Guest Scratch Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 Potvrzuju, Mazdice dostala lesteni svetel od @MilanF1 a folie od @Vena garážmistr a vypada to dobre, no ne? Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 To mě zajímá předešlý majitel světla lestil a je to hrůza když je vylestim tak ta folie má jakou životnost ? A muže se to vůbec ba světla lepit? Kolik to u Veny stalo?kdyz jsem je vylestil tak to svítilo dobře teď po 2 měsících to he slabota.. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. červenec 2022 Odesláno 13. červenec 2022 Jsou to první světla který jsme dělali " osobně " . Ale druhé o kterých vím že jsou dělané touto technologií. První měl dělané @Klemoň který je nechal dělat u firmy která se na to specializuje tuším že to má už víc než rok možná že i ke dvoum rokům. A pokud vím zatím si nestěžoval že by to nějak ztrácelo na účinnosti. Řekl bych že je to efektivnější řešení než vyleštěné světla lakovat bezbarvým lakem protože ne každý lak je k tomu vhodný a také jeho aplikace není úplně jednoduchá. My jsme použili " běžnou " ochrannou transparentní folii kvůli ceně. Světla se dají " přikrýt " i polyurethanovou folií ale tam je cena asi tak 6x vyšší než u " běžné " ochranné folie. Je to dělané v kooperaci s @MilanF1 protože nemám vybavení na leštění. Časová náročnost se odvíjí hlavně od toho jak moc jsou světla " olezlá " ale tuším že Milan tyhle dělal něco málo přes dvě hodiny a polepení je něco přes hodinu tam zase záleží jak je světlomet tvarově náročný. Foliování ( práce+materiál) na těchto konkrétních vyšly do tisícovky. Folii na těch světlech nikdo nepozná pokud ji vysloveně nebude hledat. A myslím si že pokud folie zdegraduje tak se normálně strhne a světla se přeleští snadněji než pokud by byli zalakované. Pokud světla přeleštíš a nebudeš ten lesk ničím konzervovat tak zmatní strašně rychle a hlavně do horšího stavu než byli před leštěním. Citovat
Rikic339 Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 Tak tohle mě docela zajímá.. Nedávno jsem světla nechal taky přeleštit, s tím že na ně pak hodím folii. Kluk mi ale řekl, že dát to do folie je blbost - vysvětloval mi, že to potřebuje "dýchat" (přece jen se docela zahřívají) a není dobré to takhle uzavřít. Natáhl na to teda keramiku se zárukou dva roky. A teď nevím co je správně, kde je pravda Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 dychat jo? a od ceho tam jsou vetraci a odkapove otvory? Keramikou to nezavre? ale no taaaaaak Citovat
Rikic339 Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 Nebavím se o vzduchu, ale o materiálu.. ten povrch prostě nějak "pracuje" v závislosti na teplotě - stejně jako třeba lak na autě atd. Nebo sis fakt myslel, že se bavím o tom zalepit větrací a odkapove otvory světla? ale no taaaaaak Citovat
Vena garážmistr Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 Asi každej si bude stát za svojí technologií. Pro mě je důležité že to funguje ke spokojenosti zákazníka. Ale u keramické ochrany nevěřím tomu že síla té ochranné vrstvy bude alespoň v polovině síly té folie a hlavně že bude neměnná. Hlavně pokud dojde k nějaké " závadě " na té folii tak to poznáš hned a dá se to řešit kdežto u té keramiky to není hmatatelné že se ti o to někdo otřel prdelí v hrubých gatích a tu ochrannou vrstvu setřel to poznáš až po nějakém čase kdy začne povrch toho světla opět degradovat. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Rikic339 Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 To samozřejmě chápu, mě spíš šlo o to, jak to s tou folií opravdu je, jestli to tomu plastovému povrchu vadí nebo ne. Osobně jsem viděl několik světel když se z nich sundala folie (většinou zatmavovací) a ten plast měl takové mikroprasklinky. Nikdy jsem si to nespojil, říkal jsem si že světlo asi bylo poškozené předem, ale teď si nejsem jistý. Takže se radši ptám někoho, kdo s tím má zkušenosti Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 Tak jsem vám to oddělil od Renovace Alu kol, s těma to nemá nic společného. Péťa, Pagvelius a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 před 3 hodinami, Rikic339 napsal: Nebavím se o vzduchu, ale o materiálu.. ten povrch prostě nějak "pracuje" v závislosti na teplotě - stejně jako třeba lak na autě atd. Nebo sis fakt myslel, že se bavím o tom zalepit větrací a odkapove otvory světla? ale no taaaaaak Přesně, pokud svítí UV záření na polykarbonát tak ten oxiduje a uvolňuje různé výpary a ty pod tou folií nemají kam unikat, poškodí ten povrch ještě více než kdyby tam folie nebyla. Z moji praxe, světla mám pořád pěkný, nechal jsem je vybrousit a vyleštit u profíka, a nasledně je asi každý třetí měsíc když začnou jakoby matnět, přeleštím ručně s trochou Tempa nebo Turtle Vax leštící pasty a světla jsou pořád pěkně čirý. jirka307, MJSytic a Rikic339 ohodnotil 3 Citovat
Rikic339 Odesláno 14. červenec 2022 Odesláno 14. červenec 2022 Díky, konečně to někdo pochopil, já to jen bohužel neuměl správně napsat Vykouřilo se mi z hlavy jak přesně to formuloval s UV zářením Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Tie svetlá vydržia viac keď sa minimalne raz do mesiaca aplikuje na je vosk,ja pouzivam karnaubsky momentalne po kazdom umytí auta, nanesiem v tenkej vrstve necham 20 minut posobit a rozlestim vatovym tampónom.Sám som zvedavy koľko tie svetla vydrzia ak sa bude pravidelne aplikovat vosk.Karnaubsky vosk chráni pred UV ziarenim. Citovat
Pagvelius Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Koupil jsem si keramiku od Sonaxu v takových sáčcích, mělo by to vydržet až rok. I kdyby půl roku, tak je to dobré. Doufám, že to světla skutečně ochrání. Zatím to drží. Rikic339 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.