Sanil Odesláno 9. listopad 2022 Odesláno 9. listopad 2022 Ahoj, mám takový menší problém. Přehřívá se mi motor jen na volnoběh. Můžu jet rychlostí 50km/h-190km/h a teplota 80°-85°, ale jakmile popojíždím v koloně, tak to leze na 95-105 a to předtím nedělalo. Motor to dělá krátce po tom, co jsem dělal těsnění pod hlavou a ventily, protože se mi potkal. Ale nedělá to hned po výměně, ale krátce po tom až, takže nepředpokládám, že by to bylo těsněním pod hlavou. Chladič jsem měnil předtím, než se mi to potkalo a to si drželo konstantně teplotu 80°. Hadice mi tvrdé a natlakované nepřijdou, pouze ta voda vychrstá ven, když je to takto zahřáté, což je logický díky té teplotě, takže bych neřekl, že to bude někde propouštět. Sahara spíná, když se to dostane nad 95° na chvilku a pak vypne, ale stejně se to na budíkách nedostane na 90°zpátky. Topení a i okruh jsem odvzdušnil už x-krát. Jediný co mě napadá, že to může být pumpa, která při otáčkách to dokáže uchladit, ale na volnoběh už ne? Jinak nevím co by to mohlo být - nějaké čidlo porušené, když tu hlavu při rovnání dávali do pračky umýt, tak že by Sahara měla spínat dřív? Fakt už netuším.. Nebo špatné chladivo, které se chová jinak než normální? Mám tam modrou G11 (ano, má být G33 zelená PSA, ale to by vadit přeci nemělo snad). Nevíte čím jiným by to mohlo být? Díky moc za rady. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. listopad 2022 Odesláno 9. listopad 2022 Sahara má sepnout na 93 na první rychlost, a na druhou rychlost 103 stupňů. Teda pokud máš dvourychlostní saharu. Jinak je samozřejmě problém v tom že se ti vypne, měla by točit dokud to neklesne pod 93. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 9. listopad 2022 Odesláno 9. listopad 2022 Já bych to šacoval na tu vodní pumpu. Jak je tam dlouho? Podle mě buse mít omletou vrtulku a jak píšeš pokud se točí ve vetších točkách tak to ještě dokáže s vodou v okruhu točit ale jak spadnou točky tak už to neutočí. Citovat
Sanil Odesláno 9. listopad 2022 Autor Odesláno 9. listopad 2022 Právě že jen 3 roky je stará ta vodní pumpa Ale taky to tipuji na ní z největší pravděpodobností Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. listopad 2022 Odesláno 9. listopad 2022 Jenže ti nejede Sahara začal bych tam Hafity ohodnotil 1 Citovat
Sanil Odesláno 9. listopad 2022 Autor Odesláno 9. listopad 2022 Tak pumpa zkontrolovaná a nic Sahara sepne na chvilku při 95, ale pak vypne a drží se to na 95 Hadice co vede od termostatu k chladiči je hrozně horká Nemůže to být tím, že je tam třeba malá tloušťka těsnění kvůli tomu srovnání a tak je tam větší komprese a větší teplota? Ale to by to dělalo i předtím přeci A nebo někde bude prosakovat těsnění pod hlavou Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 (upraveno) A ta Sahara potom už nesepne nebo spíná dokola? Prostě jak to píšeš tak mi přijde že za jízdy se to uchladí náporem, ale na místě to ta Sahara prostě neochladí protože neběží jak má. Ale jinak 95 stupňů je úplně normální, To je v pořádku. Pokud to neleze přes 110 tak se nic neděje Upraveno 10. listopad 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Sanil Odesláno 10. listopad 2022 Autor Odesláno 10. listopad 2022 Právě že spíná pořád dokola, když ta teplota vyleze nahoru.. Jako ony ty budíky budou mít si myslím i nějaký zpoždění oproti aktuální teplotě, která bude ve vodě Ale je mi divný, že dřív to nešlo nad 85°na volnoběh a teď se to takto přehřívá, když je navíc zima Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 To se mi nezdá při volnoběhu je celkem normální že jde teplota výš. Pokud ta Sahara spíná stále dokola a stíhá to ochladit na nějakých 93 stupňů tak je to v pořádku. Teď jde o to jestli spíná i druhá rychlost pokud tam je dvourychlostní Sahara Citovat
Sanil Odesláno 10. listopad 2022 Autor Odesláno 10. listopad 2022 Jojo, mám 2 rychlostní. Jako je pravda, že ta Sahara je snad původní i.. Zkusím přes diag ji spustit, zda sepne jak první, tak druhá vrtule Mně právě nikdy na volnoběh nesepínala Tohle se mi děje poprvé Jako co se mi stávalo dřív, že třeba nadálnici do většího kopce při 150 naplno (jako že to víc nejede) to vyšplhalo k 95 taky, ale tam to chápu, že to bylo pod zatížením Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Při stání na místě se chladič nechladí náporem vzduchu tak je běžné že zapnout Sahary. Citovat
Sanil Odesláno 10. listopad 2022 Autor Odesláno 10. listopad 2022 No ale to by to dělalo i předtím ne? Zkusím koupit nový čidlo teplotní pro spínání Sahary a možná i novou Saharu a termostat Jako je taky pravda, že jsem v létě jezdil jen na vodu, která možná bude mít lepší chlazení než ta nemrznoucí směs Citovat
Hafity Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 V 9. 11. 2022 at 16:31, Sanil napsal: pouze ta voda vychrstá ven Při uzavřeném víčku? Citovat
Sanil Odesláno 10. listopad 2022 Autor Odesláno 10. listopad 2022 Nn, to se drží, ale když to otevřu, tak se to tlakem vyprská A to mi nedělalo ani předtím a ani u 307 1.6 HDi/Citroena C5 1.8 a ani u Mercedesu, pouze tady Citovat
Hafity Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Pokud je v přetlakovém systému přetlak (název z titulu funkce), tak po otevření víčka samozřejmě expanduje.... Pokud v systému přetlak není, tak to není v pořádku, i když se to tak na první pohled tváří.... Hadice nesmí být jako beton, ale tlak tam být musí.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 (upraveno) A díky tomu tlaku se ta voda začne vařit až při 120 (proto se to víčko nesmí otvírat když je voda horká, ztratí to tlak a voda se začne ihned vařit) takže teplota přes 100 stupňů není problém, Sahara by to měla dochladit. Otestuj ty funkce sahary než jí budeš kupovat novou třeba zbytečně Upraveno 10. listopad 2022 uživatelem Radek Hurvajz Hafity ohodnotil 1 Citovat
Sanil Odesláno 13. listopad 2022 Autor Odesláno 13. listopad 2022 No, tak jsem zkusil odendat termostat a nastartovat a voda nejde nad 70.. + se navíc pořád točí Sahara, takže jsem z toho magor docela Citovat
krtek 2 Odesláno 13. listopad 2022 Odesláno 13. listopad 2022 (upraveno) ked mas podozrenie na pumpu tak tomu trochu pridaj plyn zaaretuj a uvidis co to spravi priznak spatnej pumpy je vrch chladica horuci spod chladica je teply az letny mozno si nezapojil cidlo na termostate preto sahara toci trvale je to ochrana Upraveno 13. listopad 2022 uživatelem krtek 2 Citovat
Sanil Odesláno 13. listopad 2022 Autor Odesláno 13. listopad 2022 Pumpu už jsem právě i vyndal a lopatky jsou v pohodě Všechna čidla jsou zapojena právě Ani diag nic neukázala.. No, zítra objednám čidla a termostat a budu dělat pokus omyl, třeba je fakt zaseklý trochu termostat a otevírá se až když je fakt vysoká teplota, když teď to nejde nad 70 Citovat
krtek 2 Odesláno 13. listopad 2022 Odesláno 13. listopad 2022 (upraveno) prefukni chladic nastriekaj do neho arvy a rano preplachni tlakovou vodou kurenie topi? Upraveno 13. listopad 2022 uživatelem krtek 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.