Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Leštění zašlých světel

Recommended Posts

Odesláno

To mě zajímá předešlý majitel světla lestil a je to hrůza když je vylestim tak ta folie má jakou životnost ? A muže se to vůbec ba světla lepit? Kolik to u Veny stalo?kdyz jsem je vylestil tak to svítilo dobře teď po 2 měsících to he slabota..

Odesláno

Jsou to první světla který jsme dělali " osobně " . Ale druhé o kterých vím že jsou dělané touto technologií. První měl dělané @Klemoň který je nechal dělat u firmy která se na to specializuje tuším že to má už víc než rok možná že i ke dvoum rokům. A pokud vím zatím si nestěžoval že by to nějak ztrácelo na účinnosti.  Řekl bych že je to efektivnější řešení než vyleštěné světla lakovat bezbarvým lakem protože ne každý lak je k tomu vhodný a také jeho aplikace není úplně jednoduchá. My jsme použili " běžnou " ochrannou transparentní folii kvůli ceně. Světla se dají " přikrýt " i  polyurethanovou folií ale tam je cena asi tak 6x vyšší než u " běžné " ochranné folie. Je to dělané v kooperaci s @MilanF1 protože nemám vybavení na leštění. Časová náročnost se odvíjí hlavně od toho jak moc jsou světla " olezlá " ale tuším že Milan tyhle dělal něco málo přes dvě hodiny a polepení je něco přes hodinu  tam zase záleží jak je světlomet tvarově náročný.  Foliování ( práce+materiál) na těchto konkrétních vyšly do tisícovky.  Folii na těch světlech nikdo nepozná pokud ji vysloveně nebude hledat. A myslím si že pokud folie zdegraduje tak se normálně strhne a světla se přeleští snadněji než pokud by byli zalakované.  Pokud světla přeleštíš a nebudeš ten lesk ničím konzervovat tak zmatní strašně rychle a hlavně do horšího stavu než byli před leštěním. 

Odesláno

Tak tohle mě docela zajímá.. Nedávno jsem světla nechal taky přeleštit, s tím že na ně pak hodím folii. Kluk mi ale řekl, že dát to do folie je blbost - vysvětloval mi, že to potřebuje "dýchat" (přece jen se docela zahřívají) a není dobré to takhle uzavřít. Natáhl na to teda keramiku se zárukou dva roky. A teď nevím co je správně, kde je pravda :myslim

Odesláno

dychat jo? :D :D :D a od ceho tam jsou vetraci a odkapove otvory? :D :D Keramikou to nezavre? :D :D  ale no taaaaaak :)

Odesláno

Nebavím se o vzduchu, ale o materiálu.. ten povrch prostě nějak "pracuje" v závislosti na teplotě - stejně jako třeba lak na autě atd. Nebo sis fakt myslel, že se bavím o tom zalepit větrací a odkapove otvory světla? ale no taaaaaak :) 

Odesláno

Asi každej si bude stát za svojí technologií. Pro mě je důležité že to funguje ke spokojenosti zákazníka. Ale u keramické ochrany nevěřím tomu že síla té ochranné vrstvy bude alespoň v polovině síly té folie a hlavně že bude neměnná.  Hlavně pokud dojde k nějaké " závadě " na té folii tak to poznáš hned a dá se to řešit kdežto u té keramiky to není hmatatelné že se ti o to někdo otřel prdelí v hrubých gatích a tu ochrannou vrstvu setřel to poznáš až po nějakém čase kdy začne povrch toho světla opět degradovat. 

Odesláno

To samozřejmě chápu, mě spíš šlo o to, jak to s tou folií opravdu je, jestli to tomu plastovému povrchu vadí nebo ne. Osobně jsem viděl několik světel když se z nich sundala folie (většinou zatmavovací) a ten plast měl takové mikroprasklinky. Nikdy jsem si to nespojil, říkal jsem si že světlo asi bylo poškozené předem, ale teď si nejsem jistý. Takže se radši ptám někoho, kdo s tím má zkušenosti :) 

Odesláno
před 3 hodinami, Rikic339 napsal:

Nebavím se o vzduchu, ale o materiálu.. ten povrch prostě nějak "pracuje" v závislosti na teplotě - stejně jako třeba lak na autě atd. Nebo sis fakt myslel, že se bavím o tom zalepit větrací a odkapove otvory světla? ale no taaaaaak :) 

Přesně, pokud svítí UV záření na polykarbonát tak ten oxiduje a uvolňuje různé výpary a ty pod tou folií nemají kam unikat, poškodí ten povrch ještě více než kdyby tam folie nebyla.

Z moji praxe, světla mám pořád pěkný, nechal jsem je vybrousit a vyleštit u profíka, a nasledně je asi každý třetí měsíc když začnou jakoby matnět, přeleštím ručně s trochou Tempa nebo Turtle Vax leštící pasty a světla jsou pořád pěkně čirý.

Odesláno

Tie svetlá vydržia viac keď sa minimalne raz do mesiaca aplikuje na je vosk,ja pouzivam karnaubsky momentalne po kazdom umytí auta, nanesiem v tenkej vrstve necham 20 minut posobit a rozlestim vatovym tampónom.Sám som zvedavy koľko tie svetla vydrzia ak sa bude pravidelne aplikovat vosk.Karnaubsky vosk chráni pred UV ziarenim.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...