Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autobazar Zábřeh - P301


JimBeem

Recommended Posts

Dobrej večír,

otec si chce na staré kolena pořídit zánovní auto (nové vyřadil z důvodu záručních prohlídek a jejich cen). Tak koukáme po různu. Narazil jsem teď na obstojnou P301 1.6 Vti, která stojí v Zábřehu v bazaru Portyš.

Máte s tímto prodejcem někdo zkušenost? Na bazoši má nějaké recenze - i záporné. Nicméně si říkám auto je celkem zánovní, tak mu snad náprava neupadne jak tam někdo psal.

@P607Olda by mohl znát?  Případně i hodit oko jestli se vyplatí tam vůbec jezdit na to koukat?

Vím, že tyhle auta trpěli na korozi kolem spodku dveří, týkalo se to ale i faceliftu?

Děkuji za jakýkoliv postřeh. Říkam si že ta 1,6 bude pořád lepší než 3hrnek od Dačie, která je taky v hledáčku....(Logan)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zavolej do Zábřeha do servisu Nečas 583 411 572 a zeptej se:

- zda toto auto znají

- zda ten motor je vhodné kupovat

Asi ano, my jsme koupili taky v roce 17, s motorem NFP 85 kW a je to prý starý osvědčený motor. Jede dobře, od nízkých otáček a s malou spotřebou.

O bazaru nepíšu, nemám zkušenosti kladné ani záporné.

Zeptej se v bazaru, ve kterém autorizovaném servise bylo servisováno, a tam se zeptej, zda je to pravda. Najeto nemá kilometry, tak jenom výměny oleje po roce.

V servise nedávno prodávali takové auto z rodiny, zeptej se, zda už je pryč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam jsme kupovali loni na podzim s kolegyní její Punto za pár korun, po tom, co jí umřelo auto. Za sebe musím říct, že pan Portyš byl vstřícný, ochotný obchodník. V bazaru stáli auta všech kategorií a stavů. Od shnilé Primery, po zánovního Superba. Prodává auta v rámci komisního prodeje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, P607Olda napsal:

Zavolej do Zábřeha do servisu Nečas 583 411 572 a zeptej se:

V servise nedávno prodávali takové auto z rodiny, zeptej se, zda už je pryč.

Už je pryč.

Jinak jsem koukal na info z STK a byla provedena evidenční kontrola 1.9.2021 a teď se objevil na inzerci 🤔

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pryč je zřejmě auto od Nečasů, jj nabízeli někdy v únoru.

Auto ze bazaru: evidenční znamená, že změnilo majitele. No, pokud máš zájem, není jiná cesta, než volat (zjistit, kam chodilo do servisu) anebo zajet.

A v autorizáku (kterémkoli) zjistit, po zadání VIN, zda na autě nebyly nějaké velké opravy - havárie anebo reklamace něčeho na motoru. U prodejce by ses i dozvěděl, zda majitel byl starý, anebo proč je tak málo najeto (4500 za rok).

Chce to vyvinout aktivitu, ať už za pomoci lahví Bohemky, anebo jen za úsměv. Investice 250 t. stojí za námahu.

Tady jsou ještě dva, autorizovaný prodejce

https://skladovevozy.peugeot.cz/ojete-vozy/vysledky-hledani/peugeot/301?car_state=O&price_from=159900&price_to=326500&year_from=2015&year_to=2019&kilometers_from=20370&kilometers_to=66809

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano od Nečasů už je fuč. Ani sem nenašel, že by něco nabízely na svém webu.

Ty dvě auta už sem omrknul - vím o nich. Ta 1.6 stojí v Brně a každej den kolem ní jezdím z/do práce (starší ročník - chce něco mladšího). Tu Druhou v Jičíně sem už posílal otci a ten se na ní byl dívat, ale bohužel je to nahradní vozidlo tak nebyla zrovna "doma" a cena je poněkud vyšroubovaná (ano vím, ceny se zvedají, ale je to přeci jenom naskladněno za jinej peníz) - výprodejový ceník tohole modelu byl 288.000 kč. Když uvážím, že s tím jezdí kde kdo tak to asi nešetří. Nikdy ale neříkej nikdy.... Zítra se na to (Zábřeh) máme jet mrknout a pak ještě na jednu Dačku Logan MCV se 7tis. na tacho za stejnej peníz, ale je to 1.0 sce

 

Upraveno uživatelem JimBeem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak auto omrknuto. Další auto co bylo v pořadí - Dáčie, tak na to už nedošlo :). Takže padla záloha a teď se čeká na "papírovačku".

Auto po prvním majiteli, kterej si ho bohužel (pro něj) moc neužil. Jako nové - moc hezký stav, dvě sady kol.

Teď otázka na zkušené: jak je to se zárukou takového auta? Bylo prodáno 13/06/2018 Platí tahle tabulka? Je tedy ještě v záruce?

V servisce není vyplněna kontrola kastle na korozi a ta se provádí do 4let od prodeje, takže už jenom pár týdnů. Na co taková prohlídka cca přijde?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem teda kupoval o rok mladší dacii stejný motor, a tam je záruka na kastli jen tři roky.. Takže bych moc na tabulky někde z netu nespolehal...

Co jsem zatím zkoumal, tak prohlídku kastle dělali v rámci garancek, takže taková pálka to nebude. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, JimBeem napsal:

 

V servisce není vyplněna kontrola kastle na korozi a ta se provádí do 4let od prodeje, takže už jenom pár týdnů. Na co taková prohlídka cca přijde?

 

Doporučuju se na ní nevykašlat. Počátkem 90ek jsem ve firmě dostal funglovku MAZDU E 2200 (firma jich během jednoho roku kupovala osm) a všichni jsme jezdili na pravidelný servis do autorizáků. Po třech letech se začaly na bocích kastle pod do gum zasazených plechových výplních oken objevovat puchýře - a to na všech sedmi bílých autech (osmá byla červená a tam to tak do očí nebylo). Majitel firmy to chtěl reklamovat a v servisu mu ukázali, že nemáme v servisce potvrzenou prohlídku kastle, která měla proběhnout v 50 000 a následně ve 100 000 km. Auta měly po těch 3 letech najeto přes 250 000 km, tedy motoricky už dávno po záruce a už si nevzpomínám, zda to majitel tehdy hnal až k soudu (původně určitě chtěl) nebo zda nad tím mávnul rukou.

Já si ale vybavuju hlášku technika, že ta prohlídka kastle není součástí pravidelného servisu, ale že se za ní připlácí a že se stejně záruka vztahuje až na prorezavění kastle - a tady jsou "jen" puchejře ...

Ilustrační foto

image.thumb.png.7f9f0939d5c699e3e0efee8f8c3822d8.png

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v servisce je napsáno Optiway garance 5let/60.000 km tak doufám, že to v autorizáku uznají, že je to ještě v záruce.

A co se týče kastle, tak co sem se dočetl tak předface měl problém s korozí dveří kapoty  a zadního víka, doufám že to vyřešili, ale klidnější budu když se púotvrdí kontrola v servisce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...