Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chyba Netflixu tvq-pb-101 (5.2.101) - VYŘEŠENO


OK406

Recommended Posts

Bohužel, po cca 15 letech mi mi ,,odešla" LG 3D televize. Koupil jsem si novou televizi opět zn. LG. Ve staré talevizi jsem měl Netfix, který fungoval bez problémů viz příloha s nabídkou filmů-pruh na obrazovce je závada. Se synem jsme novou tv nainstalovali a to včetně Netflixu (placení-Standartpřevedení a pod.). Po spuštění Netflixu, se ukáže nabídka a je funkční demonabídka. Ale jakmile kliknu na spuštění filmu (jakýkoliv), objeví se mi na obrazovce sděleníí s kódem tvq-pb-101 (5.2.101). Viz příloha. Syn proměřil vedení internetu i kabely (udělal znovu koncovky). Restartovala se tv, ale nepomohlo. Kontaktovali jsme podporu LG a ani ty nevěděli pomoci. Dívali jsme se na stránky Netflixu a ani to nepomohlo. Vyzkoušelo vše, co bylo uvedeno.Jak jsem psal, v původní televizi nebyl po celou dobu problém! Jinak klukovi Netflix jde v mobilu i v notebooku, tv.  Kluk zkusil instalaci přes hub a mobil (data). Tak to mi Netfix fungoval. Ale po znovu spuštění televize a následně Netflixu, tak opět nastal daný problém. Asi se nikdo s nečím podobném nesetkal. Internet mám  C-NET HomeOptimum 50/20 Mbps. Televize je připojena LAN (kabelem). Zkoušeli jsme i přes wifi,ale bez úspěchu. Vážně nevím, kde je problém:nevim.

Netflix původní televize LG 3D.jpg

problém s Netflixem.jpg

 

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek HurvajzAno, zřejmě máš pravdu. Až kluk přijede, tak se na to znovu podívá. Jak jsem psal, byli instalované nové koncovky na kabelu internetu, přeměření kabelu, zdali není poškození a další věci oko včetně restartu sítě i televize a jejího nastavení. Nic nepomohlo.
@Dave_kByla provedena aktualizace v televizi. Nic nepomohlo.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Radek Hurvajz changed the title to Chyba Netflixu tvq-pb-101 (5.2.101)

Pak už jedině resetovat televizi do defaultu, pak nastavit napevno IP, masku, bránu DNS.. a když to nepůjde, hledal bych chybu v televizi.
Vypadá to na nějakou chybu v pracovních souborech té aplikace. Mohlo by pomoct to resetování.. ale moc možností jak to řešit není.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No čtu, že mu jde internetová televize a Disney+, ale jestli mu jde netflix na lokální síti třeba v mobilu nikde psáno není. Takže to klidně může být na telce.

Na Android TV jsem několikrát zažil, že netflix se nepřipojil, hbo max ano. Případně nešlo vodafone tv a šlo youtobe nebo opačně. Větčinou pomohlo vytáhnout fyzicky kabel z routeru. Jednou jsem mazal DHCP rezervaci z routeru, prostě možností je mnoho. Každopádně by to chtělo vyzkoušet jiný netflix na stejné síti, jestli projde přes firewall/router (i když to dříve, na původní tv šlo). Případně zkontrolovat účet na netflixu a "uklidit" v seznamu zařížení. Podle popisu řešení od netflixu mi to evokuje problém s nějakou nakešovanou informací kdesi mezi koncovou aplikací a zdrojem streamu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konečně je snad vše v pořádku. Ale příčina není 100% jistá. V úterý a ve středu se na obrazovce objevila tabulka, že byly provené aktualizace a je nutné provést restart zařízení. Bohužel, Netflix šel pouze chvilku a pak opět stejná chyba. Na obrazovce objevovalo načítání. Někdy se to nenačetlo  (0%) a někdy se to načetlo pouze na 82%.  Předevčírem opět zapnu Netflix a objevý se to samé oznámení, ale v chybovém kódu je v závorce jiný číslo chyby. Viz smímky v příspěvku.
Kluk zkusil jak mi řekl změnit něco na DNS server. Psal o tom @Radek Hurvajz a i @Dave_k. A od té doby je Netflix 100% funkční. Tedy dnešní den (sobota 4.2.) je funkční. Uvidím další dny. Jinak už opravdu nevíme, kde by byla chyba.
@Radek Hurvajz ano, máš pravdu, pokud kluk zkusil instalaci přes hub a mobil (data) na jeho mobilním telefonu, tak Netflix mi šel.
Pokud už mi Netflix půjde bez problému, tak bych touto cestou rád všem poděkoval že mi pomohli a i za rady + ochotu pomoci.
Opravdu nejsme jenom fórum. A to je jeden z důvodů, proč jsem roky řádným členem P-C!!! Děkuji

IMG_20230202_171348.jpg

IMG_20230202_173534.jpg

IMG_20230202_173549.jpg

IMG_20230202_175537.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • OK406 changed the title to Chyba Netflixu tvq-pb-101 (5.2.101) - VYŘEŠENO

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...