Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

4 kola na tažném


Rone

Recommended Posts

Dal bych si pozor na celkovou hmotnost držáku a přepravovaných kol / povolená kolmá zátěž tažného zařízení. Některá tažná zařízení mají napsáno maximálně 60kg. Většinou je to 100kg.

Také se nutně posune těžiště vozu a tím se změní jízdní vlastnosti. Předpokládám ale, že s tímto nákladem nepojedeš na hraně fyzikálních zákonů. 

Upraveno uživatelem JVT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč ne na novou verzi 2008?

 

Chci s tím jet 800km v kuse. Tažné má kolmou nosnost 75kg.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek a nepiš další příspěvky - použij "Upravit"
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ma prekvapuje. Príliš veľká váha na ťažnom zariadení mení predsa jazdné vlastnosti vozidla. Odľahčuje prednú nápravu a tým sa zvyšuje nedotáčavosť. Videl som dokument, ako nemeckí policajti toto zvislé zaťaženie kontrolujú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte doplním, že tých max. 48 kg na ťažnej guli je uvedených aj v príručke používateľa pre všetky motorizácie a možno aj na nejakom štítku v aute. Pri hmotnosti kvalitného nosiča bicyklov okolo 20 kg, zostáva na 4 bicykle 28 kg. Aby boli dodržané predpisy, tak by sa dali prevážať len cestné karbónové špeciály.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím jestli existuje vícero vzorů VTP nebo jen ten sken není tak kvalitní ale z toho co na tom skenu vidím na autě žádné TZ není zapsané.  Porovnal jsem dva VTP od svých vozů na jednom TZ je zapsané a na druhém není. A i na tom kde TZ zapsané není je v řádku 17- Nejvyšší statické zatížení spojovacího zařízení kg (závěs /točnice) zapsaná hodnota konkrétně u mě citroen C2 a je tam zapsáno Z 25  u P807 kde TZ mám je zapsáno Z 76 a pak je v řádku 19 zapsáno TZ jako takové které je na voze montované " TŘÍDA  A  50-X " .

Nemyslím si že by to byla nepovinná hodnota. Protože to jak zatížíš TZ přímo ovlivňuje jízdní vlastnosti vozu jak je psáno výše. A myslím si že když je to hodnota kterou uvádí výrobce vozu tak ta hodnota asi má nějaký smysl.  Hlavně nesmíš se řídit tím co udává výrobce TZ za hodnoty protože výrobce TZ udává maximální možné hodnoty a tyto hodnoty se můžou na voze jednoho typu lišit podle výbavy tzn. motorizace převodovka atd. koukal jsem do katalogu TZ a výrobce tedy udává 75 kg ale směrodatný je vždy údaj který je v TP. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na dopravním inspektorátu mi řekli, že to je nepovinný údaj. Volal jsem do autosalónu kde jsem auto kupoval a tam mi řekli, že na moje auto to je 61kg tak nevím. Takže 2 dospelacka kola a 2 dětské by to mělo zvládnout. Máte na to nějaký názor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako je možný že se to už nepíše do VTP protože obě moje auta jsou starší tak je to třeba nějaká novota. Nicméně pokud je tam 61 kg tak bych byl asi opatrný a zkusil to někde zvážit než s tím pojedeš mimo CZ asi tady by jsi to s policajtem nějak dokázal ukecat ale dohaduj se policajtem v cizinštině když jí neovládáš nebo ovládáš jen základní fráze to tě policajt utluče argumentama ani se nebude muset moc snažit a na nějaký tlumočení od asistenční služby pojišťovny nebo něco takového bych taky nespoléhal. Ale podle mě to bude dost na hraně na těch 61 kg výše psal Charlie že kvůli tomu z jeho hledáčku tohle auto vypadlo že on počítá 4 bicykly + nosič váhově 75-85 kg nevím jestli počítal 4x dospělí nebo 2+2 bicykly. Myslím si že když by jsi zajel někam do kovošrotu nebo do JZD kde mají velkou váhu že to nebude problém to zvážit nebo to vyčíst z papírů od bicyklů a toho nosiče ale upřímně pokud by jsi měl být s tou váhou víc jak 3-4 kg nad povolenou tak už bych to neriskoval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi došlo k prehodnoteniu tej maximálnej váhy na ťažnú guľu. Pre moje auto model 2020 platí 48 kg (manuál vydaný 11/2019), ale model 2021 má už 61 kg, teda +13 kg (manuál z 02/2021). Platí to pre všetky motory a prevodovky. Nechápem, čo sa na aute zmenilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...