Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

studené starty peugeot 406 1.8 16V 81kw


leryshuck

Recommended Posts

Za studena po nastartovani chcípá

Klidně i 5krát než zůstane vrčet

Při pokusu o rozjetí cuká a je bez výkonu a zase chcípne.Musím tedy držet plyn,dokud se alespon trochu lépe nezahřeje a pak už jakž takž jede.mám pocit,že reakce na plyn je pomalejší.V autě namontováno LPG.Po přepnutí na plyn jede vcelku normálně.Pouze po studených startech na benzin katastrofa.Vyměněn krokovy moturek,cidlo polohy skrtici klapky,palivovy filtr,cidlo teploty,svicky,filtry,cidlo tlaku paliva

Uvazuju o vymene cidlo tlaku nasavaneho vzduchu,cidlo otacek klikove hridele,cidlo teploty nasavaneho vzduchu

Tak nevim.Diky za kazdej napad

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle řeším každé léto po celých 8 let, co auto mám. Začíná to skoro chcípnutím po startu, až to nakonec chcípne a startuji napodruhý, za pár dnů napotřetí.... napočtvrtý... až se naštvu a musím vyjet benzín nejlépe do prázdna, nebo co nejvíc a natankovat nový benzín. Pak s novým benzínem ještě jet aspoň pár km, aby se ten starý dostal pryč i z trubek a druhý den už zase startuje na drc a první minuta jízdy na benzín, kdy auto má horší výkon, se také výrazně zlepší, i když nevymizí úplně.  Dělám to každé léto dvakrát. Zrovna před týdnem jsem to dělal naposledy. Od podzima do léta to je v pohodě. Zkoušel jsem VIF, velfobin, stabilizátor benzinu do sekaček, vervu, plnou nádrž a nevím co ještě a pořád to samé... zvyknul jsem si a řeším to výše zmíněným způsobem. Na levném provozu na LPG  je to jen malý škraloupek. Aspoň pro mě.

A další lidi s LPG ve 406 s tím měli podobné problémy. Říkalo se, že můžou být rozhozené adaptace na benzín od jízdy na LPG. Na mém autě to pravidelně kontroluji a nejsou. Pohybují se kolem 0, max do +/-3% podle stylu jízdy. Do výměn čidel jsem se nepouštěl, vyhozené peníze. Problém bude spíše ve zkaženém benzínu s biosložkami v kombinaci s velkou nádrží 406. Ale i s plnou nádrží benzínu se toto v létě stalo. Prostě už tankuji po max 15-20 litrech a když to začne blbnout, vyjedu a natankuji nový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejspis spatne nastavene LPG, rozhazuje to benzinove korekce v originalni ridici jednotce a ta je pak na benzin zcela mimo. Pravdepodobne to muze byt spatnyma vstrikovacema LPG. Ale samozrejme to muze byt x dalsich veci, menit dily jen nazdarbuh je nesmysl. Chce to diag a kouknout na live provozni data - bohatost smesi, casy vstriku, hodnoty podtlaku v sani atd. Idealne pak i LPG diagnostiku a mrknout na nastaveni mapy LPG vs. benzin, udelat repas a kalibraci LPG vstriku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj,Diky za odpovedi.LPG je tam rok nový.Je fakt,že jsem byl 2krat na doseřízení LPG.Jezdilo to OK. Pak se zacalo projevovat to startování a studené rozjezdy.Diagnostika se zkoušela(několik typů,)žádná se nepovedla spojit.

V plno podobných příspěvcích zde na foru se píše,že diag.nic nehlásí a přesto se to děje.Proto jsem nechtěl do autorizáku abych nezaplatil a nic mi pořádně neřeknou.

Každopádně jak se to ohřeje a přepne na plyn,tak na LPG jede ůplně bez problémů(na benzín docela taky,ale trochu zaostává reakce na plyn jakoby pomaleji a déle se to rozjíždí--myslím na ten benzín)

Je to pro mě taková výzva jestli na to přijdu.Snažím se tedy držet tý benzínový cesty(po výmene paliv.filtru trochu lepší).Zbývá mi pal.čerpadlo??

Jak píšete tak v poměru s levným provozem LPG banalita.Jsme ale na vesnici a když to tady dcera v 5 ráno v tom tichu tůruje aby to zahřála..............

Mám několikátý auto na LPG a nikdy jsem podob problem neměl.

Jak jsem řekl je to výzva.Jsem už holt takovej starej pan montér a děkuji za odpovědi.Jste všichni SUPER že se mi věnujete

 

Jo a ted jsem si všiml MJTWISTER že jsi z LBC kousek ode mě .To bych faktr rád pokecal a vyměnil zkušenosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...