Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, po 13 letech jsem zjistil, že v TP mám rychlostní index W. STK mě vždy prošly a ani nevím, zda jsem měl pneu W. 

Otázka zní, kdo určuje rychlostní index, jestli není možné, že se úředník přepsal, protože se 407 116kw v atmosféře těžko dám rychlost k 270, ale možná jo , za tu dobu co to mám jsem to  ani v Německu nezkoušel, max jsem jel 190km.  Nebo se to dá někde zjistit hodnota?

dík

Upraveno uživatelem John_Ice
Odesláno (upraveno)

Tak bezpečnost nade vše, o tom žádná nechci o tom polemizovat, není třeba proč řešit důvody, to je jasné.

Hmotností index se určuje hmotností auta posádky atd, ale rychlostní dle rychlosti a znova píši, tohle auto nedá ani 240. 

Chtěl bych vědět zda se to dá někde dohledat, protože u 116 kw auta se mi to zdá prostě divné mít tam 270 .

Tak se omlouvám, že jsem kecal, jsem se kdysi o tom zmiňoval, ale vůbec jsem to neřešil....

Upraveno uživatelem John_Ice
Odesláno

Index rychlosti je dán z výroby, a nehneš s tím. Ja jsem taky řešil že mam na 207 index V na 16" a na 15" jen H, nepochopitelný, ale je to tak a nejde s tím udělat nic. Leda že by se opravdu ten technik při zapisu upsal.

Odesláno

Určuje to výrobce vozidla, ale to blbost - já mám třeba na 18" dokonce Y.. Auto samotné má v techničáku maximální rychlost 207 km/h (2.0 HDi 100kW) :D Na technické jsem se na to ptal, bylo mi řečeno že to nikdo neřeší pokud je guma na vyšší rychlost než je maximální rychlost vozidla, že tyhle nesmyslně vysoké indexy má spoustu aut

Odesláno

Chlapi, já vám rozumím. Ale já bych chtěl vědět z čeho oni sosají ty data. Někde to kurňa musí být nebo ne a jen opisují cizí techničáky, ale když je to nové auto....

Mě to jen praštilo do očí, když motorkáři řeší vzorky a jaké gumy a nikde jsem neviděl, že by se někdo třeba pozastavil na 1200 GS, které jede 200-210 a v techničáku ti tam šoupnou Q, to je další extrém. Nikdy bych na to nedal Q, minimálně T a hmotnostní index u toho taky nechápu, přední je v TP 59 a zadek 69... což je 243 a 325...motorka váží 260, když si na to sednou 2 tak vezmu průměr cca 180, no a když k tomu člověk připočte náklad batožiny, tak to bude mít cca 50.... 

Takže když v autě prdne guma, se to dá ustát, ale u motorky kde prdne guma a je jisté, že to člověk položí, jsou tam tyhle nesmyslné údaje? 

Odesláno

Někde to sosat musejí, mě zapsali na auto z německa 15" kola jako hlavní i když v puvodním techničáku vubec nebyli, a 16" ktere byli jediné v německém TP, napsali jako rozšiření.

Asi nějaká spešl databáze opsaných TP, ale nic bližšiho nevim a ani netušim.

Odesláno

zkus zjistit--poptat se majitele stejného auta se stejným motorem--co má uvedeno v TP, jinak samozřejmě se úředník může splést..., ještě před nedávnem se ohledně kol a pneu až tak moc na STK nekontrolovalo, to poslední roky po všem jdou jak psi  :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...