crown Odesláno 8. srpen 2022 Odesláno 8. srpen 2022 Zdravím. Omlouvám se, pokud se to tady již třeba řešilo. V sobotu jsem měnil olej+filtr v motoru, udělal jsem projíždku cca 20km a bez problému. V neděli večer jsem ještě vyměnil i svíčky, ale jakmile jsem to nastartoval, tak se začalo ozývat klepání z motoru (viz video ( jemného rychlého cvakání si nevšímejte to cvakají LPG ventily)) . Setkal se s tím už někdo? Nechápu co se mohlo s motorem stát jen po výměně svíček? Máte někdo nějaký tip, co by to mohlo být? Díky. VID_20220808_060117.mp4 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. srpen 2022 Odesláno 8. srpen 2022 video se mi strašně dlouho nahrává, takže jsem ho neviděl--neslyšel, zkus vytáhnout ty svíčky, jestli není některá jemně oklepaná od pístu, je to velmi nepravděpodobné, ale jednou se mi to stalo , i když na jiném motoru Citovat
Guest Sale Odesláno 8. srpen 2022 Odesláno 8. srpen 2022 Možná jen špatně dotažená svíčka nebo vadné těsnění. Citovat
crown Odesláno 8. srpen 2022 Autor Odesláno 8. srpen 2022 (upraveno) Svíčky jsou dotažené si myslím že dost. A těsnění jako pod svíčkou? A to by dělalo takovýhle rachot? Dneska jsem objednaný ke karosari s tím autem, takže to tam rovnou vezu, a budu se na to moct podívat až bude hotov. Zkusím ty svíčky pak tedy ještě jednou rozmontovat a znovu složit. Ale opravdu můžou svíčky/zapalovací lišta způsobovat takovéhle klepání? Upraveno 8. srpen 2022 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. srpen 2022 Odesláno 8. srpen 2022 (upraveno) Podle zvuku to vypadá že některý píst klepe do svíčky. Vyšroubovat a zkontrolovat jestli tam jsou ty správné co tam mají být a ne nějaké delší. Nebo jestli nechybí pod svičkou těsnící kroužek Upraveno 8. srpen 2022 uživatelem Radek Hurvajz inoxing ohodnotil 1 Citovat
crown Odesláno 8. srpen 2022 Autor Odesláno 8. srpen 2022 (upraveno) Tak že bych to dotáhl moc a byla by moc nízko? Upraveno 8. srpen 2022 uživatelem Radek Hurvajz Necituj těsně předcházející příspěvky!!! Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. srpen 2022 Odesláno 8. srpen 2022 (upraveno) No jestli si to dorval jako prase tak je to možné. Svíčky se dotahují sice dost ale ne na krev, mají svůj předepsaný moment utažení Upraveno 8. srpen 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Dave_k Odesláno 8. srpen 2022 Odesláno 8. srpen 2022 (upraveno) První co bych udělal, jak už bylo popsáno svíčky vyndal a zkontroloval. Případně dal zpátky starý a zkusil jestli to pořád klepe. Možná by to bylo rychlejší než natočit a postnout tohle video, Upraveno 8. srpen 2022 uživatelem Dave_k Radek Hurvajz, Hafity a Ferry ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. srpen 2022 Odesláno 9. srpen 2022 před 9 hodinami, Milan+ napsal: I s momentem se nedotknes pístu Tak to je snad jasný ne. Ale pokud to přerval až se ty podložky úplně rozplacnou tak by se to mohlo stát Citovat
crown Odesláno 9. srpen 2022 Autor Odesláno 9. srpen 2022 Tak jsem včera ty svíčky vytáhl, porovnal jejich velikost s původními, a jsou stejné, půjčil jsem si momentový klíč, vrátil je zpátky a dotahl na moment doporučený výrobcem 25Nm, nastartoval a klepání pokračovalo. Tak jsem to zas vytáhl a pak dotahl na 20Nm a stále klepalo. Opět jsem to vytáhl a dal tam původní svíčky, dotahl na 20Nm a klepání nikde... Tak to opravdu nechápu... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. srpen 2022 Odesláno 9. srpen 2022 (upraveno) A ty podložky na těch nových svíčkách nejsou rozmačkaný? Porovnej s těmi starými, Pokud by byly rozmáčklý tak svíčka půjde níž Upraveno 9. srpen 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
inoxing Odesláno 9. srpen 2022 Odesláno 9. srpen 2022 (upraveno) No a svíčky kupovals podle těch v motoru nebo podle typu motoru. Není tajemstvím, že někteří lidi koupí jakékokiv svíčky, které tam jdou (i nejdou) namontovat a pak se diví. A délka svíčky není jen podle délky závitu, ale i podle předsunutí jiskřiště, podle dosedací plochy (kolmá/do kónusu) atd. Jak to slyším, tak mě to nepřijde jako klepání do svíčky, ale podfukování svíčky, začal bych s kontrolou dosedací plochy v hlavě pro svíčku. Do RFN patří svíčka s plochou dosedací plochou např. BOSCH 0 242 229 797. Upraveno 9. srpen 2022 uživatelem inoxing Hafity ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 9. srpen 2022 Odesláno 9. srpen 2022 (upraveno) To by musela podfukovat jen nová svíčka, když píše, že když tam vrátil starý tak je klid. Pak by musel zkusmo ty svíce postupně měnit, aby přišel na to, která to dělá. Já třeba z motoru při první výměně (mojí) jsem vytáhl z motoru svíčky s delším závitem a ten kus závitu co koukal do válce (cca 1cm) už byl slušně zakarbonovanej. Takže jsem byl i rád, že vůbec šly ven. Teď tam mám už 44t km NGK LFR5B a motor šlape v pohodě. Upraveno 9. srpen 2022 uživatelem Dave_k inoxing ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. srpen 2022 Odesláno 9. srpen 2022 to jen potvrzuje co je psáno nahoře--někteří pitomci namontují svíčky jakékoliv co kde najdou nebo dostanou zadarmo, samozřejmě když jim to na dílně ukážeš, tak oni nee inoxing ohodnotil 1 Citovat
inoxing Odesláno 10. srpen 2022 Odesláno 10. srpen 2022 Nejhorší na tom je, že tohle udělá i servis- viděl jsem, jak místo svíček s plochou dosedací plochou tam narvou s kónusovou atp. Jak říká ozzy, někde se jim asi válí svíčky, která cca vypadají stejně, tak to tam dají. Dotažením takové svíce se rozmáčkne začátek závitu v hliníkové hlavě a je to. Gratulace k dobře odvedené práci. Dave_k: Těžko říct, jak to je, to bysme u toho museli být osobně. Takhle můžeme jen odhadovat. Podle toho zvuku mě to přijde jak podfukování. Klepání do pístu je takový kovový ostrý a navíc by mu přestal hned pálit válec, jak by to rozkleplo jiskřiště. Ale je to podobný případ, jak se ti stal- kdybys koupil stejný svíčky podle těch "původních" špatných a ne podle typu motoru. Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 10. srpen 2022 Odesláno 10. srpen 2022 Od posledního příspěvku tu ještě nebyl, tak snad napíše jak se zadařilo. Mohl by sem napsat co že to koupil za ty svíčky. Citovat
crown Odesláno 11. srpen 2022 Autor Odesláno 11. srpen 2022 Tak abych reagoval na vsechny: - Kupoval jsem svíčky podle typu auta a motoru. - svíčky jsem ani na poprvé nedotahoval úplně na krev. Ale pravděpodobně to bylo asi více než těch 25NM, to asi jo. Ale ty podložky se mi nezdají nijak rozmačkané. - původní svíčky jsou Denso KH16TT - Nové svíčky, jelikož je auto na LPG jsem chtěl nějake svíčky vhodné na LPG, tak jsem vzal české Brisk 1578 Každopádně, teď je auto u karosáře, takže žádné další laborovani tento týden nebude... Citovat
mjtwister Odesláno 11. srpen 2022 Odesláno 11. srpen 2022 Já bych se hlavně vyprdnul na svíčky "speciálně" na LPG. Do svého jsem dával už několik sad NGK a Bosch, vždy přesně typ, co má jít na můj motor a žádný speciální na LPG a nikdy jsem s tím neměl problém. Jede to na benzín i LPG stejně. Navíc, když jsem viděl ceny těch rádoby speciálních svíček na LPG a pak jsem četl zkušenosti místních členů, kteří je tam měli a jak pořád řešili, že jim to něco dělá za tepla a jinému za studena... a nakonec dali původní a bylo po problémech. Akorát svíčky sklepávám na 0,7mm, jak tady propaguje další zkušený LPGčkař Ferry a jezdím. Hafity a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.