Dita Odesláno 11. březen 2022 Odesláno 11. březen 2022 Dobrý den. Chci se jako laik zeptat. Mám peugot 207. Nejde me odemknout zámek dveří klíčem,zasunu ho jen do půlky,ani náhradní nefunguje. Centrál funguje,ale jde my o to,že pokud přestane,do auta se nedostanu. Dá se s tím něco dělat. Bratr si myslí, že se mě do auta pokoušel někdo dostat. Citovat
Ferry Odesláno 11. březen 2022 Odesláno 11. březen 2022 Bud a nebo to proste zarezlo, pokud se treba auto myje wapkou, natlaci se tam voda. Jedine vyndat vlozku zamku a vycistit, promazat suchym mazivem na zamky a zas poskladat zpet. Citovat
PaKr Odesláno 11. březen 2022 Odesláno 11. březen 2022 Kdyby se chtěl někdo dostat dovnitř, tak by bylo vidět určitě nějaké poškození. Jedině by tam někdo ze srandy strčil třeba sirku.... Ale taky si myslím, že to spíš bude zatuhlé. Souhlasím s @Ferrym, zkusit rozhýbat a promazat nebo v Peugeotu podle VIN novou vložku zámku ( a tu taky jednou za čas promazat ) Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen 2022 Odesláno 11. březen 2022 je to i varování pro ostatní, že je dobré čas od času odemknout klíčem PaKr, Hafity a valenta.ivan ohodnotil 3 Citovat
Dita Odesláno 11. březen 2022 Autor Odesláno 11. březen 2022 Děkuju za rady. Sama si s tím určitě neporadím, ale někdo snad pomůže. Co stojí výměna vložky? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen 2022 Odesláno 11. březen 2022 zkus před výměnou zámku stříknout do něho nějaký mazací sprej a opatrně zámek rozhýbávej, někdy se podaří zámek rozchodit, když ne, tak potom ta výměna za nový Citovat
Dita Odesláno 11. březen 2022 Autor Odesláno 11. březen 2022 (upraveno) To jsme zkoušeli, ale nešlo to. Upraveno 11. březen 2022 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
PaKr Odesláno 11. březen 2022 Odesláno 11. březen 2022 Měli jsme to i na 406 - upadlé tlačítko z klíče ( přímo z tišťáku ) a u řidiče nepohyblivý zámek. Tam byl naštěstí ještě zámek u spolujezdce, ale bylo to dost otravné. Tehdy jsem chtěl přehodit zámky, ale nakonec se dala uni dálka a poté, co jsem ztratil jediný klíč, tak jsem měnil stejně všechny zámky. Výměnu v Peugeotu odhaduji tak 2 - 3 tis., ale přesněji by řekli @jarokare nebo @ChouLu Citovat
ChouLu Odesláno 11. březen 2022 Odesláno 11. březen 2022 zámek cca 2,2 k řidiči dodání cca 3 týdny, plus práce PaKr ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 12. březen 2022 Odesláno 12. březen 2022 zkus se v okolí poptat u zámečníků myslím tím co dělají zámky a klíče. Třeba by někdo z nich měl náladu tu vložku rozházet vyčistit a zase poskládat. Není to složitý když se ví jak na to. Já to teda nedělám protože nemám dost trpělivosti na takovou piplačku. Ale jde to udělat. ozzy56 a Hafity ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 12. březen 2022 Odesláno 12. březen 2022 @Vena garážmistr taky vím o firmě, která kolem zámků dokáže snad i nemožné, ale obávám se, že @Dita nebude chtít jet do Olomouce a ještě by musela mít někoho, kdo zámek vyndá ( a pak vrátí ) . Citovat
Vena garážmistr Odesláno 12. březen 2022 Odesláno 12. březen 2022 Já osobně bych zkusil v okolí některého toho zámečníka i kdyby si za to měl říct pětibábu tak je to pořád levnější než novej zámek kterej vyjde i s prací okolo trojky. Ale to záleží na každým jak se zařídí. Citovat
Dita Odesláno 12. březen 2022 Autor Odesláno 12. březen 2022 Do Olomouce se mě fakt nechce. Nejdřív zkusím svýho opraváře,je šikovnej a když nic jinýho tak třeba někoho dalšího poradí. Citovat
P607Olda Odesláno 13. březen 2022 Odesláno 13. březen 2022 (upraveno) Předpokládám, že máš rezervní neopotřebovaný klíč, který pasuje do zapalování. 1. Zámek zvenku prostříkej přípravkem Combat, nejlépe v teple, nebo aspoň na slunku. Zkoušej rezervním klíčem, který lépe snese pokusy o kroucení, nežli vystřelovací. Anebo stříkej petrolej. 2. vyndej zámek, a ponoř na mnoho hodin do teplého petroleje. Zámek se vyndavá snadno, v rámu dveří je zálepka, pod ní otvor, povol šroubek TORX o několik otáček. Zkoušej to původním, neopotřebovaným klíčem. Případně, na zámek, který držíš v ruce, klepej (rozumně) kladivem. A zase ponořuj, drž v teple, atd. Takto rozhýbávám zadní zámky z Partnerů. 3. kdyby nepomohlo, tak vyndaný zámek zanes ke klíčaři, i s rezervním neopotřebovaným klíčem. Rozhýbe nebo přeskládá podle klíče. A pak si případně nechej podle neopotřebovaného vybrousit novou planžetu do hlavního klíče. Upraveno 13. březen 2022 uživatelem P607Olda Péťa a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.