Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, je tady někdo kdo by mi byl ochotny pomoc s případem co se mi stal na benzince MOL. Ve zkratce, zajel sem na samoobsluznou myčku, kde mi z horního ramene po spuštění začala téct proudem voda do interiéru na středový panel a sedačky. Díky za odpověď 

IMG_20221011_193311_281.jpg

Odesláno (upraveno)

Vím co píše, tam jako nemají popis jak myčku obsluhovat? Pokud to tam není tak z nich třeba něco vymámí, ale pokud to tam je tak asi smula

Hmm, tak o oknech asi nic, natož že by mohlo otevřenou střechou napršet z ramena do auta.

Tak bych zkusil sepsat reklamaci, pokud je teda nějaký svědek a uvidělo by se jak se k tomu postaví. Třeba @Veverka poradí

obrazek.png

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Mohli by se točit na bodu o nepoužívání pokud je zařízení poškozené, ale když to zjistíš až když zařízení sepne je o něčem jiném. Každopádně určo měl hned jít na obsluhu, nebo to alespoň nafotit, či natočit do telefonu, pokud ho neměl v autě. 😕

Každopádně poučení pro kabrioleťáky: "Do jakýkoliv myčky raději se střechou a oknama nahoře." ;) Ono to člověka netrkne, když chce třeba jen oplácnout kola a podběhy.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Upresnim teda detaily:

S cabriem vždy jezdím do samoobslužné myčky se staženou střechou, důvod je takový že ji nechci mít mokrou ( zavírat mokrou střechu prostě nechceš) 

Okýnka nahoře, spíše auto oplachuju než myju.

Nic takového, že bych měl zatáhnout střechu tam napsané není. 

Po zapnutí programu sem viděl ten proud vody který tekl dovnitř, středový panel, sedačky! Okamžitě sem to vypnul, teklo to dal. Vyjel sem s autem mimo a začal urychleně sušit. 

Pak sem informoval obsluhu, kde byl náčelník a sepsaly jsme protokol. 

Odesláno

Za prvý, nikde nemají napsáno že by Cabriolet měl mít zavřenou střechu, nikde není upozornění. Jasně můžu si tam striknout omylem poprašek vody ale ne proud v množství několika litru. Vše je na kameře a přirozeně první co člověk udělá, je, že to co nejrychleji vysusi. O tom že myčka byla rozbitá není pochyb, vedoucí stanice, první co řek : už zase. 

Odesláno

Já to prostě nechci nechat jen tak, modlim se aby tlačítka na středovém panelu dal fungovala. Pokud by nabídla společnost aspoň nějaké odškodnění, např. proplaceni vyčištění, nejraději bych to dal právníkovi. Proto se ptám, jestli by mi s tímto někdo pomohl. K tomuhle by se prostě čerpací stanice tohoto jména měla postavit čelem. 

Odesláno

Nejsem odborník přes právo. Ale z toho co čtu to na mě aktuálně působí tak, že ty nemáš absolutně žádný důkaz a když majitel myčky bude tvrdit, že kamery tou dobou nefungovaly, tak se asi nikam nedopracuješ...

Odesláno

Kamerový systém fungoval a na základě toho mi vytknuly, že jsem auto hned začal vysoušet. Takže důkaz je kamerovy záznam a další důkaz toho že z ramema skutečně tekla voda viděl vedoucí pobočky 

Odesláno

Jde hlavně mít důkaz toho, že voda tekla z míst odkud téct neměla (zmiňuješ to rameno). Na kamerách to jde vidět, že se valí voda ze stropu myčky?

Z protokolu to zní tak, že jsi myl auto se staženou střechou a voda se ti přitom dostala do interiéru. Alespoň na mě to tak působí.

Odesláno

Ano na videu to je vidět a to že z toho ramena tekla voda viděla i obsluha. 

Píšeš to správne myl sem auto se staženou střechou, ale voda tam natekla zeshora odkud v žádném případě téct nemá. Obzvlášť ne proudem

Odesláno
před 11 hodinami, Jacobsoon napsal:

K tomuhle by se prostě čerpací stanice tohoto jména měla postavit čelem. 

Od čerpací stanice "tohoto jména" bych rozhodně nečekal, že se k tomu postaví čelem...

před 11 hodinami, Jacobsoon napsal:

další důkaz toho že z ramema skutečně tekla voda viděl vedoucí pobočky 

Pochybuju, že vedoucí pobočky bude kopat za tvůj problém... navíc, pokud jsi nenechal onoho vedoucího nafotit co se poškodilo. Tlačítka dál fungují a jak je na tom interiér nevíme. 

Pokud seženeš schopného a ochotného právníka, tak to můžeš zkusit, ale šance na úspěch je v řádu jednotek procent.

Odesláno (upraveno)

No nevím, ale tvůj argument že do myčky jezdíš s cabriem pokaždé se složenou střechou protože  "" S cabriem vždy jezdím do samoobslužné myčky se staženou střechou, důvod je takový že ji nechci mít mokrou ( zavírat mokrou střechu prostě nechceš) ""  to se na mě nezlob tak už jen tohle je dost divočina.  Chápu že někteří mají cabria jako víkendovky a že pokud má pršet tak s tím nevyjíždí ale přece ta střecha je ošetřená aby vydržela déšť tak proč by nemohla zmoknout nebo být mokrá z myčky . To že voda tekla jinde než měla může být a nemusí být technologická závada. Prostě podle mě do takového sporu žádný rozumný člověk nepůjde. Myslím si že zásadní chybou bylo že jsi nepřivolal obsluhu ještě než jsi auto z toho boxu vyvezl a začal ho sušit  protože oni se budou ohánět i třeba tím že jsi byl v tom boxu špatně postavený myslím si že pokud dojde k jakékoliv škodě na vozidle tak jedna z nejdůležitějších věcí je s tím nehnout dokud s to minimálně neprovede dokumentace toho jak auto stálo.  

EDIT: a pokud není nikde v návodu u myčky že se tam nemá mýt auto se sklopenou střechou tak je to určitě v manuálu toho auta. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno
Před hodinou, Vena garážmistr napsal:

To že jezdím do myčky vždy se střechou dole, není argument pro to co se stalo. 

Důvod to má prostý a už sem ho tu psal, střechu můžeš mít naimpregnovanou ale po vapce ji máš tak mokrou, že ji nechceš v létě skládat mokrou. ( plíseň) 

Tohle je prostě závada myčky ať se to někomu líbí, nebo ne. 

V návodu to napsané není, z toho důvodu, že se neočekává, že z prasklého těsnění ramene, žačne proudem téct voda. 

Dle tebe sem měl nechat do auta dal téct proudem vodu? Neuhnout? 😀 případně to okamžitě nezačít sušit? 

Odesláno (upraveno)

V návodu k myčce je psané, že nemáš myčku používat, je li nějakým způsobem poškozená hadice, pistole nebo jiné části... Určitě sis to před zajetím s autem překontroloval, že? :) Je  mi jasný, že těsnění pohledem nepoznáš, ale oni zas budou argumentovat, že když už jedeš s kábrem bez střechy do myčky, tak si to máš zkusit nejdřív pustit... Prostě nevyhraješ.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...