Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Auto pro mladořidičku (18 let, čerstvé noty) do 200 000 Kč


Medvěd

Recommended Posts

Neřeším, kolik si z těch 200 tKč naspořila ani kolik jí na to přidala rodina - nic mi do toho není.

Taky už jsem se tu snažil vysvětlit onu blbě popsanou podmínku, proč třeba Dáčku ne a proč se hledá auto v parametrech popsaných v prvním příspěvku (do 200 tKč co nejmladší, relativně spolehlivé s co nejmenším nájezdem). Čekal jsem reakce typu: "Hele, v týhle ceně se dá koupit Pažout nebo Citrouš, ale bacha na benzínový motory, co se dost kazej (KTERÝ ???), nebo jdi do Fóbie - známí jí mají a jezdí to pěkně (zase jaký motor ???), eventuálně přímo tip na vhodné auto třeba z rodiny nebo tu někdo může dělat či mít známého v salónu, kde by mohlo být něco rozumného protiúčtem při koupi nového....

Z řečí o tom jestli je nebo není rozumné kupovat si první auto za tolik bez dalších informací se nic nedozvím - částka je jasná a hledá se jen vhodný kandidát.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Da se koupit ledacos. Ale kdyz ma milion podminek, tak at si nejdriv udela prehled "za co se nebude pred holkama stydet" a pak se z toho da filtrovat dal.

Ale v principu, mlady auto = do 5 let, do 200 000 .... to budes mit Dacii, Fabii, Hyu i10 nebo i20, mozna Fiestu nebo Clio. Viz toho asi nepostavis, nebo to bude "stary". Nic moc dalsiho v tyhle cene neulovis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celé je to postavené blbě.. Myšlenka "koupit za 200 co nejmladší auto, aby bylo spolehlivé" je prostě blbost. Koupit auto +- za kilo a zbytek dát do servisu, pak bude auto v top stavu a dá se i "vylepšit" vzhledově aby se holka nestyděla. Ale s těma všema podmínkama co mají, nemá vubec cenu cokoli radit.. Jediné řešení je fakt jak píše Sitler, ať si projede inzeráty a udělá soupis pár aut co se jí líbí, pak teprve má cenu řešit jestli ano nebo ne a popřípadě s jakým motorem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Scratch napsal:

no a tak nejak mam z tohoto nejvetsi obavu, ze kdyz to ty deti dostavaji vsechno az pod nos, tak si toho nebudou proste vazit. Takze detem zaplatim ridicak, ale na autak si budou muset vydelat (treba jim chybejici obnos doplatim) :D 

tenhle názor postupně s tím jak holky porostou změníš... 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hoši nechci nejak do vas rejpat ale to tak mozna slo v dobach kdy naklady na studium byla max sitovka na dopravu a 50,- do knihovny...

nehlede na to ze za posledni dva roky moc brigad k dispozici studenti nemeli. 

ja to beru jako investici pro nas s manzelkou do budoucna 😉

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ač nemusím zrovna 2x Škodovku, tak bych bral nějakou fabku... Díly na to všude, každej tomu rozumí, ty benzín se celkem i povedly (což bych si osobně u Francouze nebyl úplně jistý, jak jsem benziňák, od konce řady EW a TU bych si Francouze s benzínem nekoupil ). Ford pěkný, ale dražší díly,nicméně osobně bych bral za těchto podmínek pěknou fiestu než fabii :) Celkově když projíždím inzerci s těmito požadavky, tak mi tam vychází tyhle 2 auta. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já teda nejsem úplně zastáncem přístupu jako má @Pe.Tr ale ani @Scratch já jsem spíš tak někde mezi. Naštěstí nebo bohužel tohle řešit nemusím a asi ani řešit nebudu. Myslím první povoz pro dceru nebo syna.

Na druhou stranu chápu Petra že svým způsobem když se mladé o auto postaral tímhle způsobem tak má tak nějak jistotu že si nevymyslí nějakou blbost a na druhou stranu ví že o auto se bude převážně starat sám tudíž vybral to co mu bude vyhovovat. A taky chápu to že když doba je taková jaká je tak že mládež nemá moc velkou šanci si někde nějakou tu korunu vydělat. 

To co říká Scratch i ostatní kteří s jeho názorem souhlasí má taky něco do sebe, a je pravda že pokud si mládě na auto ( jakoukoli jinou drahou věc)musí vydělat sám nebo minimálně se musí na pořizovacích nákladech podílet podstatnou částí ať už hned při nákupu nebo v podobě splácení rodičovstvu tak si bude té věci vážit asi trochu jinak než když přijde k " hotovému" ale tak to je asi taky závislé na tom jak to má to mládě nastavené v hlavě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bývalá loni sháněla něco do 150, malé, spolehlivé a mladé. Takže stejné zadání. 

Já chtěl pro ni 207, ale tam je to samé VTi... nakonec se postestila 206+ s 1.4 55 kw, tedy klasika motor. Rok 2010, nebourane (odrene z provozu) a najeto 90 000 km. Cenovka 49 000 Kč. 

Na servisu to spolklo asi 15 000 Kč (disky + nové zimní,  rozvody, vyfuk a další blbosti). 

Pro začínajícího řidiče takové auto asi Ideál. Rozhodující nebyla cena, ale malé spolehlivé auto. 

Bohužel Peugeota po roce 2010 raději ne, to už i ta Fabia vypadá lépe. Tu opraví každý druhý mechanik. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a což 208 s tříhrnkem 1.2 benzínem

např. https://www.tipcars.com/peugeot-208/hatchback/benzin/peugeot-208-1-2i-50kw-3110665.html

Měla ho neteř a než se jim narodil třetí potomek, tak s tím jezdili i k moři. (dokázali tam naskládat nemožné) Co vím, tak je nikde nenechalo a je to auto velice příjemné "do ruky" a pro holku jak dělané. 

 

A když už jsme u holčiček, tak naše začínala s 205 1.1 benzínem (to měla čerstvé noty a jezdila jen kolem okresního komína) a nyní má 207 1.6 HDi na kterou nedá dopustit. Lítá s ní jak čert po hlavním městě a D4 k nám.  Už jsme jí nabízeli upgrade a nechce. 207ma se jí líbí a nebojí se, že jí  to někdo odře nebo se sama někam nevejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele ale důležité otázka je, jestli to auto bude vybírat ona nebo její táta. Jestli ona tak tyhle rady jsou stejně k ničemu, protože jí to bude jedno a bude vybírat podle svých parametrů - už to že naznačila, že chce něco za co se nebude stydět před holkama něco říká... přesně jak psal Medvěd, tahle buchta do Dacie nesedne 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, Vena garážmistr napsal:

tak to je asi taky závislé na tom jak to má to mládě nastavené v hlavě. 

pokud dite dostava porad vsechno, ma nastavenou ruku a ceka...... ano, je jina doba, ale nevidim jediny duvod, proc bych mel kupovat diteti auto..... MHD jezdi. U me to tata udelal tak, ze mi za 40 tacu tehdy prodal formana, na kterym jsem se vyjezdil, vyradil a poslal ho dal.... on si koupil Fabii tehdy. Ale to jsem uz chodil skoro rok do prace, dalkove studoval vejsku a snazil se pomahat rodicum na chate. Sveho casu jsem taky vstaval jako student ve 4:30 abych v 5:45 byl v kuchyni a mel jsem to hodinu cesty pres Prahu. Po skole na trenink nebo zapas a prijel jsem domu v 9, udelat ukoly, neco se idealne naucit a spat...... o vikendech na brigady.... nebo na zapasy.... takze vymluvy, aby student mel vic casu apod jsou taky liche. No, treba zmenim nazor, ale myslim si ze max s tim, ze jim radsi doplatim, nez aby si koupili uplnej elektrickej srot, kterych tady za chvili bude jako *neumím psát slušně*ek.......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Scratch - twl v tomhle vlákně už několikátý slint o tom jak Ty hodláš vychovávat své děti a jak to ta rodina, o který víš velký kulový, dělá blbě - ale k tématu ani řádka. Moralizuj si laskavě ve svém nebo si založ své, ale tady bych opravdu rád četl příspěvky vyjadřující se k tématu (je jich tu bohužel takových sotva půlka)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch já tě chápu, ale pochop, že pro někoho může být oněch 200 tisíc co pro druhého 50 na lítačku. A neznamená to, že ten druhý nedělá pro dítě dost a nebo i víc. Ale ani u prvního to nemusí znamenat, že své dítě špatně vychovává.

To je život. 

Ale snad se dožiji toho až holkám bude 17 a kde budou Tvoje předsevzetí.

A to vůbec nemylsím ve zlém. To je osobní zkušenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

připravuju k prodeji ix20  , rv 12/2016 cca 30 najeto koupeno v čr 1maj. vybava zaklad (trikolor) + zadni park ass , bíla , prav servis , garazovano , aktualne se meni urazene venkovni zrcatko , nova baterka a zimni pneu. ale bude to okolo 250...

 

edit motor 1,6 CVVT benzin atmosfera 

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...