lexxlutor Odesláno 5. říjen 2022 Odesláno 5. říjen 2022 (upraveno) Už jste se setkali s výměnou skla a potřebných postupů jako je kalibraci kamery i radaru ? Upraveno 20. říjen 2022 uživatelem lexxlutor Citovat
ChouLu Odesláno 5. říjen 2022 Odesláno 5. říjen 2022 Ano, kalibruje se kamera i snímač deště nic složitého Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. říjen 2022 Odesláno 6. říjen 2022 u skodovky se senzorem nouzoveho brzdeni ktery je inteligentne v narazniku je potreba asi 3 hodinova kalibrace proti kostkovane stene - radsi jsme senzor nedavali a oranzovy vykricnik chybejici funkce jaksi ignorujeme Citovat
lexxlutor Odesláno 6. říjen 2022 Autor Odesláno 6. říjen 2022 No právě, zajímá mě jestli je potřeba právě geometrie , seřízení čidel , kamer atd. , protože těch asistentů je dnes mnoho. A jedno okno co nadělá práce Snad bude servis co doporučí pojišťovna s tímto počítat. Proto se ptám jestli to je standart nebo prostě na to prdí. Citovat
MJSytic Odesláno 6. říjen 2022 Odesláno 6. říjen 2022 Mě měnili sklo tolikrát, že už mám snad vybráno a nikdy žádný problém nebyl. Dešťový senzor, světelný senzor, senzor na dálkové, vše stále plně funkční. V práci se mění okna také celkem často (auta 2018 a novější v top výbavách) a nikdy žádný problém nebyl. Solidní "skloměniči" to mají zmáknuté a počítají s tím. Smlouvy s pojišťovnami je živí a fakt nepotřebují, aby si na ně někdo stěžoval, že něco zmatlali Citovat
lexxlutor Odesláno 6. říjen 2022 Autor Odesláno 6. říjen 2022 Dobře, takže pane MJSytic to znamená , že u vás okno bylo měněné aniž by potřebovaly něco kalibrovat ? Chápu , že senzor není problém. ( světlo, tma , mokro atd. ) Ale co ostatní systémy ADAS ? Stačí aby okno bylo posunuté o půl milimetru nebo milimetr a je problém na světě. V ten moment je auto vyosené vůči kameře a radaru. Citovat
ChouLu Odesláno 6. říjen 2022 Odesláno 6. říjen 2022 Já myslím ze jsem to popsal v prvním příspěvku jasné a jednoduše pokud je kamera tak bez kalibrace většinou funguje ale ne zcela optimálně destaky jsou největší problém napr na travelleru kde bez kalibrace si dela co chce o radaru v narazniku ani nemluvě… kalibrace ve dvou lidech na dvě hodiny na dálnici Ajap, lexxlutor a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.