Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pomoc s výběrem e-skútrů


VojtouNerCZ

Recommended Posts

Kolo je super, problém je kde ho třeba ve městě zaparkuješ. Proto jsem si pořídil motorku, ale je zase moc velká a těžká a tak uvažuji o elektromoto pro denní cesty do školy a města.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš, že hodit 70 kg na vozík je velký problém? A malá baterie mě také neláká. Aspoň trochu jako motorka by to mělo vypadat. Myslím, že budu vypada jako medvěd na jahodě na čemkoliv kromě velké motorky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec jsem tedy vybral toto :) Až dorazí a budu na tom mít pár měsíců odjeto, napíšu zkušenosti. Rozhodl jsem se radši pro Li-on baterii, která nemá problém s nabíjením, i když není úplně vyšťavená, navíc má větší odolnost proti olovu. Cenu elektriky neřeším, jak jsem psal, mám možnost nabíjet v práci. 
https://www.ecowheel.cz/Elektricka-kolobezka-EcoWheel-GR10-40Ah-2000W-cerna-d646.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opravdu na to nemusi být SPZ? Tady dle tohodle článku to vyznívá jinak Odkaz přeci jen elektrokolo je definovány max 250w výkonem a max 25.

Ale jen mě to zajímá, nerejpu... 😁

Tak šťastný km a ať to jezdi😁

 

A ještě citace

Kdy se elektrokoloběžka považuje za kolo

V § 57 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, je stanoveno, že jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka. Jízdní kolo může být vybaveno pomocným motorkem, jestliže mj. jeho výkon nepřesáhne 1 kW a maximální konstrukční rychlost nebude vyšší než 25 km/h (více viz Příloha č. 12 část C) k vyhlášce č. 341/2014 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích). Pokud bude elektrokoloběžka splňovat výše stanovené parametry, považuje se v praxi za jízdní kolo.

Kdy se elektrokoloběžka považuje za motorové vozidlo

V případě, že daná elektrokoloběžka výše uvedené parametry nesplňuje (tj. má vyšší výkon/vyšší maximální konstrukční rychlost), posuzuje se jako motorové vozidlo (zpravidla motocykl). A v takovém případě je nezbytné mít platné řidičské oprávnění (v případě motocyklu bude nejbližší skupina AM), ochrannou přilbu, povinnou výbavu a sjednané povinné ručení. Elektrokoloběžka navíc podléhá schválení technické způsobilosti a registraci.

 

Upraveno uživatelem Fruktis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu spz atd ai radši ještě ověřím u prodejce :) Nicméně oni prodávají koloběžky bez spz a pak s certifikaci COC, kde je SPZ nutná. K této certifikát není.

Ty blinkry taky nechápu. Ještě pokukuji po variantě GR25 40Ah, ta má blinkry i vepředu, můj rozpočet přesahuje jen o 2k,což problém není. Zajedu si to ještě před koupí vyzkoušet a osahat do showroomu.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...