Pitroch Posted April 28, 2022 Posted April 28, 2022 Snad nekomu pomuze v rozhodovani. Koupil jsem auto bez koule. Dlouho jsem pak laboroval, jake tazne zarizeni (TZ). Chtel jsem primarne na nosic kol a pak taky, aby me pro kouli z TZ nepistel zadni park. senzor. Tak me prislo celkem idealni poridit sundavaci kouli. Jenomze levna (bajonetova) odnimatelna TZ nejsou moc vhodna na vert. zatizeni od nosice. Jak jsem nagooglil. Nakonec jsem vybral Westfalia s vertikalnim odnimanim https://www.tazne.cz/tazne-zarizeni-citroen-jumpy-spacetourer-peugeot-expert-traveller-toyota-proace-16-vertikal-p76780/. Auto ma el.pripravu na TZ, vybral jsem el. pripojku https://www.tazne.cz/elektropripojka-c-jumpy-spacetourer-o-vivaroc-zafiralife-p-traveller-expert-t-proace-13p-p106953/ . Potom jsem se obratil na firmu, ktera by me TZ namontovala a nakodovala k autu. Pri konzultacich vyslo najevo, ze Westfalia sice dobry, ale ze maji odzkouseno, ze napr. pevne TZ od Hook je mimo uhel senzoru. Takze nakonec pevne TZ https://www.tazne.cz/tazne-zarizeni-toyota-proace-2019-pevne-hook-p101548/, za coz jsem rad. Trochu jsem zauvazoval, ze bych treba i namontoval sam a neco usetril, jenomze je pak problem se zapisem TZ do TP, pac se musi na STK, pokud se montuje svepomoci a hlavne nakodovat bych nedokazal a auto je porad v zaruce. Takze montazni firma PEMplus Praha, Zbraslav. Hafity 1 Quote
Guest Jazzinek Posted April 29, 2022 Posted April 29, 2022 Také se vám odpojí couvací kamera když máte připojený přívěs? Quote
Vena garážmistr Posted April 29, 2022 Posted April 29, 2022 Je to nelogické ale odpojí se každému protože zapojená zástrčka přívěsu odpojuje kompletně podporu couvání tj. couvací kamera a parkovací čidla. Ale má to triviální řešení pokud potřebuješ při couvání vidět kamerou za sebe na oj vleku tak si dojdi vytáhnout zástrčku. Quote
Pitroch Posted April 29, 2022 Author Posted April 29, 2022 Ano odpoji. Ptal jsem dokonce, zda je nejaka moznost, pri kodovani nastavit TZ, aby neodojilo, ale neda se. Doslova me napsali "po připojení vleku se při couvání odpojí senzory i s kamerou. Alespoň to tak bylo u tohoto modelu vozu vždy a je to takto vymyšleno z výroby" Ale koukal jsem, ze treba u Multivanu, kdyz se zapoji napr. nosic, tak tam kameru ma. Senzory se odpoji. Je to videt kolem 7:17min. Nevim, proc PSA nema. Je to skoda myslim, i kdyz pres ty kola toho moc videt zase neni, ale u vozejku by to treba helflo ... Quote
Péťa Posted April 29, 2022 Posted April 29, 2022 (edited) Myslím, že v zásuvce TZ je mikrospínač, který detekuje zasunutí vidlice. Takže jedině ten buď odpojit nebo proklemovat (nevím, v jakém režimu pracuje). Pak by se auto nedozvědělo, že máš připojený vozík. Edited April 29, 2022 by Péťa Vena garážmistr and Milan+ 2 Quote
jarokare Posted April 29, 2022 Posted April 29, 2022 (edited) Chlapci , chlapci , mikrospínače v zásuvkách už dávno nejsou (cca 8 let zpět) Edited April 29, 2022 by jarokare Péťa and Charlie 1 2 Quote
MikiG Posted September 17, 2022 Posted September 17, 2022 V 29. 4. 2022 at 12:26, Jazzinek napsal: Také se vám odpojí couvací kamera když máte připojený přívěs? Keď máš ťažné zariadenie od výroby tak áno. Keď si dáš odmontovať ťažné v autorizáku aj s riadiacou jednotkou, tak áno, bude sa vypínať. Ak si dáš domontovovat ťažné v autorizáku bez riadiacej jednotky tak sa parkovací asistent nebude automaticky vypínať, budeš ho môcť vypnúť ručne. Ak budeš chcieť mať video zo zadu počas cúvania na Origo displeji, tak len za kontinuálneho piskania parkovacieho asistenta alternatívne riešenie je externá cúvacia kamera s extern.displejom....cele je to zle vymyslené, nedomyslene Quote
radek63 Posted October 12, 2025 Posted October 12, 2025 nesviti mi brzdove svetlo na nosici na taznem. Nasel jsem ze to jsou pojistky F36,37,38. Nicmene ve schematu https://www.autogenius.info/toyota-proace-fuse-box-diagram/ nikde nejsou oznaceny ani ve skrince. Hledam spatně? Quote
jarokare Posted October 12, 2025 Posted October 12, 2025 Pojistky pro zásuvku TZ jsou u jednotky TZ pod tapecem v levém zadním boku . Péťa 1 Quote
martinecondrej Posted October 13, 2025 Posted October 13, 2025 a určitě pojistky? Řešil jsem to mockrát a nikdy jsem neměl chybu v pojistce. U 5008 z nepoužívání oxidovala zásuvka, pilníčkem opraveno. Teď minulý týden jsem bojoval u Zafirotravelleru a nenapadlo mě, že žárovka vzhledově v pořádku bude vadná, takže obě dvouvlákna na brzdách a jeden blinkr. Rozebral jsem komplet zásuvku i zástrčku, než mě napadlo proměřit žárovky Quote
radek63 Posted October 13, 2025 Posted October 13, 2025 mam nosic na tazne od Vjenzka. Pravidelne mi v nem odchazi dvojvlaknova zarovka obrys plus brzda, hledam pricinu. Naposledy se asi uvolnila zarovka, roztavilo to dokonce i plastovy kryt svetla kousek od zarovky. Nicmene jestli tam byl zkrat, asi to odnesly i pojistky. Kazdopadne je dobre vedet kde jsou Quote
radek63 Posted October 15, 2025 Posted October 15, 2025 V 12. 10. 2025 at 13:58, jarokare napsal: Pojistky pro zásuvku TZ jsou u jednotky TZ pod tapecem v levém zadním boku . asi mam delsi vedení :-), radsi se zeptam hloupě jeste jednou nez zacnu odlamovat kusy plastu - je to ve sloupku nahore v tom svetlem oblozeni nebo nekde v podlaze? Diky Quote
jarokare Posted October 15, 2025 Posted October 15, 2025 Přesně mezi tím , musíš sundat obložení pod oknem Péťa 1 Quote
martinecondrej Posted October 16, 2025 Posted October 16, 2025 a jsi si opravdu jistý že tam jsou pojistky? https://www.shop-peugeot.cz/elektricky-svazek-tazneho-zarizeni-13-cest-peugeot-traveller/ tady nevypadá, že jsou. Jinak rozebíral jsem pravou stranu kvůli klimatizaci a je to dost opruz. Dobrovolně bych do toho už nešel Quote
ChouLu Posted October 16, 2025 Posted October 16, 2025 jsou, i v odkaze na foto je pouzdro na 4 pojistky martinecondrej 1 Quote
radek63 Posted October 24, 2025 Posted October 24, 2025 hm, tak jsem jeste pred demolicí oblozeni otestoval tazne s jinym vozikem, vsechno je ok. Servisman co to instaloval mi navic tvrdil ze pojistka je jen jedna a je pod volantem. Takze jsem dal nehledal a sel cestou promereni nosice. Ten je ted taky ok. Ale po prohlidce svitilen jsem zjistil ze tam muselo dost zatekat pri jizde v desti protoze je tam plno jemneho prachu uvnitr, to provedeni urcite neni delane na pul dne jizdy v hustem lijaku. Takze pokracovani bude demontaz osvetleni a nakup nove osvetlovaci sady, te puvodni uz fakt neverim a nechci znovu menit nekde na dalnici ve Francii zarovky. Nejake tipy na kvalitni kombinovane zadni svitilny na vozik popripade sada s 13 pin pripojkou? Quote
Havlicek.Lukas Posted October 24, 2025 Posted October 24, 2025 tak urcite ne cinske svetla navic jakekoliv svetla k vouziku budou mit problem kdyz se jedna o nosic kol a je to tam tam kryte tak z poloviny jo a proc je jen jedna pod volantem ? protoze to mechanik nabastlil neorigo Quote
radek63 Posted December 4, 2025 Posted December 4, 2025 doplnujici dotaz k elektroinstalaci tazneho zarizeni: jak je to s led osvetlenim a kontrolou zarovek? To je vec elektroniky auta nebo jednotky tazneho zarizeni? Quote
Recommended Posts