autodilos.cz/autodily/zvedaci-zarizeni-oken-390317159 Edited March 19 by Vena garážmistr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted March 19 Share Posted March 19 (edited) ta opravná sada ti bude k ničemu, pokud jsi ji ještě neměnil--není to sice kosmická technologie, ale musíš lanko přesně namotat jako je origo, nejlépe se někomu dívat na ruce a pak to uděláš i sám--možná je postup i na Youtube..., doporučuju sehnat stahovačku jako je na fotkách a vyměnit, nebo okno šprajcnout klackem a za dlouhých zimních večerů koumat, jak tu původní stahovačku v klidu opravit (jak vyměnit tu sadu) Edited March 19 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domin47 Posted March 19 Author Share Posted March 19 Nakonec jsem objednal celou tu sadu, kterou poslal Vena. Lanka si koupím na ali a az se budu nudit, tak zkusím opravit sám. Díky moc za rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavelu96 Posted March 19 Share Posted March 19 Začni lankama do bubínku 50 / 50. Druhý konec do plastového vedení na liště a na konec nahodit lanka na růžové kladky přes výřez v kladce. Nastavit jezdec do montážní polohy a nakonec přišroubovat motor. Nezapomeň při montáži pořádně promazat vazelínou modrý bubínek a všechny třecí plochy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vítek1 Posted March 20 Share Posted March 20 já bych doporučil opravnou sadu! Neorigo stahovačky nechodí vždy korektě občas se někde seknou nebo nedojedou mělo tu s tím problém více lidí. Stačilo hledat je tu víc témat pročti máš tam i videa a další. Osobně mám jednu neorigo a 2 opravné sady. Opravné sady jsou OK neorigo stahovačka občas z prostředka nechce nahoru a sjede - možná pomůže promazání to jsem ještě nezkoušel ale i tak. Pokud jsi to nikdy nedělal nastuduj videa obrázky co se dají najít na webu a pokud nejsi levej je to 15 min práce a lepší výsledek s ušetřenou 1000kč Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domin47 Posted Friday at 05:33 PM Author Share Posted Friday at 05:33 PM Ahoj tak uz jsem to zvládl nainstalovat ale ještě bych potřeboval dokoupit tyhle přichytky, ale absolutně netuším jake koupit. Můžete prosím poradit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stosun Posted Friday at 05:44 PM Share Posted Friday at 05:44 PM (edited) Tady máš kód 9345 ZN zadej do google. Např: https://m.automobilovedily24.cz/oen/9345zn https://m.es.aliexpress.com/wholesale/9345-zn.html?gatewayAdapt=glo2esp Edited Friday at 05:50 PM by Stosun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts