1peter Odesláno 29. duben 2023 Autor Odesláno 29. duben 2023 Neviete kde by som mohol zohnat taku schemu čo sa tika mojho problemu. Citovat
1peter Odesláno 6. červen 2023 Autor Odesláno 6. červen 2023 Ahoj Jaro relé spína ale ventilátor nepustí prosím ťa nemáš schému zapojenia ventilátora môj mechanik to nevie nájsť. Moc mi stím pomôžeš . Ďakujem Ahoj som tu zas môj mechanik je v koncoch nevie čo by mal ešte spraviť. Snímač ok relé ok poistky ok kabeláž ok vymenil aj druhý ventilátor ale aj tak sa nespustí na malú rýchlosť . Stále to vyhadzuje tu istú chybu. Nenapadá vás niečo nové.Dakujem za info. Citovat
jarokare Odesláno 6. červen 2023 Odesláno 6. červen 2023 Jestli nslyšíš relé , že spíná , ale ventilátor se nerozeběhne , tak je ten modul špatnej . na to nepotřebuješ schéma (mimochodem popis vodiče ovládání malý rychlosti jsem ti psal na předchozí straně) pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
1peter Odesláno 6. červen 2023 Autor Odesláno 6. červen 2023 Ale mechanik mi povedal že relé menil . Citovat
Namor74 Odesláno 6. červen 2023 Odesláno 6. červen 2023 Já tedy nejsem expert na Tepee, ale něco podobného jsem řešil na svém bývalém Peugeotu. Nevím, jak se to stalo, ale ventilátor se točil jen velmi pomalu (jako větrný mlýn). Samodomo jsem zjistil, že byla připečená a zdeformovaná plastová lůžka uhlíků na ventilátoru, a ty poté brzdily vrtuli v chodu na plný výkon. Původně jsem myslel, že je chyba ve spínači, v termostatu, ale pak mne napadlo připojit ventilátor na přímo na 12V a závada byla odhalena. Je to možná blbost a s tvým problémem to nesouvisí, ale zkus tuto vylučovací metodu. Citovat
1peter Odesláno 6. červen 2023 Autor Odesláno 6. červen 2023 (upraveno) On skúšal aj iný ventilátor a nešlo to Upraveno 6. červen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Necituj těsně předcházejicí přispěvky! Citovat
jarokare Odesláno 6. červen 2023 Odesláno 6. červen 2023 Tak ještě jednou , pořád píšeš relé , tak doufám , že myslíme oba to samý (modul rychlostí ventilátoru - viz obr) v tom modulu jsou dvě relé (malá a velká rychlost) má jeden silovej přívod (ten je v pořádku , když velká rychlost jde) a ovládání , který funguje taky , když velká rychlost jde a u malý rychlosti slyšíš relé - to napájí ventilátor přes odporovou spirálu s ochrannou diodou , takže je buď vadný relé v tom modulu , spálená spirála nebo dioda a taky může být studeňák na tišťáku toho modulu . Nepíšeš , jestli mechanik ten modul měnil za novej nebo jinej , kterej někde našel v ponku (tam bych věřil tomu , že vyměnil špatnej za špatnej , protože ty moduly často odchází) , jestli novej , tak reklamovat , jestli ho někde vyhrabal , tak koupit novej . pavelu96 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
1peter Odesláno 7. červen 2023 Autor Odesláno 7. červen 2023 Ak menil iné relé stačilo by vymeniť to čo je je na obrázku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.