Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tažné zařízení Partner Tepee


JimBeem

Recommended Posts

Ahoj klubáci,

situace mě nutí si pořídit TZ. Našel jsem na netu jedno nové original i s el. kabeláží. Má označení 9427AY. V SB mi nejde dohledat, podle SB by tam mělo pasovat (odnímatelná koule) s označením 1608898880 což je zřejmě nové značení. Můžete mi někdo ověřit, že ho můžu použít? A druhá otázka jak je to s Typovým listem u originálního TZ, dá se sehnat v peugeotu/citroenu - jak vlastně vypadá? Je stejný 1608898880 vs 9427AY?

Sem schopen dostat Tz na auto a legalizovat?

Předem díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Montovat to musí někdo, kdo má k tomu oprávnění. On za to ručí, že to bude pasovat. S typovým listem tažného a s kopií oprávnění toho montéra pak jdeš na registr, zapsat to do TP.

Pokud by sis to montoval sám, musíš sehnat někoho, kdo by to podepsal, což je problém - že by on ručil za tvoji práci.

Pokud koupíš "na netu" nové, ale ne od dodavatele, ale od soukromníka, vystavuješ se nebezpečí komplikací při zápisu.

Anebo si předem zajdi na registr a domluv se, zda toto může být a jaké dokumenty budou požadovat. Nechej si od prodejce poslat kopii dokumentů a tyto předběžně předlož na registru vozidel.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Montáží TZ se zabývám. Takže to co píše P607Olda je jen částečně pravda. 

v zásadě jsou dvě možnosti 

1) koupíš u eshopu namontuješ sám, pak jdeš na STK kde Ti montáž musí potvrdit technik ale jen ten který může schvalovat přestavby. Ten Ti vystaví protokol se kterým půjdeš na registr kde Ti to zapíšou.  Pokud nejsi zdatný v elektrice a nemáš k dispozici diagnostiku tak doporučuju se do svépomocné montáže nepouštět. 

2) na nějakém eshopu si vybereš TZ objednáš si ho i s montáží většina eshopů má svoje montážní mechaniky který mají od daných eshopů oprávnění ten po montáži potvrdí Typoví list dá Ti kopii svého oprávnění a s tím si zajdeš na registr a tam Ti to zapíšou. Většina oprávněných montážníků má svoji kódovací diagnostiku nebo má svého spřáteleného elektrikáře(diagnostika) který mu to nakóduje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jarokare by i poradil , ale už ho nebaví pořád dokola psát , že pokud se dotaz týká něčeho specifickýho a ne obecnýho na autě , je slušnost napsat VIN (nevím , co je na tom čísle tak tajnýho , že se některý lidi bojí ho sem napsat) .

Nebo si myslíš , že na všechny Partnery pasuje jedno tažný ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, nějak mě to nenapadlo v souvisloti s Vinkem. Tu je VF37JNFUC68019928

Bral jsem to tak, že když mi tam podle serviceboxu pasuje pod kodem 1608898880 tak jestli tomu odpovídá to "staré značení" 9427AY.  Převodník dílů?

No pak ta druhá otázka, jestli v Peugeot servis je možnost získat Typový list  -když je to originál příslušenství PSA. Pokud teda máš o tom povědomí, nebo jaká je praxe? Vím nejlepší je se zeptat osobně v konkrétním servisu.

Jak se říká líná huba holé neštěstí a tak sem se zeptal, někdo snad někdy montoval originál TZ a scháněl taky Typový list u Peugeotu - zkusil jsem to no. 🤐

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 49 minutami, P607Olda napsal:

Pokud by sis to montoval sám, musíš sehnat někoho, kdo by to podepsal, což je problém - že by on ručil za tvoji práci.

No jak už napsal Véna... Montovat můžu i sám a pak musím na STK kde mi to zkontroluje Technik a vystaví technický protokol technika typu "K" a pak musím na Registr a potřebuju i ten Typový List, bez toho to nepůjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sa tu bavite o veciach ako keby to stalo 100 000Kc, ved tazne od Galie stoji 180€, kabelaz s RJ 100€, montaz 100€.

Ak nie je TZ zdarma, zbytocne si robit starosti a behat hore dolu.
Ak ide o montaz, ak ti montazna firma potvrdi modry protokol o monazi, zapises to do TP bezproblemov. Policajtov nezaujima co tam mas. to sa ukaze na TK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej, né každý má peníze v téhle době nazbyt. A sou i různé životní situace a když je blbá konstalace a sejde se víc věcí najednou tak holt člověk prostě řeší každou kačku. Já peníze nes*ru (kéžby ano) a ani nerostou na stromě v zahradě. To cos tady nastřelil tak sme s cenou cca 9000,- Ono to originál tažné podle sb stojí kolem 14tis. i s kabeláží a není v tom montáž. A když můžu mít ORIGINÁl za "pusu" tak proto udělám co jde. Každý máme jiný limity - 100 lidí = 100 chutí.

U nás v ČR je legislativa taková, že potřebuješ Typový list a buď ti to namontuje pověřená firma a jdeš na úřad zapsat. Nebo svépomocí, jdeš na STK zkontrolovat stav a pak s protokolem na úřad.

A protože sme v Peugeot clubu a jedná se o Peugeot tak se zeptám zdejších členů, někteří pracují přímo v Peugeotu (tuším, že i Ty) jestli mi neporadí, zda se dá ofiko sehant typáč, či nikoliv. Dnes sem v jednom servisu byl a neochota. Přitom něteří výrobci duplikáty vystavují.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uz len zhananie tychto veci co si popisal nieco stoji, ked chces original, tak si ho tam daj, nikto ti nebrani.
Ani v Peugeote nemontuju vzdy original TZ, mam na 3 autach od noveho auta montovane TZ Galia.
U nas v SR, proste ku kazdemu TZ ci uz original alebo inemu dostanes modry papier, ktory ti opravnena firma na montaz potvrdi a za 5€ to zapises do TP a vybavene.
Pokial nemas znameho v servise, ktory "plne doveruje" svojpomocnej montazi, a ruci za to svojou firmou, menom, tak nepochodis.
 

tu mas link aj s cenou a montazou. 
https://www.taznezariadenia.sk/tazne-zariadenia-peugeot-partner-lav-2008-2018/1366-tazne-zariadenie-peugeot-partner-1366.html?id_category=7655

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...