Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak už i Peugeot hoří :) e208 v plamenech...

Recommended Posts

Odesláno

Jednou to přijít muselo :(

Ale než to tu začne někdo hejtit bo elektromobil, tak tady v tom případě to podle ohořelých částí vypadá na problém v AC/DC měniči, který je pod kufrem v zadní části.

I rychlost uhašení odpovídá tomu, že baterka nehořela... 

image.pngimage.pngimage.png

Odesláno

Auu, tak hlavně, že nechytil od toho i barák. Vykouřená garáž je ještě "dobrá". :myslim

Ví někdo jestli tohle kryje nějaká pojistka? Havarijka, záruka výrobce...? :myslim

Odesláno

Lukáši dobře baterka nečapla nejspíš  technická závada  jedno jestli na elektroinstalaci baráku nebo auta průšvih to je tak jako tak  otázkou je jestli to že nečapla baterka je dílo toho že to bylo vcelku brzo nahlášeno že se majiteli podařilo před příjezdem HZS odpojit barák od sítě a i ten verk od nabíječky a pak protože na KOPISu asi seděl někdo osvícený že poslal hned na začátek dost sil a prostředků že byla rychle hlášena lokalizace. Ale ukázalo to na tu stinnou stránku věci HZS není vybaven prostředky ke zvládání takových událostí určitě dva roky zpět se mluví o tom že je nutné pořídit technické prostředky na takovéto události vím že je nějaká představa že by zatím mělo stačit tímto vybavit centrální hasičské stanice každého kraje ale bohužel se ukazuje v jakém stavu jsou finance HZS protože ať se na mě nikdo nezlobí ale dva roky se to ví že se to musí pořídit a nic se neděje vlastně ano Jihočeské krajské vedení HZS už má naplánováno pořízení těchto prostředků a obávám se že podobně na tom jsou i ostatní krajská vedení že mají naplánováno pořídit. Jako nezlobte se na mě ale při tom rozmachu elektromobility a při tom že řadoví hasiči na to upozorňují x roků zpátky že to je problém aby se speciální kontejner vezl z Mladé Boleslavy do Jižních Čech mi přijde jako dost velké podceňování situace. Když shořel ten Baworák v čestlicích v servisu tak to už je rok možná déle zpátky a to se vezl ten kontejner z MB do Prahy to bych asi ještě dokázal pochopit ale táhnout to přes půl republiky to mi hlava nebere. 

Odesláno

Všechny auta hoří. Jediný co, tak elektro je horší na hašení. 4 roky zpátky když jsem jezdil každý den do Prahy, jsme na dálnici během 4 dnů potkali 3 hořící oktávky (1 i 2 generaci) a zajímavý, že tohle nikdo nerozmazával :D

Odesláno
před 8 hodinami, MJSytic napsal:

@Ferryto prošetří :aut

Jo, mas pravdu, nejaky odebrany vzorky k nam nejspis zamiri, neco k tomu uz vim, ale zatim nemuzu sdelovat podrobnosti.

Odesláno
před 2 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Všechny auta hoří. Jediný co, tak elektro je horší na hašení. 4 roky zpátky když jsem jezdil každý den do Prahy, jsme na dálnici během 4 dnů potkali 3 hořící oktávky (1 i 2 generaci) a zajímavý, že tohle nikdo nerozmazával :D

To samé platí i o elektrokolech a e-koloběžkách. :papa

Odesláno
před 10 hodinami, ChouLu napsal:

Jednou to přijít muselo :(

Ale než to tu začne někdo hejtit bo elektromobil, tak tady v tom případě to podle ohořelých částí vypadá na problém v AC/DC měniči, který je pod kufrem v zadní části.

I rychlost uhašení odpovídá tomu, že baterka nehořela... 

Palubní nabíječka je tady pod kapotou ne spíš ?

Odesláno
před 12 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Všechny auta hoří.

To bez diskuze.... Ale bylo by možná zajímavé vztáhnout to ke stáří vozidel.... Zatím to vypadá, že ropáci hořívají většinou s přibývajícími roky.... I když samozřejmě tu budou i vyjímky, potvrzující pravidlo.... :roker

Odesláno (upraveno)

To bez debat. Nechápu, že elektro auta mají takový problém při nabíjení. Denně přicházím do styku s obrovským množstvím elektro VZV, baterie olovo i li-ion, nabíjení 80-300kw a nic. Přitom moderní  VZV neni nijak složitější než elektro auto. 

Nicméně vzpomeňme si  třeba na hoření 307 :) Výrobní vada. Takže se nabízí, že u některých vyrobených aut bohužel dojde k nějaké chybě při výrobě. Těžko říct. Stejně tak jako má někdo smůlu a v záruce vymění během malého nájezdu převodovku, motor, fap... Ale v případě elektro vozu je to daleko víc fatální. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Zkuste se na to ELEKTRO podívat ze širšího úhlu. Jsou baterie nebezpečné? Asi ano, před pár lety vyhořela kolegovi kancelář od notebooklu - nechal ho přes noc na nabíječce, mě nedávno chytla v nabíječce baterie do aku vrtačky, naštěstí se to stalo za mojí přítomnosti, takže to skončilo jen zakouřenou místností a příšerným smradem. A v neposlední řadě je také třeba vzít v úvahu např. varování v návodech k mobilům, tabletům atd. na nebezpečí při nabíjení baterií. Takže na tom asi něco bude. Potíž je v tom, že když shoří mobil, tak je to jistě nepříjemné, ale když shoří auto a aby toho nebylo málo, tak s sebou vezme i střech nad hlavou... 

Upraveno uživatelem FrantaCV

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...