peugeotpartner Odesláno 17. únor 2023 Odesláno 17. únor 2023 rok výroby 2006, motor NFU 1.6 , převodovka BE4 J převodovka funguje normálně, nehlučí při jizdě jsem nic nepozoroval, ale v garáží jsem zjistil po nastartování chrestění, hluk- a chrastí to v převodovce na levé straně jak je napouštěcí otvor je tam na boku převodovky plechový kryt tak asi pod nim nebo v okolí - zkoušel jsem stetoskopem-tyčkou, nejde to od spojky ale na konci převodovky, olej je tam jak má být a je čistý, měnil jsme ho hned po koupi auta, koupeno při 120 tis nyní 200 tis. Chrastí jen na volnoběh, pokud zmačknu spojku tak to zmizne..při jízde nic nepozoruji...má s tím někdo zkušenosti, nekde jsem četl že ložisko v převodovce nebo něco v té časti převodovky, je to celkem dost znat kdyz prilozim stetoskop na to teleso prevodovka na konci.... jezdit? rozebrat to viko? vyměnit prevodovku? opravit ji? Poradíte skvělý servis na převodovky někdo kdo to zná nejlépe Morava, ale dovezu to kdekoli..diky moc Citovat
ozzy56 Odesláno 17. únor 2023 Odesláno 17. únor 2023 klepe to jen na volnoběh, když malinko přidáš, klepání zmizí (nebo když sešlápneš spojku a tím odpojíš převodovku od motoru)--tohle je stará bolest starých pežotích převodovek, vyměnil jsem dvě starší u 205 a po čase to začlo znovu, jednou jsem nechal převodovku rozpůlit a vyměnit opotřebované díly--servis neautorizovaný--, stálo to hromadu peněz a po čase to bylo stejné, nezjistil jsem čím to je a auto pak prodal Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. únor 2023 Odesláno 17. únor 2023 (upraveno) Většinou to dělá předlohová hřídel v uložení, v podstatě to ničemu nevadí vydrží to tak dlouho, a jak píše kolega nade mnou po opravě se to za nějakou dobu projeví znova. Pokud to nedělá nic hrozného asi bych to neřešil. Já s tím u 406 jezdil asi 10 let a po prodeji jezdila dalších šest let, a možná jezdí dál, pokud jí někdo opravil shnilé prahy. Upraveno 17. únor 2023 uživatelem Radek Hurvajz ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.