Fruktis Posted Friday at 12:50 PM Share Posted Friday at 12:50 PM @Péťa Steps to take to protect solar panels from damage during transit Inspect the solar panel before shipping for any apparent damage. Pack your panels vertically. It will reduce the stress to modules, and pallets are secured with separators to ensure the safety of panels. Place the sunny side (front side) facing the pallet. Put foam pads around the frame of the solar panel. Have the last solar panel sunny side up. Add edge protectors. Tightly add straps near the corners, and not centered! Cover the whole shipment with foil (at least 35 turns for larger shipments) Track environmental conditions and shocks during transit to collect data helping you to identify any damages Zdroj Péťa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted Friday at 01:12 PM Share Posted Friday at 01:12 PM Co montují tu okolo,tak je to plast v al rámu. Jak je to velký,Ti půjčím ulysaka a můžeš na stojačku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted Friday at 01:32 PM Share Posted Friday at 01:32 PM před 41 minutami, Fruktis napsal: @Péťa Track environmental conditions and shocks during transit to collect data helping you to identify any damages proto asi to nechtějí rozvážet. Péťa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patt Posted Friday at 01:35 PM Share Posted Friday at 01:35 PM my ty panely vozili v kufru na boku svázený aby se nemohly hýbat a naprosto v cajku. I na ležato jsme je vozili a uplně v pohodě, vzali jsme půlmetrový vinglíky a dali do rohů a stáhli, takže to leželo na těch hiníkových rámečkách a nehlo se to Péťa and minimaxa 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minimaxa Posted Friday at 02:57 PM Author Share Posted Friday at 02:57 PM (edited) před 3 hodinami, Pe.Tr napsal: a to uzemnění tedy fyzicky provedeš jak ? Připojím se na PE který vede do baráku z HOP která je v pojistkové skříni. Tam je pěkná zem, myslím že tam je dokonce pásovina FeZn... Edited Friday at 02:58 PM by minimaxa Péťa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minimaxa Posted Friday at 02:59 PM Author Share Posted Friday at 02:59 PM Jen takový nákres pro mé účely... zřejmě ještě dozná uprav. Oproti blokovému schema, jsem upravil u dvou přívodů průřezy vodičů. Pepito and Péťa 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrafik Posted Saturday at 12:57 PM Share Posted Saturday at 12:57 PM @minimaxa proč přerušuješ jen + od baterie?, nějak se v těch popiskách neorientuju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted Saturday at 02:34 PM Share Posted Saturday at 02:34 PM @minimaxa se fláká někde na chalupě, odpovím Ti já Protože se to tak dočetl v manuálu. Mě firma odpojuje plus i minus, ale shodli jsme se na tom, že to zapojí podle návodu, který má ke svým komponentám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrafik Posted Saturday at 05:19 PM Share Posted Saturday at 05:19 PM Jo. Blokové schéma má pojistku na +, ale zatím jsem viděl ve všech větších aplikacích u DC vypínat oba póly bez ohledu na napětí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minimaxa Posted Sunday at 11:01 AM Author Share Posted Sunday at 11:01 AM (edited) @Agrafik oni upozorňují že při odpojení nesmí zůstat zapojený samotný plus pól. Pokud se odpojí současně oba, asi se nic neděje. A co jsem koukal na různá videa a další schémata, tak mají pojistku na plus pólu. A asi by jsme neměli zaměňovat jištění a odpojení. Bavím se o jištění. Na vedení co nejblíže baterií ještě dám asi..!? 2 pólový odpojovač... Edited Sunday at 11:07 AM by minimaxa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts