Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Kleber Dynaxer HP4 205/55 R16 91H
Michelin Energy Saver+ 205/55 R16 91H
Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/55 R16 91H
Dunlop SP Sport BluResponse 205/55 R16 91H
Continental EcoContact 6 205/55 R16 91H

Které z těchto vybraných mi můžete doporučit co jsem četl tak nejlépe vychází cena kvalita životnost Goodyear nebo Dunlop.

Upraveno uživatelem davidse
Odesláno

Osobně mám zkušenost s Dunlop SP Sport BluResponse.,Co jsem měl před lety  první tak vynikající.  Daly cca 40 kkm.

Před 3mi lety jsem je tedy nahradil stejnými a zklamání.  - zezačátku dobré, ale od cca 5ti mm na vodě nic moc. A když táhneš pak táhneš necelou tunu na kouli tak mají tendenci podkluzovat. (a to mám v předu těžkej 2.0HDi).  A navíc oproti těm prvním docela rychle ubývaly (daly tak 25 kkm) a letos je musím vyměnit 

Možná jsem měl nějakou špatnou várku, nebo se změnila země výroby nevím. Ale už je nechci.

Odesláno

@davidse Pokud Ti nějaká víra, přesvědčení nebo zdravotní komplikace (oči) nedovoluje používat normální font a barvu písma, tak se ozvi. Takhle to působí, že je fórum rozbité, každý příspěvek vypadá jinak a vypadá to nepřehlédně.

Děkuji za spolupráci a že poslední příspěvek vypadá normálně :potlesk

Co se týká letních pneumatik, tak doporučuji Uniroyal RainSport 5. Perfektně sedí na mokru, vydrží stejně co Continentaly a nejsou drahé jako výše zmíněné gumy.

Odesláno

Já jsem nyní po zvážení toho, že už téměř nejezdím do dojčlandu a tedy nehrozí dlouhé rychlé přesuny (což byl jeden z hlavních důvodů pro Dunlop), a že mě jak píšu výše Dunlopy zklamaly a na doporučení @pavelu96  objednal Uniroyal Rainsport 5  215/55 R16 93V. 

Do středy mají přijít, ale na auto půjdou až o Velikonocích protože v pošumaví se před Velikonocemi auta nepřezouvají 😄 

Pak mohu napsat, jak se chovají nazuté.

Odesláno (upraveno)

Ještě zvažuji Continental EcoContact 6 205/55 R16 91H no spotřeba za A a na mokru taky A a hluk 71 Db což je taky A

Upraveno uživatelem davidse
Odesláno (upraveno)

Na Dunlop SP Sport BluResponse jsem najel cca 25tis, zmizelo to rychle, dali by asi těch 30tis do minimalniho vzorku. Ovšem držely na silnici jako na kolejích.

Ted jsem koupil právě Goodyear EfficientGrip Performance 2, dle recenzí by měly mít vyšší KM proběh, tak uvidíme, jsou připravený k nahození na auto.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Tiež som ich práve kúpil na 308, tak uvidíme, predtým som mal eco contact 5, tie mali km výdrž neskutočných cca 60 tis. a ešte trochu je po značku opotrebenia.

Odesláno
V 20. 3. 2022 at 17:53, RichVa napsal:

Do středy mají přijít, ale na auto půjdou až o Velikonocích protože v pošumaví se před Velikonocemi auta nepřezouvají 😄 

Pak mohu napsat, jak se chovají nazuté.

Už dorazily a jsou nasazeny na discích. Na oko vypadají pěkně, ještě se ukáže jak pojedou.

20220323_125815.jpg.5521488f55c4d59b8e70fa44dc412e71.jpg

20220325_160731.thumb.jpg.d390d6da8f4b53e14ea84634f314bb29.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, @sitler zatím samá pozitiva. Při nasazení neházely, k vyvážení nebylo třeba nějak mnoho závaží.

Hlučnost v mezích (řekl bych o něco málo vyšší než předchozí Dunlop SP Sport Bluresponse ale nic tragického), na mokru výborně sedí (daleko lepší než Dunlop), po necelých 8 tis km není vidět nějaký velký úbytek. Minulý týden cesta do Itálie a zpět. Naložené auto ve čtyřech dospělých a ani se na dálnici významně nehřály (mám takový divný zvyk při delší cestě na každé zastávce sáhnout na disk a gumu zda se něco nekalého neděje). 

Řekl bych že za ty prachy bezvadné. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám Michelin Energy saver a mám na nich najeto 60 000 km a vzorek je 2,5 mm a ještě jsem přidal do výběru Michelin  PRIMACY 4+ nebo Goodyear EfficientGrip Performance 2 mezi těmito se budu rozhodovat, letní gumy budu kupovat leden, unor 2023

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...