Geronimo Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 Ahoj všichni, mám takový pitomý dotaz ohledně uložení rezervního kola a nářadí do kufru... mám 308, z výroby tam byla jen lepící sada, která byla naprosto k ničemu, takže jsem teď koupila dojezdové kolo a sadu nářadí k tomu... najdu někde jak to tam poskládat? nebo můžete mi někdo vyfotit jak to má být poskládané? jsou tam sice piktogramy, ale kromě klíče se mi tam nepodařilo nic naštelovat, aby to zapadlo nechci to tam rvát násilím úplně... Podle fotky na eshopu by to mělo obsahovat jeste kovové očko, ale to v balíčku nebylo ... jelikož je fotka ilustrační, tak si nejsem jistá, jestli je to chyba nebo to tam je pouze na fotce a už je to někde v autě. Díky za pomoc Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 (upraveno) Třeba tak jak na foto. Jinak upozorním že rezerva musí být pevně uchycena buď tím plastovým šroubem uprostřed a nebo stahovacím pásem uchyceným do ok v prostoru rezervy. Upraveno 28. prosinec 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Geronimo Odesláno 28. prosinec 2022 Autor Odesláno 28. prosinec 2022 tak ted jsem přišla na dost zásadní problém a to, ze do toho výřezu se vejde tak maximálně disk té dojezdovky, rozhodně ne kolo ... nechápu, ale začínám mít celého Peugeotu dost je to přímo z ofiko eshopu, vnitřek z výroby... v bývalém autě bylo plnohodnotné rezervni kolo pod dlazkou kufru, tady u toho se tam nevejde ani bez toho plastového... já už opravdu nevím Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 (upraveno) Jenže ten polystyren co tam máš je na tu dojezdovou sadu, ne na kolo. Potřebuješ jiný, na prvnim obrazku je vidět. Prozatím ten stávající vyndej, pak se tam to kolo vejde, pak si seženeš ten co tam má být, nebo se při troše šikovnosti dá vyřezat z desky. A sežeň si ten plastový uchyt se šroubem, někde z vraku třeba, nebo to snad i prodávají. Upraveno 28. prosinec 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Geronimo Odesláno 28. prosinec 2022 Autor Odesláno 28. prosinec 2022 vyhodím celý ten polyester a dám to přímo na plech, upevnění se dá koupit, už jsem koukala. No stejně mi to hlava nebere ten výlisek by se prý taky snad dal objednat, ale za těch x-tisic co by za to chtělo to nestojí... díky moc za rady a taky za přístup k mým pitomým dotazům Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 (upraveno) před 4 hodinami, Radek Hurvajz napsal: .....Jinak upozorním že rezerva musí být pevně uchycena buď tím plastovým šroubem uprostřed a nebo stahovacím pásem uchyceným do ok v prostoru rezervy. A to je fakt někde psáno nebo je to podle Tebe pocitově správně? Zajímá mě to, páč taky vozím v autě dojezdovku na volno a nikdy nebyl žádný problém. Samozřejmě si uvědomuju, že kdybychom šli kolama hore, tak by asi byl problém - ale momentálně mi jde jen o to $ znění Upraveno 28. prosinec 2022 uživatelem Medvěd Citovat
Péťa Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 Z dob, kdy jsem měl v autě LPG nádrž vím, že rezerva musí být upevněna. Pokud se teda něco nezměnilo. Dokonce kvůli tomu vyhazovali z STK. Radek Hurvajz a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 Na STK jsem byl a technik nic neříkal Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 To je novina ?od roku 2009 mám 406 s LPG rezerva vždy v kufru na volno,na STK asi 7xnikdy nebyl problem a 2x hlídka PČR bez problému Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 (upraveno) Hmm, divný. Bývalo to jako součást kontroly, Ta vyhláška z r2001 ale už neplatí, v nové vyhlášce to není, je tam jen cosi o nahražce rezervy a o systemu měření tlaku v kolech. Vyhláška č. 302/2001 Sb. 6.1.5.3 Rezervní kolo není k nosiči spolehlivě uchyceno a mohlo by spadnout nebo rezervní kolo není v zavazadlovém prostoru spolehlivě uchyceno a může se pohybovat. Závady B C Platná Vyhláška č. 211/2018 Sb.5.2.3.10 Rezervní kolo, je-li vyžadováno, chybí nebo je vadné nebo neodpovídá požadavkům výrobce nebo nejsou splněny požadavky pro alternativní náhradu rezervního kola jinými prostředky 5.2.3.10.1 Náhradní kolo chybí nebo je poškozené nebo neodpovídá požadavkům výrobce. Zavada B 5.2.3.10.2 Vozidlo, které není vybaveno povinným náhradní kolem, nesplňuje požadavky pro jeho alternativní náhradu jinými prostředky (např. vozidlo nemá systém monitorování poklesu tlaku v každém kole nebo vozidlo nemá systém monitorování poklesu tlaku v každém kole společně se souhlasem výrobce vozidla nebo provozovatel vozidla nemá sjednanou asistenční smlouvu pro zajištění opravy poškozené pneumatiky nepřetržitě na celém území České republiky). Zavada B Za mě rozhodně připevnit, uražená hlava letící rezervou v případě nehody za to nestojí. Stačilo mě když jsem si na zadní sedadlo položil kilový hasičák a při brždění z 80km/h kvuli srnce přiletěl dopředu jako střela. Upraveno 28. prosinec 2022 uživatelem Radek Hurvajz Péťa ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 v roce 2015 jsem dostal stk na mesic za neupevnenou rezervu v kufru na 807, origo je pod autem ale tam se domontovavalo lpg . vyreseno tak ze z kolejnice v podlaze na sedacku jsem vyndal puvodni sroub a ten sem nahradil dlouhym sroubem ktery jsem protahl dirou na kolovy sroub disku a prisrouboval to k podlaze. a pak to bylo pro ne ok. u vetsiny dojezdovek co jsem prodaval je obal s popruhy a karabinami k upevneni k okum podlahy. ( takhle...pokud nemas rezervni kolo zapsane ve VTP tak ho na stk nevoz a dej na ten den do kufru tu opr sadu s kompresorem. ale volne v kufru bych tu rezervu taky asi nevozil vklidu) Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 před 13 minutami, Radek Hurvajz napsal: Hmm, divný. Bývalo to jako součást kontroly, Ta vyhláška z r2001 ale už neplatí, v nové vyhlášce to není, je tam jen cosi o nahražce rezervy a o systemu měření tlaku v kolech. Vyhláška č. 302/2001 Sb. 6.1.5.3 Rezervní kolo není k nosiči spolehlivě uchyceno a mohlo by spadnout nebo rezervní kolo není v zavazadlovém prostoru spolehlivě uchyceno a může se pohybovat. Závady B C Platná Vyhláška č. 211/2018 Sb.5.2.3.10 Rezervní kolo, je-li vyžadováno, chybí nebo je vadné nebo neodpovídá požadavkům výrobce nebo nejsou splněny požadavky pro alternativní náhradu rezervního kola jinými prostředky 5.2.3.10.1 Náhradní kolo chybí nebo je poškozené nebo neodpovídá požadavkům výrobce. Zavada B 5.2.3.10.2 Vozidlo, které není vybaveno povinným náhradní kolem, nesplňuje požadavky pro jeho alternativní náhradu jinými prostředky (např. vozidlo nemá systém monitorování poklesu tlaku v každém kole nebo vozidlo nemá systém monitorování poklesu tlaku v každém kole společně se souhlasem výrobce vozidla nebo provozovatel vozidla nemá sjednanou asistenční smlouvu pro zajištění opravy poškozené pneumatiky nepřetržitě na celém území České republiky). Zavada B Za mě rozhodně připevnit, uražená hlava letící rezervou v případě nehody za to nestojí. Stačilo mě když jsem si na zadní sedadlo položil kilový hasičák a při brždění z 80km/h kvuli srnce přiletěl dopředu jako střela. To mas pravdu….rezervu nevozim na zadních sedadlech,ale v kufru …..to by jsi musel tedy cokoliv povezes v kufru kurtovat? Asi ne…. kurtujete tasky s nákupem v kufru, basu piva? Asi ne…. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 No budeš se divit ale náklad taky musí být upevněn, samozřejmě že to taky nedělám. Jinak rezerva z kufru proběhne přes ty operadla uplně v pohodě, když vidim jak to tam drží, navic plato nahoře je taky nic moc zábrana Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 (upraveno) vse mas mit zabezpeceno proti posunu. dneska i pes musi byt priksirovany v aute . jezdi nam maxisprinter denne z Norimberka a pri vyjezdu se kontroluje pripevneny naklad siti. jinak ho nepusti z arealu. a to vozi defakto jen nizke prepravky s nd na auta. (mmch ta sit s homologaci na nejakou min pozadovanou silu v tahu , stala skoro dvacku ) PS a to ma ridic za zady plechovou stenu Upraveno 28. prosinec 2022 uživatelem Pe.Tr Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 Tvl to je magorina psa prikurtovanyho mám v aute,no nechci aby byl po smrti kdybych na to musel dupnout….a samozrejme aby mě nebo ženě neprerazil palici kdyby letěl dopředu….. Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2022 Odesláno 28. prosinec 2022 (upraveno) Pe.Tr - tak germáni jsou kolem zabezpečení nákladu fakt magoři. Co čtu od kluků co jezděj Evropu kinderkamiony, tak všude jinde celkem pohoda, ale Němci a Rakušáci problémy vyloženě hledají a když chcou, tak samozřejmě najdou Upraveno 28. prosinec 2022 uživatelem Medvěd Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
mmartinkovic Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 Dederoni mali este problemy aj s precnievajucim, resp vysokym nakladom v kufri, vtedy by mala byt siet medzi kufrom a zadnymi sedackami. Citovat
jirka307 Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 @Geronimo možná tohle https://auto.bazos.cz/inzerat/161525020/peugeot-308-kompletni-sada-nahradniho-kola.php pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 Hele jednou jsem vezl na soustředění skokanky na lyžích mikrobusem tuším že to byl Sprinter a tam kvůli tomu byla vyhozená celá řada sedaček protože ty skákací lyže jsou dlouhý a bylo tam na ně udělaný speciální upevňování protože to bylo naložené v kabině. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.