Ex_xo Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 Ahoj, potřeboval bych poradit, mám Peugeot 206 CC s motorem 2.0 RFN a před pár dny začal po zahřáti vydávat zvláštní zvuky, je to fakt až když dosahuje olej cca 90 stupňů. A zdá se mi že to děla jen v nižších otáčkach v rozmezí 900 až 2000 při vyšších už to slyšet nejde. Moc díky za jakoukoli odpověď´. Zvuky viz video. IMG_1932.mp4 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 (upraveno) Nejsem si jistý, co přesně myslíš, protože tam slyším spoustu zvuků, které u mého RFN nejsou. Jestli to slabé cvakání/ševelení, co závisí na otáčkách, tak nejspíš hydroštely, dominanta těchto motorů. Navíc jestli to pozoruješ až při větší teplotě oleje, tak je to nejpravděpodobnější. Olej zřídne a hydroštel neudrží správný tlak. Pak tam slyším poměrně velký klepání, ale možná mi to zkresluje mobil, na PC to zní jinak. A sem tam se mi zdá něco, jako by šmajdala řemenice/řemen? Upraveno 23. prosinec 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Ex_xo Odesláno 23. prosinec 2022 Autor Odesláno 23. prosinec 2022 Noo to ševelení co jde zároveň s otačkami, jelikož to nejde přímo z od ventilového víka ale spíše od rozvodů, mohlo by to být jedno z ozubených kol na vačkách ? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. prosinec 2022 Odesláno 23. prosinec 2022 Mně to třeba od rozvodů ševelí i po výměně. Ale určitě na ně mrkni. Taky mohla odejít guma v kole výfukové vačky, co tlumí vibrace s tohle může být projev. Díl je nesehnatelný a ničemu to nevadí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.