Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj Jaro relé spína ale ventilátor nepustí prosím ťa nemáš schému zapojenia ventilátora môj mechanik to nevie nájsť. Moc mi stím pomôžeš . Ďakujem 

Ahoj som tu zas môj mechanik je v koncoch nevie čo by mal ešte spraviť. Snímač ok relé ok poistky ok kabeláž ok vymenil aj druhý ventilátor ale aj tak sa nespustí na malú rýchlosť . Stále to vyhadzuje tu istú chybu. Nenapadá vás niečo nové.Dakujem za info.

Odesláno

Jestli nslyšíš relé , že spíná , ale ventilátor se nerozeběhne , tak je ten modul špatnej . na to nepotřebuješ schéma (mimochodem popis vodiče ovládání malý rychlosti jsem ti psal na předchozí straně)

Odesláno

Já tedy nejsem expert na Tepee, ale něco podobného jsem řešil na svém bývalém Peugeotu. Nevím, jak se to stalo, ale ventilátor se točil jen velmi pomalu (jako větrný mlýn). Samodomo jsem zjistil, že byla připečená a zdeformovaná plastová lůžka uhlíků na ventilátoru, a ty poté brzdily vrtuli v chodu na plný výkon.

Původně jsem myslel, že je chyba ve spínači, v termostatu, ale pak mne napadlo připojit ventilátor na přímo na 12V a závada byla odhalena. Je to možná blbost a s tvým problémem to nesouvisí, ale zkus tuto vylučovací metodu.

Odesláno (upraveno)

On skúšal aj iný ventilátor a nešlo to 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Necituj těsně předcházejicí přispěvky!
Odesláno

Tak ještě jednou , pořád píšeš relé , tak doufám , že myslíme oba to samý (modul rychlostí ventilátoru - viz obr) v tom modulu jsou dvě relé (malá a velká rychlost) má jeden silovej přívod (ten je v pořádku , když velká rychlost jde) a ovládání , který funguje taky , když velká rychlost jde a u malý rychlosti slyšíš relé - to napájí ventilátor přes odporovou spirálu s ochrannou diodou , takže je buď vadný relé v tom modulu , spálená spirála nebo dioda a taky může být studeňák na tišťáku toho modulu . Nepíšeš , jestli mechanik ten modul měnil za novej nebo jinej , kterej někde našel v ponku (tam bych věřil tomu , že vyměnil špatnej za špatnej , protože ty moduly často odchází) , jestli novej , tak reklamovat , jestli ho někde vyhrabal , tak koupit novej .

image.thumb.png.0fc187afa96ac0bbf394635c9339b6c3.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...