Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

A zase jeden v protisměru na dálnici


Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...

Mám pocit, že těch jezdců v protisměru na rychlostních komunikacích a dálnicích každoročně přibývá. Současně jsem rád, že jsem se za celý život nesetkal se situací, kdy bych musel odvracet případnou kolizi s takovým "řidičem" a doufám, že do konce života něco podobnýho nebudu muset řešit 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ta jízda v protisměru je stejně nepochopitelná jako nehody na železničním přejezdu, každý den je u nás minimálně jedna  havárka s vlakem !!! 😲, pomalu tu už není mašinfíra, co nesrazil auto nebo člověka...

naštěstí těch v protisměru tolik není, ale za oboje by měli odebírat papíry nafurt , jinak stačí koukat na vyloženě staré šoféry u hypersuper--s otevřenou hubou nalepení na čelní sklo, jedou na jedničku a jsou očividně úplně mimo, ať chlap nebo ženská..., ty doktory, co jim píšou potvrzení fakt obdivuju 🙈:roker

 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, ozzy56 napsal:

ty doktory, co jim píšou potvrzení fakt obdivuju 🙈:roker

 

Ti doktori by sami meli prijit o papiry na hlavu. Ale klasika... "zname se dlouhy roky, vsak jezdim jen do obchodu..." Dokud za to po doktorech natvrdo nepujdou, tak se to nesmeni. A nebo by to musel delat doktor zcela nezavisly.

Jinak kazdymu, kdo najede na rychlostudalnici do protismeru a okamzite to neodstavi - dozivotne sebrat papiry bez moznosti je kdy zase dostat. To samy za coufani odstavnym na dalnici - posledni dobou velmi oblibena kratochvile kretenu, co prejedou sjezd a nemuzou jet dalsim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

KAzdy vi, jak tyhle prohlidky funguji. "Vsak se zname 40 let"... "vsak ja vim, ze lip ridis jak chodis"... tak tady to mas a bez...

A hlavne, tenhle clovek by uz nikdy papiry zpatky dostat nemel. Nikdy. A to obecne kazdy, kdo jede po dalnici v protismeru a okamzite auto neodstavi a kazdy, kdo na dalnici couva. Naprosto bez milosti papiry dozivotne fuc. 

Upraveno uživatelem sitler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jsi u toho někdy byl, že víš jak to probíhá? Táta (78) chodí taky pravidelně na prohlídky a že by se znal s doktorem, kterej je o 40 let mladší, to asi těžko. Je alespoň soudnej a už jezdí víceméně jen v rádiusu 30km mimo veškerý víceproudý silnice a když s ním občas jedu tak žádnej problém nevidím. Jsou povinný prohlídky po 2 letech, ale u takhle starejch lidí se zdravotní stav může zhoršit během pár měsíců po prohlídce, takže u doktora na prohlídce může bejt ještě v poho. Je to prostě na těch lidech, aby byli soudný a sami naznali, že už na to nemaj. A myslím, že takových lidí je mnohem míň než jedinců s 10 zákazama řízení a stejně jezdí pod vlivem čehokoli a jsou mnohem nebezpečnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 ze života vím, že takový člověk co si jen jednou týdně zajede do obchodu 1 kilometr a pak už konečně dozná, že řídit nemůže, tak pro něho je to katastrofa--od teďka je odkázaný na jiné..., pro něho život prostě končí, zbývá jen sedět doma a čekat, kolega takhle skončil, nemůže na nohy, na jízdu do obchodu se vždycky těšil..., celý život za volantem jako profík..., řeknu vám, není to jednoduché rozhodnout se, že přestanete řídit 😧

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, vim naprosto presne jak to chodi. A znam nekolik takovych, co uz davno nemeli ridit, protoze *neumím psát slušně videli, reakcni doba na impuls byla stopkama uz nemeritelna a stejne byli za volantem. Papiry jim sebral az novej doktor. Stara doktorka, ke ktery chodili 50 let, jim je nechala. Vsak se roky znaj... 

A u hromady to chodi uplne stejne.  Moje babicka je taky postrach na silnici. Uz roky by nemela ridit. Vubec nmettusi, co se kolem ni deje. Vubec. Proste ma nauceny cesty do kramu a z novy prednosti a slozitejsi krizovatky je v prdeli. A beda, kdyz by mela resit nejakou krizovku... ALe doktorka ji papiry nevezme a zadny prezkouseni se nedela. "Ale vona prece jezdi opatrne a jen tamhle po okoli do kramu a tak..."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych řekl že schopnost řídit bezpečně je u seniorů dost individuální!! Znám jednoho co v cca75 jel do GB po vlastní ose, tam v pohodě vše odřídil (byl tam měsíc ) v kontinentálním autě!!! a pak zase z5 do Čech!! Když mne jednou vezl, tak jsou koukal jak jede svižně, žádná brzda provozu ale přesto bezpečně. Znám pak dalšího o 10 let mladšího-brzda provozu bliká doleva jede doprava, zmatkuje.. Kolikrát jsem mu říkal že by už neměl jezdit=řídit, stejně dál jezdí. Jediné plus-v blízkém okolí bydliště do cca15km drtivá většina příhraniční okresky kde projede 5 aut denně.

Jinak ještě můj názor-asi neřešitelný a) zavést školení všech řidičů (aktivních) minimálně při změně dopravního zákona dopravy se týkajících předpisů , a to nejen referentů nebo profesionálů!

b) lékařská prohlídka, ale hlavně zkušební jízdy  -zda je jeho pohyb bezpečný či nikoli a zda se dokáže přizpůsobit provozu. 

Ale obojí je asi neřešitelné a bylo by dost nákladné.

PS viděl jsem profíka-při vjezdu na kruháč-pravý blinkr, při jízdě po levý blinkr ale při výjezdu z kruhu NIC!!

Upraveno uživatelem dýzl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle má z mého pohledu jednoduché řešení, lidem řekněme nad 70 bych ze zákona nařídil každý rok kondiční jízdy. Autoškolám by to sice přitížilo, ale myslím že by to vyfiltrovalo tyhle nebezpečné případy celkem spolehlivě. Na některých je totiž ta nezpůsobilost poznat už při rozjezdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Péťa řešení je více, ať už větší zodpovědnost od lékařů - nebo (podle mě asi nejlepší řešení) od jistého věku pravidelné přezkoušení/kondiční jízdy :) Tam se skutečně ukáže jak to ten člověk zvládá. 

Já proti seniorům za volantem nic nemám a dokážu pochopit že to pro ně není jednoduché. Můj praděda se toho taky nechtěl vzdát a byl obrovský boj ho k tomu donutit. Největší jeho problém byla jízda po paměti, vůbec ho nezajímalo že se někde změnila přednost, jezdil tak jak to bylo před lety a tečka. Často potkávám jeden stařičký pár jezdit tady přes sídliště na nákup, potkat je na silnici je očistec (počínaje rychlostí nepřesahující 20 km/h a končící neschopností zastavit před přechodem po kterém přechází lidi na zelenou) ale zřejmě nemají jinou možnost jak si nakoupit.. Problém je že jsou pak nebezpeční i ostatním a nejen sami sobě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...