Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Černý dým


Ronass

Recommended Posts

Ahoj. Chtěl bych poradit. Můj otec byl dnes s 307 1.6HDI rok 2005 na emisích a neprošel. Auto kouří. Kouří to jen při prudkém přidání plynu. Při startu a nebo normální jizdě ne. Jen když se přidá při prudkém zrychlení. Nevíte jaká může být příčina? Měl jsem to napíchlé a pouze chyba egr byla v paměti. Tu jsem smazal a už se neobjevuje. Podotýkám že už to tak kouří asi dva roky, jen se to neřešilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem dnes provedl vymenu vzduchoveho filtru,byl dost spinavy. a jel jsem to projet asi dvacet kilometru  tak rychlosti 110km/h, jelikoz otec opravdu jezdi kolem komina padesatkou.no a zmena je takova,ze pri mensi rychlosti a rozjizdeni je cerny dym porad.pri rychlosti 100km/h a prudkem pridani se dym zmeni na sedy az bily. po zpomaleni a zastaveni na krizovatce a naslednem rozjeti je zas cerny. toto uz fakt nevim. prijel jsem domu a dal na diagnostku co mam domaci a zadna chyba. pri proslapnuti na neutral opet kouri cerne,ale decentne. jedine co jsem zpozoroval,tak byly povolene vstriky,dva prolinaly,tak jsem je vsechny dotahl a dalsi vec pri vypnuti motoru cvaka neco za palivovym filtrem.asi tak 30 vterin. u me 307 to nedela. tak me napadlo,zda za tim filtrem neni nahodou ten \egr a zda neni sekly nebo neco a proto i po vypnuti klicku vnem rachoti chvili.

Tak bud egr,ale to by asi nejelo,kdyby byl v haji a nebo vstriky??? ma to nalitane 180000tisic. nebo ten fab?muze delat cerny kour?

jinac auto taha,jede svizne,necuka, nekolisa na volnobeh. pouze trosku piska turbo uz.

je to slozite napsano ale snad to pochopite 😄

 

Upraveno uživatelem Ronass
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

potřebuješ někoho kdo umí s origo diag., aby ti řekl co s tím je :myslim,  jinak pokud tam je naftový filtr déle než 30 tisíc, tak vyměň i ten--nebude to mít sice vliv na kouření z výfuku, ale jinak ti ho vymění servis za dvakrát vyšší cenu, protože výměnou filtrů vzduchu a paliva servis asi začne...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak nove info k zavade. Nikdo neví 😄 . bylo to na diagnostice,vse ok,zadna chyba. vymenen filtr vzduchovy,projeto po dalnici pul hodiny na rychlost 3 a 110 rychlost. stale pri prudkem pridani kouri. obvolano asi pet servisu. kazdy mluvi neco jineho. pry mam spatny fab,sundat a nechat promerit. jen fab nehlasi zadnou chybu,tak at ho nesundavam zbytecne. auto jede normalne,zadne cukani,zadna chybna kontrolka nesviti. jeste me napadlo,zda to predtim nemohl nekdo cipnout na silnejsi kilovaty a proto to huli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V první řadě vstřikovače na kontrolu a případně repas. Pokud ohřátý motor při přidání plynu zakouří bíle, bude to pravděpodobně špatně spalovaná nafta, (odkapávající vstřik). V dúsledku tohoto pak zanesený fap a egr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byly verze (66kw), ktere FAP nemely. Pokud mas nadobku na Eolys- to neni mocovina, tak tam FAP je/byl tovarne.

Jestli ti auto kouri cerne, tak potrebujes prvne udelat dobre diagnostiku a zjistit proc se tak deje- prebytek nafty. Tzn. malo vzduchu- unik na tlakove vetvi vzduchu, sekla klapka, sekla regulace turba, maf, map atd atd. Tohle ti zjisti nekdo, kdo s diagnostikou umi vic, nez jen zadat vypis chyb, ale umi cist merene parametry napr. Na dalku ti nikdo nic lepsiho asi neporadi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 46 minutami, Ronass napsal:

ze nema fab??? a tu močovinu do nadrzky pod autem doplnuju tedy proc??? vzdyt i u me 307 rok 2003 byl fab

FAB je firma přes visací zámky a vložky zámků :myslim, FAP je něco úplně jiného, stejně jako močovina..., zkus něco načíst po internetu, takhle se opravdu nikam neposuneme :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

omlouvam se za ten fab, mensi chybka. ja myslel ze mocovina strika do fap a ten dela regeneraci. tak tim padem servis co cisti filtry pevnych castic mi to vysvetlil spatne asi. uzavřem toto téma. vytahnu fap ven,ktery tam vlastne nemam 😄 a nechám ho vyčistit a zkontrolovat zda není vysypaný.Děkuji za názory a rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...