Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

prosím o radu nebo zkušenost


Maxxis019

Recommended Posts

před 18 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Jestli to neuděláš pořádně, to jest odstínit, aby to nesálo teplej vzduch, jsou to vyhozený peníze. A dle mého názoru, pokud to není RC/GTI, tak to jsou i tak vyhozený peníze, i kdxž to uděláš pořádně.

Dík za radu

 

před 17 hodinami, Pepito napsal:

Když jsem jezdil amatérské závody do vrchu s 206 1.4i 70k, tak jsem dal sportovní filtr sání a výfuk, mělo to hezký brumlavý zvuk, ale že by to mělo vliv na výkon to se říct nedá. :papa

dík za radu .a zeptám se něco co by pomohlo?ale když dám ten filtr a budu mít origo vyfuk, který nemá katík tak to bude mít  trochu lepší zvuk ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tvl tak chces aby to rvalo nebo pomoci s vykonem??? v dotazu pises, ze chces vykon, nakonec je to jen o tom, aby to melo lepsi zvuk? Jako toto fakt nechapu..... si tam dej do motoru esus a na vyfuk pistalku a uvidis ten rozdil......

EDIT: kdybys napsal rovnou, ze na to das rodinne uspory, asi by tu kluci neztraceli cas.....

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jde mi o nějaký zlepšení výkonu. Ale tak co jsem načetl nebo tady pochopil tak filtrem tak max. zlepšim zvuk. Ale každá zkušenost dobrá. a co je to ten asus?

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Maxxis019 Nie je to asus, a ani esus, ale ešus (z nem. Esschüssel). Povinná výbava vojakov v časoch nedávnych a trampov v časoch súčasných. Trieskaním lyžicou o dno plechového ešusu sa, napríklad, vyhladovaní vojaci zvykli dožadovať rýchlejšieho výdaja stravy😀.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevím jak u tvého motoru, ale samotnej sportovní filtr ti moc nepomůže. hlavně tam necpi takový ty tuzingový konusy místo origo airboxu, tím si výkon spíš zhoršíš pokud bude nasávat teplej vzduch od motoru :D 

Maximálně by si se mohl zkuit poptat po nějakým kvalitnějším chipu, ale nečekej velkej rozdíl, max pár kw navíc. možná víc udělá když si dobře nafoukáš kola  :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednoducha a levna uprava z NA motoru nic navic nedostane, maximalne jen zvuk. O chiptunningu bych vubec neuvazoval, neni co upravovat softwarove, resp. bez fyzicke upravy motoru se z toho softwarove neda dostat nic znatelneho (spise vubec nic). Jiny vacky, komlet vyfuk, sani, jina-laditelna jednotka (cena pres 50K v souhrnu), pak z toho vymacknes desitky koni. Pokud mas 1.6, tak pod filtrem lze odmontovat tlumic sani a pak to trochu vic trochu duni pri akceleraci, cena 0kc, vykon+- 0,2%, efekt 100%. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyndáš filtr vzduchu (foto 1), vytáneš směrem nahoru, musíš pvovolit sponu na škrtící klaplce. Pod filtrem je potrubí s kolenem, součást tlumiče sání- to je taková plastová nádoba s tím kolenem, to vytáhneš ven (foto 2). Kde a jak je to přidělané už si nepamatuju, možná musíš vlézt pod auto a povolit někde nějaký šroubek, spíš je to tam nacvakané.

Ještě před tlumičem sání je potrubí vedoucí do levého podběhu, do levého blatníku, řidičova strana, to se dá taky vyndat, aby to tam zbytečně nebylo, nemlátil volný konec. Ale to už musíš sundávat minimálně podběh a možná i přední nárazník. Jinak si dílce někde schovej, nevyhazoval bych to, kdyby tě to přestalo bavit. Jinak filtr vzduchu bych ničím nenahrazoval, "nejlepší řešení v rámci možností", nejlepší filtrace. Dá se koupit original filtr tzv. do prašného prostředí, má větší plochu žeber, teoreticky lepší propustnost,když se strhne ten předřazený molitan. Ten tam sedí a je zachovaná dobrá filtrace, filtr stojí pár korun (i kvalitní MANN apod.). Kónusy apod. nejsou problém kvůli ohřátému vzduchu, ale kvůli tomu, že jejich filtrace je žalostná resp. buď vyžadují impregnaci a údržbu (pěnový) anebo akorád dobře vypadají na úkor filtrace. Na neupravený motory stačí original airbox s original filtrem.

 

 

1.jpg

2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...