Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Poškozené dveře - výměna, nebo autoklempíř ?

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj, před vánoci jsem měl bohužel střet s cyklistou (nic se mu naštěstí nestalo a já mám havarijko s nízkou spoluúčasti) Naboural mi do zadních dveří a poškodil bohužel i přední. Zadní mají několik malých vmáčklých jamek a i poškozený lak v nich bohužel a jednu větší promáčklinu pod klikou. Přední dveře jsou promáčklé pod klikou hned za středovým sloupkem. 

Byl jsem s tím zatím jen orientačně v AV Car na Veleslavíne a bylo mi řečeno, že je to na výměnu obojích dveří, plus výplně, lak a rozstřiky do stran, cca 100tis.

Auto je rok a půl staré, 3008 II GT, takže bych to asi nechal vyměnit (spoluúčast mám fixní pouze 5000,-, takže mi to zase tak nevadí)

Ale rád bych znal nějaké alternativy a jestli by to neuměl nějaký šikovný klempíř/lakýrník opravit (udělal bych to odpočtem a neplatil bych ani těch 5tis pak, ale jde mi spíš o princip, přijde mi divný to celé měnit. Ta poškození se mi nezdají velká.

Zajímal by mě váš názor a také, jestli neznáte nějakého šikovného autoklemíře v okolí Prahy 6, nebo 5.

Díky

Michal

C21DD41F-36B1-4C2A-940F-3352B08ACD4A.jpeg

757464DE-64A5-48C6-A048-F9F7AE4ED48B.jpeg

B4914B39-8FBF-49D9-9B18-E7C8E5AE4308.jpeg

DF3049EA-03DC-4DD8-9C3A-18B5A7688861.jpeg

42FA0134-AE12-4ABA-8366-A732B820DC43.jpeg

FEE31748-888D-413D-9B7C-14A872EE65A9.jpeg

0CFD0947-1516-437B-8E9D-78D7E9289AA9.jpeg

8CF83C10-0F2A-42EE-B912-67A933A2263D.png

Upraveno uživatelem vigk66
Odesláno

Ahoj, na posouzení by to chtělo asi fotky. Každý si ten popis vyloží a představí trochu jinak, když ho jen čte :myslim  Trochu moc nerozumím tomu termínu "odpočtu". Když to půjde z tvé pojistky, tak to je vždy se spoluúčastí, ne?
Nebo to byla vina cyklisty a je možné, aby to šlo z jeho pojistky? 
V každém případě bych to určitě nechal dát komplet nové. I když by tě to mělo vyjít na těch 5tis ;) 

Odesláno

No u takhle nového auta bych to vůbec neřešil a nechal to udělat v autorizáku na pojistku. Bude k tomu kompletní dokumentace a až budeš auto prodávat tak ano bude mít v CEBII záznam o škodní události ale bude tam opraveno v autorizáku jasně vím že autorizák není záruka 100% odvedené práce ale pořád pro potencionálního kupce to má větší váhu než když se na auto podívá odborným okem a řekne ty dveře jsou lakovaný a pod lakem je socháno z tmelu v síle 4 mm. V CEBII bude záznam tak jako tak i když to budeš dělat rozpočtem. Aby to nemělo záznam tak bys to musel udělat všechno za svoje a zase je to o tom co píšu výše. 

Odesláno (upraveno)

když se ptáš na takovou věc a nedáš fotky je tuze divné, nemyslíš ? 🤔

autoriz. servis to rovnat nebude, pro něho je finančně lepší výměna dílů, proto těch 100 tisíc korun, o záruku na karoserii nepřijdeš, pokud to bude dělat autorizák..., rozpočtem na tom vyděláš, samozřejmě to půjde vyklepat (vytáhnout)--i když to nevidíme,  co nepůjde se vyrovná tmelem, ale o záruku na kastli příjdeš

edit: tak fotky už jsou  👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

No tak nejsem karosář ani lakýrník asi by to dokázal udělat někdo kdo umí rovnat po kroupách ale nemá to smysl protože je to drahá technologie která se vyplatí u poškození kde není nutné po opravě lakovat tady bude nutný zásah lakýrníka a když už lakovat tak lepší nechat lakovat celé díly než nějaký rozstřik a pak řešit přechody v laku atd. Za mě autorizák na pojistku a neřeš. 

Odesláno (upraveno)

U takhle novýho auta bych vyměnil. Za 5k je to furt dobrý, hlavně sebešikovnější klempíř, časem by se to mohlo projevit (třeba koroze), rozdíly v laku... Takto nám v práci jednou dělali citroen jumper a po pár letech byl celej bok flekatej, jak původní lak vyšisoval a novej byl furt OK.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno
před 21 minutami, vigk66 napsal:

Fotky jsem doplnil a ano myslel jsem rozpocet. 

Jasně, ale i ten rozpočet mi stejně nějak nesedí :nevim  Rozpočet z vlastní pojistky?  Bez spoluúčasti?
Rozpočet by ti nabídla pojišťovna, pokud by to bylo z pojištění toho druhého, ne? :myslim

Odesláno

Diky moc, rikal jsem si, ze to dam do autorizaku a necham vymenit, jen jsem si chtel overit, jestli by se nevyplatly jiny moznosti. S tou tarukou mi to navic nedoslo, takze ted je to jasny. 
Diky moc vsem!

Odesláno
před 32 minutami, MJSytic napsal:

Jasně, ale i ten rozpočet mi stejně nějak nesedí :nevim  Rozpočet z vlastní pojistky?  Bez spoluúčasti?
Rozpočet by ti nabídla pojišťovna, pokud by to bylo z pojištění toho druhého, ne? :myslim

Prvni moznost je, ze to nefham odhadnout v autorizaku, oni vystavi fakturu deše tomu za 100tis, pojistovna mi to z havarijka proplati ( ale jen 95tis, 5 platim sam)

Druha moznost je ten rozpocet, kdy, jestli to chapu spravne, pojistovna mi da treba 70 tisic a ja si zaridim opravu nekde u klempire, ktera bude stat treba “jen” 50tis a jeste tim padem vydelam.

V tomhle konkretnim pripade je to jasny, necham to vymenit, protoze je to skoro novy auto a prisel bych o tu zaruku. Ale mit treba 10 let stary auto, tak bych to tak udelal klidne…

Odesláno

Aha. Tak to já žiju v domnění, že pokud to jde z vlastního havarijního pojištění, tak je tam vždy nějaká spoluúčast. Ten rozpočet znám právě jen ze strany, když to jde z POV viníka. 

Odesláno

jen pro zajimavost, kdo byl tedy vinik? 

protoze ta castka za opravu neni nizka a hlavne u tak noveho auta se bavime i o skode na hodnote vozu...coz ja osobne bych teda resil...

Odesláno

Servis říká výměna... Ale jde o to, co pojišťovna. Nesčetněkrát se nám stalo, že pojišťovna řekla opravit a ne měnit. Takže je možné, že autorizak bude také opravovat. 

Osobně co vidím, opravit to půjde. Lak PP dveře (rozstřik v dílu), PZ dveře a rozstřik do PZ boku. A musí to dělat někdo kdo tomu rozumí, kdo to umí rozebrat, aby neulamal nějaké palicky (pak to může vrzat atd). A pak kvalitní oprava... ne vzdy se vyplatí šetřit za každou cenu. 

U tak mladého auto byvh zaplatil 5 000 Kč a bez jakýchkoliv starosti to dal autorizaku ať vymění dveře (Nebo oprava, když by na tom trvala pojišťovna) a rozstřik do PP blatniku a PZ boku. Dva nové díly a rozstřiky... pokud díly jsou skladem, servis má volnější kapacity, v pondělí dovezes,  v pátek auto dostaneš. To vše za spoluúčast a všichni jsou spokojeni. 

PS: já dělám je skodovackem autorizaku, já ti to neopravim.  

Odesláno

no do tydne to neudelaji , uz jen proto ze vetsina servisu vyda auto az dorazi krycak.... a napr u nas ty terminy na opravu bouracek jsou za dele nez mesic a to jedem 7-23:30 ...

Odesláno

U nás je objednání měsíc dopředu. A tohle jde stihnout za týden (max 14 dni). Krycak chodí i tentýž den, co se uzavře faktura (záleží na pojišťovně). Ale dát auto do servisu na měsíc, když mění jen dveře? To jedině,  když nejsou díly (to je teď dost časté). 

Odesláno

Určitě nechat opravit v autorizáku a nejlépe výměna. U nového auta bych to jinak neřešil ohledně záruky a také s ohledem na budoucí prodej auta. Nehoda bude k dohledání v Cebii i s fotkami. Co se týká AVcaru, řešil jsem u nich loni také nabořené dveře od neznámého pachatele a oprava proběhla bez problémů. Za 10 dní od předání do servisu jsem odjížděl s opraveným autem. S pojišťovnou vše vyřešili. Ovšem měl jsem spoluúčast 10 tisíc. Oprava byla za 40 k.

Odesláno

Je to sice poškodene, ale na mojom Peugeote sa chytala hrdza na zvare lemu z vnutra dveri pri pante, ukazoval som to na zaručnej prehliadke, pozreli, odfotili, tali na reklamaciu vyrobcovi, ten uznal chybu od vyroby, a dal na vymenu cele dvere, pani si poznacila kod farby, ked to bude nachystane ozvem sa, za tyzden mi volal, že diely su tam, len ich nalakuju a kedy by som to chel a mohol prist vymeniť, dohodli sme sa o 2 tyzdne neskor, rano som prisiel, a za 2 h odchadzal. Neplatil som nic, ale to bola zarucna oprava karoserie, kedze maju tu 12r zaruku na prehrdzavenie...

Odesláno

jen takový postřeh z praxe--je dobře, že takovéto šrámy jdou řešit rozpočtem, protože když odhadce stanovil škodu na 100, rozpočtem by pojištovna dala cca 80 na ruku :myslim, jsou lidi, co si to přes víkend vyklepou a zatmelí, příští týden to kámoš stříkne a cca 60 mají v kapse 👍, na záruku kašlou, bo auto za rok dva stejnak pošlou do světa 😉

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...