Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Srazy, členové a uživatelé, platby atd. - odděleno z jiného vlákna


Roman Bazi

Recommended Posts

Přemýšlím, co si mám představit pod tím "podpora klubu" :myslim
Podpora může být finanční. Zaplatím příspěvek. Podpora může být ve formě činnosti pro klub, nebo třeba aktivní pomoci ostatním klubákům (ať už nezištná, nebo, že z toho něco mám).
Může to být i kombinace obojího. Ale asi to nejde bez toho, když sám nechci.
Myslím si, že klub je o těch lidech, které v něm jsou, a když oni sami s tím nebudou chtít něco udělat, tak se to nikam neposune. Výmluvy na vedení jsou dětinské. Je strašně snadné říct: "Děláte to blbě" proto neplatím. A já se ptám: "Co proto teda uděláš, aby se to dělalo správně"? (obecný dotaz)
Prý to není o penězích, ale o principu. Co čtu výše, řeší se jen peníze. Různé výhody, dárky apod. vše jsou to ve své podstatě peníze.
Já jsem v klubu, protože mám rád Peugeoty. Jsem ve vedení, protože jsem chtěl pro klub něco dělat. Pokud je to v mých silách, snažím se ostatním pomoci. Když to vyjde a mám možnost, jedu na sraz, abych se s ostatními viděl a hodil řeč. No a taky, abych se pořádně nadlábnul, že jo :aut


Ale chápu, že někdo to vidí tak, že jsem v klubu, protože ověření vin, protože sleva Kelly, protože levnější sraz, protože dárky apod. Jenže já osobně o takovou podporu nestojím. Já stojím o podporu těch, kteří se neurazí, když s nimi hned někdo nesouhlasí. Těch, co chtějí pro klub, nebo klubáky (komunitu) něco udělat. Ideálně protože chtějí a ne proto, že "kšefty-kšefty-kšefty". Těch, co jsou ochotni tomu něco obětovat a ne řešit, co z toho budu mít...

No nic, jdu dělat kartičky :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, MJSytic napsal:

Já jsem v klubu, protože mám rád Peugeoty. Jsem ve vedení, protože jsem chtěl pro klub něco dělat

Míšo, jenže ty jsi s odpuštěním dinosaurus, ty máš klub zarytý pod kůží :D , tebe sem nemusí nic lákat jako nové členy na které byla část mého předchozího příspěvku směřována..

 

před 10 minutami, MJSytic napsal:

Různé výhody, dárky apod. vše jsou to ve své podstatě peníze

Radim chtěl odpověď, tak jsem něco vypálil z patra jak jsem psal. proto tam byl zmíněný i ten Milan.

před 12 minutami, MJSytic napsal:

Výmluvy na vedení jsou dětinské. Je strašně snadné říct: "Děláte to blbě" proto neplatím

Teď trochu odbočím od původního záměru tohoto vlákna, ale když už jsi na to natrefil..Já třebas vím že vedení pro klub toho dělá hodně a rozhodně to z mého pohledu není že by to dělalo blbě. ALE.. není to z mé hlavy a jmenovat nebudu, ale proč to neprodají. např. teď jsem měl/a sraz s potencionálním partnerem, uvidí se jak to pokročí atd.. opět píšu, není to z mé hlavy, pouze se snažím citovat :D 

před 17 minutami, MJSytic napsal:

Ale chápu, že někdo to vidí tak, že jsem v klubu, protože ověření vin, protože sleva Kelly, protože levnější sraz, protože dárky apod

Bohužel to tak je, a opět se budu opakovat, stálé členy to chce, ale NOVÉ taky, a každý si rozmyslí zda má jentak někomu platit za něco, co možná ani nevyužije.

Omlouvám se za takovou maxi citaci předchozího příspěvku, ale jinak bych se v těch odpovědích sám ztratil a já chtěl aby bylo vidět na co konkrétně reaguji  :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čekám na export, tak mám chvilku reagovat...
Ano, přilákat nové členy. Jenže není nový člen, jako nový člen.
Proč jsi v klubu?
Protože chci. Jsou tam fajn lidi, kteří poradí, pomůžou apod.
VS
Protože se mi to vyplatí.
Chápeš co myslím?

Netvrdím, že by nebylo fajn mít další výhody. To určitě ano. Jen bych prostě nerad, aby to byl jediný důvod, proč být platícím členem. Další věcí je, že vyřízení "spolupráce" s klubem je vždycky ošemetná. Ne každý je ochotný si jí zaplatit (a zase jsme u těch chechtáků). Uděláš z někoho "spolupracovník klubu" a on má díky tomu větší kšeft. Zadarmo to pro členy dělat nebude, může (ale nemusí) jim dát nějakou slevu. Klub po něm bude chtít taky nějakou pětku a on řekne: "Dávám vám slevu pro klubáky, to musí stačit" OK, ale co ti ostatní, kteří si tu "spolupráci" normálně platí? Taky prý dělají členům lepší ceny....
Leda celý ten systém překopat a pravidla nastavit jinak :myslim Ale to není nic, co by se nedalo vyřešit. Je to otázka diskuze a toho přístupu, o kterém jsem mluvil. Buď se chci dohodnout a chci něco udělat, nebo se postavím na zadní a "když ne takhle tak nic" :nevim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Schreek  Napsal jsi to dobře, a v klidu, toho si cením. Také bych Tě, a nejen Tebe, zase rád viděl.

Já nikdy žádnou slevu v AK nevyužil, a klub jsem podporoval jako ŘČ, ne pro slevy, dárečky, nebo nějaké výhody. Ale pro klub, aby fungoval jak má.

Můj cíl byl pořádat srazy. Bohužel, klub se vydal směrem, který jsem nechápal, a nesouhlasil jsem s ním, tak jsem se i já vydal jiným směrem.

Když jsme dělali sraz Moravaký kras, i malý příspěvek na oběd pro KAŽDÉHO účastníka staršího 10ti let byl hodnocen kladně. A dnes?

Přemýšlím, jak se říká, nahlas: bylo tu napsáno "rozdíl mezi řádem a neřádem". Dříve takový rozdíl nebyl a platících řádů bylo více. Je v tom spojitost, nebo ne? Já nevím.

Já jen vím, že většina Blanenských lvů přestala být na klubu aktivních z podobného důvodu, jako já.

Myslím si, že hlavní je, udržet si stávající členy, a ty chválou přilákají nové. Klub se snažil přilákat nové členy, a přišel o staré.

A teď odpovím i Weri. 3-4 roky. Ona, ztracená důvěra se jen těžko vrací. Už sem chodím velmi málo. A třeba Blanenští lvi sem už asi vůbec nechodí, Ti už se asi nevrátí. Nedozví se, pokud by se tu něco změnilo k lepšímu. A proto se opakuji, udržet si dlouholeté členy, i ty neplatící je důležitější, než získávání nových.

Hele, napadla mě taková hloupost- každý ŘČ by mohl dostat 10ks vizitek Peugeot klubu, a když by někde viděl pěkného Peugeota, o kterého sa majitel viditelně dobře stará, dal by mu vizitku za stěrač. Dobře cílená reklama.

Tím jsem asi napsal, vše co jsem chtěl. Toť moje názory.

Děkuji za pozornost 😉.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, ChouLu napsal:

proč na srazy jezdí méně a méně lidi.. a ne není to dobou, není to krizi

Na jaře 76 lidí... to není zrovna málo... a věř mi, že minimálně 15 ks teď nejelo, protože řešilo finance.. a dalších x kusů bylo jinde... 

 

mmch Luky srovnávat náš organizovaný sraz na víkend S chaosem na jeden den nelze..

R110 byl mezinárodní sraz veteránů. Opět jiný druh akce.

Klub Audi má supr stránky.. sraz ve skupině na whatsappu... 🙈

Screenshot_20221205-005042_Samsung Internet.jpg

a googl reklama tam na mě vyskakuje všude... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Weri 605 110R je mezinárodní jen pro to, že tam začali postupně lidi jezdit i z okolních států.. ;) A nevím kde jsi přišla na organizovaný chaos na jeden den ;) Ten sraz většinou začíná ve čtvrtek a končí pro většinu v pondělí.. a chaos je spíše na Peugeotích, než na těchto, kde je organizace zcela jinde... 

Ani Valašsko není jednodenní akce.. je to celý víkend, je tam program od rána do večera, lidi se mají furt čím zabavit, několika způsoby ;)

Jo a koukáš na špatný Audi klub ;) Ale to je jedno.. .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím se Weri a P-C srazů trochu zastat. 

Po pořízení si Galaxy jsem se prvně registroval do několika interfernetovejch Ford klubů a samozřejmě se chtěl zúčastnit i nějakého srazu.

První byl v sobotu odpoledne na střeše OC Šestka - hodina okukování aut, prohlídka ťuklýho Probe, který borec trefil na namrzlém parkovišti, pak přesun do jídelní sekce OCčka a za max. 3 hodiny bylo hotovo. Já jako Pražák od akce nic významného nečekal, ale jet tam z Jihlavy nebo ze z Plzně, to bych si asi drbal hlavu - z Jihlavy i z Plzně tam kluci byli.

Následně jsem s Pavlem vyjel v červnu na Seč - do i našemu P-C dobře známýho campu Letadlo. V pátek klasika - seznámení a pokec v místní hospodě. Kolem půlnoci jsme se odebrali spát - bohužel jsme se moc nevyspali, páč za nás zaparkovala slečna s Mustangem a ta měla potřebu nejen s přáteli popíjet svoje přímo u našeho auta, ale i ve 3 ráno převádět, jaký má ten její krasavec zvuk při plném plynu. V sobotu jsem se několikrát dotazoval na nějaký program - nejdřív cca do poledne všichni "pořadatelé" chrupkali (holt první noc byla náročná) a pak mi bylo řečeno, že se máme projít na nedalekou zříceninu nebo vykoupat k jezeru, že program začne tak ve čtyři.

No program 😄😄😄

1) mohli jsme si zaplatit fotku našeho auta s živýma modelkama

2) na kapotě někdo z firmy prodávající autokosmetiku předváděl jak používat jejich výrobky

3) proběhla soutěž o nejhlučnější vejfuck

4) proběhla soutěž o nejhezčí auto

5) po večeři ve formě grilovaného prasete (bylo tuším v ceně srazu) začala diskotéka a proběhlo i vyhlášení tomboly, kterou jsme kupodivu vyhráli (5 litrů oleje Miller Oil, poukázku na večeři pro dva v Ambiente + nějaké drobnosti). Prodalo se prý kolem 300 losů, ceny byly 3!!! a my vyhráli první.

Co mě ale vážně vadilo a jsem rád, že na srazech tohoto klubu jsem to nikdy nezaznamenal, byly různé projížďky různě ovlivněných "řidičů" v areálu campu. Někteří to brali jako ohromnou zábavu, já ale viděl vzteky rudě.

Pro pořadatele bylo zjevně nejdůležitější zkasírovat kačky od účastníků i od stánkařů, prodat tam maximum triček a nějaký program? Zbytečnost (o tom, co by je asi čekalo, kdyby nějaký opilec za volantem někoho sejmul radši ani nemluvit)

Přesto tam ale bylo kolem 100 aut a současně v druhém campu na Seči měl sraz Seat club a tam bylo fakt narváno (odhadem kolem 300 aut).

Další Fordí sraz proběhl poslední tři roky v pro mě nesmyslný čas - od čtvrtka do soboty na pomezí Moravy / Slovenska a taky už mají problém kdo, kde a kdy uspořádá sraz 2023. Prý ten sraz bývá pěkný, ale jet v pátek někam k Hodonínu a v sobotu dopoledne pryč - to se mi fakt nechce (a brát si na sraz dovolenou taky ne)

To jen na obranu Weri.

Jako někdo, kdo kdysi několik srazů sám (teda většinou s Péťou a někdy i Minimaxou v zádech) pořádal, vím, jak je těžké něco vymyslet, sehnat prostor, dohodnout podmínky, připravit program a pak zjistit, že je zájem minimální. Já osobně Weri obdivuju, že má stále chuť to břímě vedení klubu táhnout a stále i nějaké srazy organizuje.

P. S.

Ač registrován na třech Fordích fórech, tak jsem stejně nejčastěji tady (na Fordy lezu spíš na FCB a to hlavně když potřebuju vyřešit něco, s čím mi tady nikdo neporadí, weby mi přijdou takové mrtvé).

 

 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je tezky :) , mam za sebou nekolik motosrazu, ktere... ac velke a organizovane, staly tezce za prd, protoze stovky lidi, tim vysoka koncentrace idiotu na metr ctverecny... Mam za sebou maly, komorni srazky, ktery byly vubec nejlepsi.

Na P-C srazu jsem byl vlastne jednou, letos na jare (navstevu zoo nepocitam). Byli jsme jen na sobotu, ale za nas to bylo fajn. Prijemna vyjizdka, pak orientak s nejakyma otazkama a ukolama, vecer vyhlaseni... odjizdeli jsme tesne pred prasetem, takze zbytek neposoudim, ale doposud dobre.

Podzimni jsem zvazoval, nakonec vyhral cas s rodinou, ktera aktualne dost odnasi moji praci a nedostatek casu na cokoliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je taky něco jinýho jarní sraz, kdy je počasí, víc možností kde trávit čas a něco jinýho listopad, kdy je všechno zavřený a venku kosa.. 😅

Ano.. dělat sraz pro 30 vyjde na stejno jako pro 70.., ale zase třeba kopírování materiálů a zklidnění 30ti lidí je snazší než 120ti... všechno má svý pro a proti... 😊

ChouLu to nemyslí zle a proti mě.. 😅 my se jen tak škádlíme... 😊

Ale osobně budu rači za 30 lidí a spokojenost než 120 a rozladěnost... 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 12. 2022 at 19:26, ChouLu napsal:

a ani jeden na které jezdím po mě nikdy nechtěl takové peníze co se chce tady ;) a přesto mají programy, ktere jsou podstatně na jiné úrovni než tady

V 4. 12. 2022 at 19:49, ChouLu napsal:

 a také chci získané zkusenosti do srazu vložit, pokud to nebude aktuální vedení bojkotovat.

Teď to tady roky jen stagnuje a vyhlídku do budoucna žádnou nevidim

před 13 hodinami, ChouLu napsal:

a chaos je spíše na Peugeotích, než na těchto, kde je organizace zcela jinde... 

@Weri 605 ještě že jsi to uvedla tím škádlením na pravou míru, už jsem si myslel, že @ChouLu hraje za úplně jiný tým... :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Choulaku, ale my jsme utraceli co jsme si "vydelali" a ještě dost zbylo 😉😁 

Weri a spol (aktualni a vlastne i predchozi vedeni) to maji v dnesni dobe opravdu tezke , doba i mysleni lidi se radikalne zmenilo, chybi soudrznost a tolerance a rekl bych ze v podstate vsichni zacli bojovat jen za sebe, nikdo dalsi mimo rodinu (u nekterych) je nezajima. Za me to to delaji dobře.

socialni site a ruzne komunikatory a vlastne kdysi vytvorena databaze rad a zkusenosti a hlavne VIDEÍ , diky google vyhledavači,  postupne zabijí vsechna nejen automobilova internetova fora... je jen otazka casu kdy tady poslední zhasne...

 

jeste bych si dovolil zareagovat na Romana jakozto nekdo kdo za Legendama v podstate stal. 

Ty prvni v Bohnicich si za sebe muzu sbklidem rict ze to nebylo spatne, pak ty holesovice uz to uplne zle nebylo ikdyz bylo uz citit ze jsme do poctu jak pise Schreek . coz se posledni rocnik kde jsme byli vicemene potvrdilo .Ale k jádru věci.

Prosim současné vedení o doplneni častky podpory na jednotlivé roky Legend , kterych jsme se účastnili. 

Romane presvedcovat te nechci, ale jen lidi kteri vystavovali Peugeoty na Legendach a nekteri nebyli ani cleny klubu , to stalo daleko vic nez je nekolika rocni podpora klubu...

 

 

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela se těším, až s tím @Weri 605 práskne a tady se zhasne.... Třeba ti, kteří zde kritizují, budou jednou vzpomínat, že to tu nebylo tak špatné za těch pár piv/krabek ročně..

Zatím je to spousta stížností, ale dost málo reálných nápadů, jak to zlepšit... Takže?

Jo, a za mě odliv členů a proč tady nechodí tuny nových.. Co si myslíte Vy? Já bych řekl, že Peugeot je značka, která nikoho neláká - žádnou specifickou skupinu, která by se chtěl a sdružovat. Peu si koupí obyč lidi, kteří jezdí do origo servisu a řeší vše tam. Dnes se nic neopravuje mimo servisy - lidi, kteří mají prachy tak nehledají rady na fórech, lidí kteří prachy nemají, jezdí ve Feliciích. Tady max. přijdou lidi pro nějakou jednorázovou radu a už se nevrátí. Nelze zde čekat příliv mlaďasů (audi, bmw, mergl), protože Peu nemá zajímavé levné vergly s velkým výkonem. Sběratele zas obvykle neberou srazy s lidmi s funglovkama a pár let starýma autama, svých srazů veteránů atd. mají dost... Takže se tu držíme my, tak asi nějak ze zvyku.... Nenapadá mě skupina lidí, pro kterou by to mělo být z jakéhokoliv důvodu zajímavé a to z důvodu, že to je o Peugeotech - nikoliv o vedení či o tom, co je zdarma na srazu a co se platí.

Takže s @ChouLu zásadně nesouhlasím s porovnáním 110R a Audi srazů s našima... To prostě nejde porovnávat. Peu je tuctovka. Kdo by byl čekal, že shnilý fichtly dnes budou stát 100 litrů a nakonec udělají větší srazy než PC...

Upraveno uživatelem h4wk3y
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako neřád tu nemám co kafrat, ale částečně souhlasím s kolegou nade mnou--při pohledu z okna vidím, že doby, kdy tu stálo cca 15 pežotů jsou pryč, teď tu máme jen jednoho 😧, připomíná mi to dobu, kdy tu stálo 20 fiatů a dnes tu není ani jeden 😯, nevím čím to je, že se značka peugeot vytrácí, možná proklamovaným směřováním do prémiových tříd, což ovšem logicky vyústí v menší prodej..., možná je to katastrofální nabídkou motorů, možná cenovou politikou🤔, třeba máte při pohledu z okna na parkoviště jiný názor, možná to vidím příliš černě, ale jako pežoťák musím konstatovat, že aspoň před naším domem převažují hodně korejci, nakonec i já jsem se pro ně rozhodl, i když jsem vždycky říkal: korejce nikdy :bojim, i v rodině byli paf, když jsem jednoho dovezl domů 🙈, ale když se podíváte do nabídky peugeotu a korejců, nemáte jinou možnost (pokud autům trochu rozumíte), srovnáte motory, srovnáte vybavení a záruky a dáte si nějaký cenový strop pro koupi auta :myslim, věřte mi, píšu to nerad, ale momentálně to v česku vidím s osobníma pežotama dost blbě 😢 (ale třeba se pletu):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to i dost tim, jak moc se za roky auto posunulo do kategorie "spotrebak". Auto je dneska pro naprostou vetsinu lidi neco jako lednicka. A co si budem, kluby fanousku lednicek taky zrovna nefrci. A zcela uprimne, ty novy auta k tomuhle ani extra nesvadej, aby byly neco jinyho nez "lednicka". Mozna par vybranych modelu, ale bude to tezka uzkoprofilovka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dlouhodobě tvrdím, že dobrá auta se přestala vyrábět tak kolem roku 2015 - od tý doby jsou to plechovky prošpikovaný zbytečnýma asistentama, které normální řidič k ničemu nepotřebuje a jen mu otravují život + vyžadují dražší opravy pokud se něco podělá.

Nová auta - a je v podstatě skoro jedno jaká je to značka - jsou naprosto bezemoční a to - jak píše Sitler - vede k tomu, že je jejich majitelé berou jako spotřební záležitost.

Další správný postřeh měl Pe.Tr - lidí se vzájemně čím dál víc uzavírají do svých bublin a vůbec nemají potřebu jezdit někam mezi neznámé a ještě za to platit. Stačí se přece vykecat na FCB, kde můžu beztrestně plácnout jakoukoli kravinu a ulevit si - ono to za pár hodin zmizí v zapomnění. Ale když přijedu někam mezi neznámé na sraz, musím nejdřív překlenout ostych, sám se snažit zapojit a třeba i risknout, že mi zrovna tahle skupina nesedla. No a když takový sraz vyjde na jednotky tisíc Kč, tak opravdu hodně lidí raději jede na víkend někam do hotelu, kde je o ně plně postaráno a nemusí se přizpůsobit žádnému programu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

verim si, ze kdyz udelam jarni sraz, (i bez Dzani) :( , prijedou Lvi z Blanska, a i dalsi starsi clenove, mozna i ti Krnovaci, spousta dalsich je pryc, ale treba se chytne i Plzen a super parta kluku, ktera uz se skoro chytala zpet........ minimalne bych udelal to nejmensi, oslovil je.... zeptal se... konec snu, dostavam tu ban za slovo guma, proc vlastne se zkusit namahat o neco, co pohrbi jinych klavesnice...... hlavne tech kteri o historii clenu aktivnich na srazech vedi vlastne uplny *neumím psát slušně..

 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odstranění videa, patří do hudebního koutku
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spousta důvodů - poměrmě rozumných důvodů... Ten poslední čtu ale asi blbě (doufám)..

Scratchi, tím chceš říct, že na srazy jede málo lidí, protože tam nejedeš ty..?

Upraveno uživatelem Weri 605
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...