Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak BYLO na Ochozi - alespoň pár vět pro ty, kdo tam nebyli


Garfield

Recommended Posts

14. setkání synů a dcer Lva v Krasu Moravském

Tak to tedy Dodo s Aluškou moc pěkně vyvedli. Jen si tak řekli, že udělají největší sraz v historii Peugeot clubu, a udělali.

Titulky:

Scénář a režie: Dodo, Aluška

Produkce: Peugeoťáci sobě

Sponzoři: Peugeot club, Dodo, Minimaxa

Kostýmy: Dodo, Aluška (krááásná trička s logem Clubu, logem srazu a nickem)

Praporky typu cuc-a-drž: Dodo, Aluška

Umělecká malba na skla aut: Netopýrka

Exteriéry: Moravský kras, nádherné počasí

Nejčarokrásnější lokace: Sloupsko-šošůvské jeskyně, Punkevní jeskyně (punk is not dead, yeah!)

Doba realizace: 4 dny

Zvuk: kultivované motory Peugeot, řev ptáků jarní přírody

Ruchy a šumy: hlasy členů Peugeot clubu, cinkání skla, štěkot psů

Hudba: skupina Dodorock

Nejlepší fotodokumentace: Vector

V kladných rolích: členové Peugeot clubu

Hezké holky: všechny Peugeoťačky

Cheerleaders – holky bonžůrky: Netopýrka, Aka

Svůdci: Vvitty, Marcel505, Marda

Vozembouch (jen v pátek): nejmladší z rodu Kebrtů

Dvojrole Krobián a Hostinský Odřihost: Pokorný Vítězslav, řečený též Knírač či Mazavka

Skotská kuchyně a kulinářské Borgia-efekty: jeho holomci a děvečky

Odřihostovi nejstatečnější protivníci: Dodo, Aluška

Výběr scén:

Byltě to vskutku největší sraz Peugeot clubu, čtrnáctý již toho jména v řadě. Houfec asi 90 synů a dcer Lva, an uháněje pod novými bělavými praporci v povozech lvy taženými, způsobil sběh městského lidu brněnského, ba i venkovského lidu sprostého ve vsích okolistých, kudy byl projížděl. „Mami, to je delegace?“ „Hm, asi ne, to je - to je - to je – já nevím, asi nějaká předváděčka.“ Pravdu měla ta žena. Spanilá jízda více než 50 lvích a lvíččích vozů užívajících si pospolitosti se sotva vměstná do chápání bourgouistů či lidu dělného ve všem hledající racium aspoň nějaké. „Jen tak, matko, jsme tu jen tak!“

Řečené spanilé jízdě v sobotu tak nádherně vypravené však předcházelo páteční volné družení jednotlivých postav našeho příběhu, tak jak postupně do hostince Říčky v Ochozi u Brna přibývali. Mnozí z nich dlouhý čas se neviděli, a tak spát se šlo až nad čtvrtou ráno. Hostinský kráčející ve šlépějích svého vzoru Thénardiera (Bídníci, pozn. red.) byl ještě jako med, hovorný, lahodného vína nalévající - bon soir, monsieur, klaním se vám, podnik jak klícka, uznáte sám… (I v Bídnících až další dny ukáží pravou tvář Thénardierovu – v ohni se to chvíli klohní, upravený na blivajs, bernardýn to nežral ale zákazník to zblajz… nebo víno zkažený, váhy rozbitý, nečum zaplať, bacha jsem dost nalitý…). Ale dosti reminiscencí na Bídníky, pojďme se vrátit do Ochozi a k našemu vyprávění. Jak již řečeno, spinkat se šlo ve vší svornosti k ránu ve stavu různém, obecně spíše horším – i takový starý zkušený candát jako Vector za sebou podivně tahal nohu ;)

Den nedělní sváteční byl pak ve znamení lvího orientačního turnaje. I panovala všudy veselost obecná, doznívalať ve všech ještě nálada večera předchozího, kdy kejklíři Dodovi předváděli svůj um v hraní a zpěvu. Sám Dodo ujal se basové loutny, umně hudl a hudba uším libá tak poté rozvibrovávala dřevěnou boudu hostinskou. S úsměvem na rtech tedy započalo turnajové klání – jízda v autoškolním povoze taženém koňmi zapřeženými obráceně byla podařenou taškařicí. Přes tři desítky vozů turnajníků rozjelo se pak po kraji moravskokrasském, dychtivi úkoly splniti a cestou leccos z nádhery kraje toho poznati. I trpěly povozy na strašných cestách silně, přičemž nelze nevzpomenout na nešťastné klopýtnutí vozu pána z Medvědova jeho chotí paní Helčou vedeného. Obešloť se bez újmy na těle, sic, loukotě dvou kol zpřeráženy však a okování nového třeba. Smutný byl pán z Medvědova převelice, hodlalť ženu svou povozem tím na třetí den do Horních Uher vyslati, aby statky rodinné tam ležící opatřila… Jen díky zásahu rytíře Gotreka opatřivšího bez meškání kola nová se vše v dobré obrátilo.

Večer pak naplno již se projevila hadí povaha hostinského, se kterým Dodo svedl nejeden souboj. Neb krčmář ten - pazneht jeden fujtajblový, bodejť by ho prašivina okydala - slova daného držet nehodlal a i jinak choval se jako pověstná osina pod kytlicí. Odmítal vína skvělého jako v pátek podati a šizené za dobré vydával, též bezbožně lhal. Že víno suché kyselým býti musí se tvrditi snažil, a i jiné troufalosti vyváděl, pivo beztak mdlé chuti jen nerad prodával…. Nakonec, sám nachmeliv se nemírně, nechal hosty žíznit bez ohledu na ušlý zisk svůj. Chrabří synové a dcery Lva nenechali si však náladu skvělou ničím zkaziti a sami si v okolí krmi a nápoje opatřili (sic!) a v dobrém rozmaru veselili se až co kdo snesl. Dlužno připomenouti nemalou zásluhu Marcela řečeného Střízlivý, an velmi nebojácně dva statné lancknechty Garfielda a Zilu na svou letitou kobylku naložil a kraj po víně sjezdil. Kobylka 505 tak kopyta sotva táhla, chvílemi v zatáčkách po třech kulhala, za bujarého veselí a pohánění oněch zpitých dvou lancknechtů... Statečně však vše vydržela a svůj úkol splnila, čest plemenu jejímu francouzskému! Scénická poznámka: Zde role hostinského jeví se poněkud nekonzistentní, hostinský typu Thénardiera nenechal by si zisk svůj ani v závěru rozhodně ujít, „jen“ by hosty odřel na kost. Role přetavuje se nám tak spíše do role hostinského ve filmu Desperado, kde mexický barman na výtky hostů pro sebe si bručí: „To je zajímavý, obsluha na hovno, pivo jako chcanky, ale furt sem někdo leze“.

Dobrá nálada ta pak se i do pondělí přenesla, kdy před odjezdem na sídla svá mnozí ještě krasové pamětihodnosti u Macochy navštívili, když předtím statečně vězeňskou stravu - za snídani hostinským vydávanou - byli spolkli. I tuto poslední mrzutost však nechali za sebou a jako celkový dojem zbyl podiv, jak při tak velkém množství lidí všechno krásně vyšlo, a všechny nepříjemnosti zdeptány byly do nepodstatných maličkostí, nemohlyť tak zkazit báááječné 14. setkání synů a dcer Lva v Krasu Moravském!

Soukromá poznámka autora Garfielda: Nebýt drzý na Zilu! Jeho bojová fenka Melody sice není cvičená na žádný povel k útoku na člověka, ale povel „vem si kočičku“ zná velice dobře!

-garfield-

[upravil dne 23/3/07 Garfield]TextText

[upravil dne 23/3/07 Garfield]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Autoškolič Dodo

Taky se mi to líbí. Jen mě mrzí, že mi moc do smíchu není. :papa

A proč? Kvůli srazu? Stalo se snad něco nepříjemného, o čem nevíme? Jinak pokud jde o sraz tak, jak proběhl, pro mě i pro všechny lidi, se kterými jsem mluvil, jste s Aluškou JEDNIČKY! Všem se tam moc líbilo a Odřihosta jsme převezli, co bys chtěl víc, ty máku? :papa

[upravil dne 10/5/06 Garfield]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Garfield

Původně zaslal: Autoškolič Dodo

Taky se mi to líbí. Jen mě mrzí, že mi moc do smíchu není. :papa

A proč? Kvůli srazu? Stalo se snad něco nepříjemného, o čem nevíme? Jinak pokud jde o sraz tak, jak proběhl, pro mě i pro všechny lidi, se kterými jsem mluvil, jste s Aluškou JEDNIČKY! :papa

Děkujeme Vám. Sám mám výčitky, že jsem ještě na stránky nedal to co jsem slíbil, jako jsou výsledky orienťáku, perličky z odpovědí orienťáku atd....

Vše napravím, hned, jak se dám trošku dohromady z osobního problému, kterej řeším. Moc bych si přál, aby se to spravilo a co nejdřív bych byl zase ten Autoškolič Dodo, kterýho znáte. Moc se Vám všem omlouvám, že jsem to nedotáhl zatím do konce. Snad brzy bude líp. Zatím se stáhnu z fóra a nebudu psát žádné příspěvky. Zatím se mějte moc hezky a mockrát Vám všem děkuju za tu nádhernou atmosféru, která tam panovala a která nejde naprogramovat. To je jen Vaše zásluha.

Moc se ti Garfielde omlouvám, že tak suprovej článek kazím touto negativní náladou. Snad mi to odpustíte. Mějte se hezky a někdy (snad co nejdřív) ahoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ajta. Takže nějaký proaser. Nezbývá než držet palce, ať všechno dopadne tak jak má, ať je to problém jakýkoli. A kdyby to snad náááhodou bylo takového charakteru, že by případně mohl pomoci někdo zvenčí, tak mail a telefon na mě jsou v mém profilu, za zkoušku nic nedáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dodo: -taky se pridavam s drzenim palcu a snad se zas brzy objevis.... I tak jste to dotahly do zdarnyho konce a ty hlasky a vysledky jsou jen malinka drobnustka -vsichni jsme se moc bavili...

Tak hodne stesti a snad brzy ahoj...

[upravil dne 10/5/06 žabi]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 Garfield : dobré počtení.:super:D:D:D

2 Dodo a Aluška : díky Vám za sqělý víkend a to, že se vyklubal z někoho \"Odřihost\", to neovlivníte a už to neřešte. Že se něco zpozdilo, to se stane. Víte co lítá \"ceremoniářů\" okolo různých akcí \"tamnahoře\"? Jestli budou zveřejněný výsledky teď, nebo až někdy později, myslím že to není podstatné. Hlavní je, že jsme se všichni pobavili, shlédli místní zajímavosti a poznali zase kousek naší krásné vlasti a ještě jedna kladná maličkost : nikomu se nic vážného nestalo. :super:super:super

2 Dodo : člověk musí ve svým životě mnohokrát řešit různé situace a problémy. Po jejich vyřešení už není nikdo \"jako před tím\". Je totiž zkušenější, ale takový je život. Aaaa vovvvootom tototo jjjee.:D:D:D Tak ať ti vše dopadne \"kladně\" a vstříc sqělé budoucnosti a jasným zítřkům!!!!!:cool::cool::cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GARFIELD: Super.... :super

ALUŠKA, DODO: Ještě jednou díky za super víkend. Sice jsem toho měl moc a byl to pro mě \"srazus interruptus\" ale za to nemůžete a já si ho i tak maximálně užil.

DODO: Ať se vše zdárně vyřeší a kdybych mohl pomoci, stačí říct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda Garfielde :o... musim uznat, že lepší slohovku jsem ještě nečetl :super

Fakt výstižný, vtipný - prostě super.

Jinak Dodo - tobě držim palce a brzo mezi nás přijď!!! A kdyby to byl problém, kterej se dá řešit i jinými silami, než-li tvými, tak číslo na mě máš:papa:papa Rád pomůžu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: aka

jen jeden zvidavy dotaz: podle jakych kriterii vybiral autor nejvetsi svudce a nejlepsi fotodokumentaci? to druhe bych mozna chapala jako subjektivni....ale to prvni?????Garfielde, prosim, vysvetli!!!!!:D:D

Víš, všechno to musíš chápat jako subjektivní - beru to tak, jak to vidím já na základě informací, které mám nebo které se ke mně dostanou :D Pokud bys to s těmi svůdci viděla jinak (Petr 406 red tam není, protože na Ochozi chyběl, jinak si jsem jistý, že by se taky kvalifikoval :D), dej vědět, můžu titulek opravit.

No a Vector je tam podle mě oprávněně, protože nejen že má lepší mašinku než většina ostatních, ale spousta jeho fotek má prostě nápad - motiv, úhel, světlo... prostě jsou o něčem, nejen prosté zdokumentování situace. Na druhé místo bych řadil AKCZ a na třetí všechny ostatní, kdo se zatím s fotkami pochlubili.

Spodojená? Projde mi odpověď takhle? ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...