Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Čerpadlo v nádrži


Antoan80

Recommended Posts

Pozdravujem....kupil som 406, 2.0hdi..66kw.

Minulý rok v máji som menil čerpadlo v nádrži a "novú koncovku"...bolo to prepálené..... dnes opäť zhruba po roku... viete poradit ako to urobiť aby to nepalilo...kde je chyba a podobne?

Samostatná koncovka sa nedá kúpiť,len zháňať kto rozoberá auto...

Vopred ďakujem....

IMG_20220718_115910.jpg

IMG_20220718_115903.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je čerpadlo OK a ten pin tam stále je, což podle fotky asi jo, tak vyčistit a půjde. Hlavně přihni kontakty v konektoru. Pak otázka, kde je chyba. Nejspíš tam bude jen blbý kontakt. Možná bych tam dal takovou tu pastu na konektory :) 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konektorový spoj, tedy nůž a objímka, jsou vyrobeny z pružného bronzu. Jakmile se jednou zahřeje, ztratí pružnost, takže spoj je navždy špatný a hřeje a zase odejde.

Podle mne by to šlo propájet. Každý druhý pájet z opačné strany (zepředu zezadu) a navléct izolační bužírky. O kus dál pak můžeš dát jiný spoj, např. lustrsvorku. Mně je nejbližší pájení, proto bych tam další spoj zatím nedělal, a až bude potřeba, tak se kablíky ustřihnou a druhý pájený spoj (opodál) se zhotoví potom.

Ještě jednou - koukni zespodu od čerpadla, zda to teplo nevzniká pod konektorem, což na fotce není vidět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koncovku som zohnal v práci, kto by bol povedal, že ju používajú aj korejci..... poškodenú som skusil "vypinovat" co sa mi po dlho boji podarilo.... neviem len v akom stave to bolo vo vnútri keď som ju zohnal pouzitu.... cerpadlo ide, zapojil som na priamo aby som trochu posunul auto, ked ma vcera dotiahli...len na cerpadle uz je ten obhoreny pin volny, nakolko nie je uz uplne "zaliaty" v plaste...

IMG_20220719_120118_1.jpg

IMG_20220719_120141.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Piny konektorov sú naozaj veda, nie je to "niečo tam vrazím". Budeš mať problémy znova.

Jediné riešenie s konektormi by bolo, keby si mal oba kusy nové a odpovedajúceho typu. Takto bude každý od iného výrobcu, iné tolerancie, a kontaktný povrch už poškodený. No, auto je tvoje, rob si ako chceš. Ty budeš stáť niekde na ceste, až sa to pokazí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím majstri, tak mám problém a neviem kde.  nové čerpadlo v nádrží a konektor... nakoľko mi podfukoval 3 vstrek a ľavej strany tak som ho vybral , že vymením podložku...bola tam podložka o hrúbke 3mm...keď som pozeral katalóg tak sú všetko 1,5 mm... tak neviem odkiaľ tam bola a prečo alebo mi katalóg nezobrazil všetky druhy podložiek pre tento typ auta....dal som tam teda 1,5 mm a objednával som nové " tesnenie" čo je na vstreku - bolo prasknuté po celej šírke...Problém je , že nenaštartujem.... beriem že to bolo zavzdušnené po výmene čerpadla , nechal som na radu "povolené holendre k vstrekom" kým nepôjde nafta, že vytlačí vzduch ale nenaštartujem.... ani nemá snahu chytiť....dokonca zo zúfalnosti, že chytí na sprej do sania... ani to nie...

Čo sa stalo, máte s tým niekto skúsenosť? minulý rok keď som menil čerpadlo som takéto problémy nemal.  

Vopred ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus zalejt palivový filtr. Holt jak auto dlouho stálo tak nafta zapala sama navíc jsi měnil čerpadlo v nádrži takže celý systém je suchý a jak to začneš plnit tak to bude trvat dlouho než z toho dostaneš vzduch.  Naposled když jsem na něčem měnil palivový filtr tak už mě chytala hrůza že jsem něco dokopal protože jsem startoval asi půl hodiny a furt to nechtělo chytnout. Až když jsem podruhé otevřel palivový filtr a dolil ho naftou tak to pak chytlo. Hlavně když to chytne a bude to vydávat různé zvuky tak vydrž ať se to rozeběhne a vydrží se převalovat ve volnoběhu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...