Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj😀, potřeboval bych poradit, mám Peugeot 206 CC s motorem 2.0 RFN a před pár dny začal po zahřáti vydávat zvláštní zvuky, je to fakt až když dosahuje olej cca 90 stupňů. A zdá se mi že to děla jen v nižších otáčkach v rozmezí 900 až 2000 při vyšších už to slyšet nejde.

Moc díky za jakoukoli odpověď´.

Zvuky viz video.

Odesláno (upraveno)

Nejsem si jistý, co přesně myslíš, protože tam slyším spoustu zvuků, které u mého RFN nejsou. Jestli to slabé cvakání/ševelení, co závisí na otáčkách, tak nejspíš hydroštely, dominanta těchto motorů. Navíc jestli to pozoruješ až při větší teplotě oleje, tak je to nejpravděpodobnější. Olej zřídne a hydroštel neudrží správný tlak. Pak tam slyším poměrně velký klepání, ale možná mi to zkresluje mobil, na PC to zní jinak. A sem tam se mi zdá něco, jako by šmajdala řemenice/řemen? 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Noo to ševelení co jde zároveň s otačkami, jelikož to nejde přímo z od ventilového víka ale spíše od rozvodů, mohlo by to být jedno z ozubených kol na vačkách ?

Odesláno

Mně to třeba od rozvodů ševelí i po výměně. Ale určitě na ně mrkni. Taky mohla odejít guma v kole výfukové vačky, co tlumí vibrace s tohle může být projev. Díl je nesehnatelný a ničemu to nevadí. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...