Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koukám po internetu a nikde se to nezmiňuje jako častá a typická závadu těhle motorů (na rozdíl třeba od Renault 1.5 dCi, kde to typickou závadou je).
1-2 kusy ještě statistiku nedělají, může to být problém konkrétních kusů, nebo nějakého hodně netypického zatěžování motoru (třeba agresivní jízda za studena). 

Odesláno

podle mě hláška: objem ničím nenahradíš-- u dieselu platí víc než u benzínu, motor malý objemem se musí víc točit a tím i namáhat, což se zákonitě musí někde projevit..., u dieselu je podle mého hranice 2.0 litry a níž by se jít nemělo, bohužel i tyto objemy se dnes ženou do výkonu cca 200 koní a pak se divte, že vás na dálnici předjede dodávka!! rychlostí kolem 160 km/h, úplně nechápu proč výrobce tomuto vozu umožní tuto rychlost..., navíc k tomu přidejte ,skopičiny' vymyslené Bruselem od stolu a situace je tam kde je--neověřené technologie posílané na trh se super názvy, jako třeba ,kosmické' atd. ;), k tomu přidejte dnešní lopaty za volantem, co vytáčí v klidu diesel do bezvědomí celou šichtu, olej mění co 40 tisíc, bo to tak ma byt, řikal frajer v autoryzaku, nějaké filtry ani neví že pod kapotou jsou...😉

Odesláno
před 1 hodinou, TomasT342 napsal:

Koukám po internetu a nikde se to nezmiňuje jako častá a typická závadu těhle motorů (na rozdíl třeba od Renault 1.5 dCi, kde to typickou závadou je).
1-2 kusy ještě statistiku nedělají, může to být problém konkrétních kusů, nebo nějakého hodně netypického zatěžování motoru (třeba agresivní jízda za studena). 

dva za poslední měsíc ;) vím o dalších desítkách kusů za poslední rok :( 

Odesláno

kolik ty auta mají v průměru najeto?

no jestli kolem  150 000km tak to je asi spočítano na životnost auta 10let/150km?

to se vyplatí opravovat nebo to řešíš výměnou motoru? 

aspon nemáš o práci nouzi.....tohle by už bylo asi fakt na hromadnou žalobu.....

Odesláno

pokud je jen jeden válec tak nova klika, ojnice a komplet ložiska a kroužky a poskládat ;) pokud vic tak uz to nema moc smysl a jde se do nového motoru 

Odesláno (upraveno)

podle mě nemá smysl investovat ani to, cos popsal, kolik to dělá baj oko ?  50 tisíc celkem ?    tipuju 70, bo se vždycky ještě něco najde při dem. motoru z auta a jeho repasi,  a sotva to složíš, pokazí se cosik jiného... nebudu psát co--je tu toho 14 stránek ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Musí to zatím být výrazně méně častý problém než praskání rozvodového řetězu, když se o tom nikde veřejně nepíše.
Od tohohle motoru existují minimálně 4 verze s různým výkonem, týká se to všech nebo jen té nejsilnější? i to může napovědět důvod problému.

Odesláno

Ano není to tak časté jako řetízek ;) Výkonové verze se liší pouze SW jednotky, nikoliv železem.. motor je vždy stejný, ať už 100 nebo např 130K popř €6.1 popř €6.4.. vše je furt stejné.. :) 

Liší se jen užitkáče, kde je hlináková mezivana pro větší olejovou náplň (cca 5.5L).. jinak ty motory jsou napříč celou modelovou řadou stelantisu stejné 

Odesláno

Tak to když mám RCP olej v Combu 1.5 od 13 tis/km co jsem najel za 7 měsíců tak počítám že řetízek by mohl vydržet 

Minulý týden proběhla čtvrtá výměna oleje RCP a poslech rozvodu přes aplikaci a prej v pořádku aktuálně najeto 49 tis 

Odesláno (upraveno)

Mně šlo spíš o to, jak je ten (hardwarově stejný) motor zatěžovaný, třeba když ho software omezí na 100k nebo 110k, tak se to neděje a u 130k občas ano.
Tedy že to není závada způsobená čistě HW, ale kombinací HW a SW (a využíváním limitů toho SW).
Nebo se to naopak děje u všech a pak to může být třeba problém nedostatečného mazání těsně po nastartování za studena.

Upraveno uživatelem TomasT342
Odesláno

Vybavuji si jak 100 tak 130K verzi ;) 

Málem bych zapomněl na proklepávající se podložky ventilů.. taky v poslední době dost častá závada :(

image.thumb.png.9b043a6850aeb46dd855df32c8d059ba.png

Odesláno
Před hodinou, ChouLu napsal:

Vybavuji si jak 100 tak 130K verzi ;) 

Málem bych zapomněl na proklepávající se podložky ventilů.. taky v poslední době dost častá závada :(

image.thumb.png.9b043a6850aeb46dd855df32c8d059ba.png

Kolik tenhle motor mel najeto ze vypadá tak jak vypadá? 😱 

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já byl na svolavaci akci poslech pres aplikací vse ok a přehrál se software kdyz jsem se ptal technika co obsahu přehrání řekl ze neví 🤔doufam ze prehrani zvysuje treba tlak oleje ? A trosku doufám ze kdyz se k tomu chovám normálně ze to chvíli vydrží olej měníme jednou za rok vychazi to cca po 14-18 tis/km a olej 5W30 je tam hned od prvni prohlídky kdyz mělo auto najeto 12tis tak snad 

Odesláno

Len pozor, medzi olejom 5W30 a RCP 5W30 je rozdiel v mazacích parametroch. Ten druhý, nedávno vyvinutý, je dizajnovaný na lepšie mazanie rozvodovej reťaze a potláčanie karbonizácie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...