Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vnitřní osvětlení 307sw


Šalda

Recommended Posts

Ahoj, už jsem pomalu v koncích, a tak se zkusím zeptat tady, vím že mě pomůžete 😀

Peugeot 307sw, 2007. Nesvítí přední stropní světlo, přitom boční vnitřní světla svítí. Na předním stropním svítí jen čtecí lampičky, když je zapnu, ale hlavní, který má svítít při otevření dveří, tak nic. Už se s tím trápím od koupi auta, asi měsíc. Dnes mě napadlo, že zkusím zadní stropní, který je v kufru, nahoře, přehodit dopředu. Pochopitelně má jinej konektor, takže to nešlo, 😀ale zjistil, že to taky nesvítí. Při žádné poloze tlačítka. Zkoušel jsem asi 5 žárovek, i diody, a nic, zkoušel jsem projít pojistky, všechny jsem se postupně prošel, a všechny jsou fajn. Co jsem se dočetl, má to mít pojistku 20A, a ta je společná pro  pro vnitřní osvětlení a zapalovač, zapalovač funguje, stropní světla svítí jen boční, přední ani zadní ne. Přední už mám objednaný nový, tak uvidíme, ale stejně mě přijde divný, že nesvítí ani přední ani zadní. A konektor má 4 dráty, a vnitřní 2 dráty fungují, tam proud jde. Na co bych se ještě mohl podívat? Jinak tu fintu s delším podržením tlačítka na světle jsem zkoušel, ale max tím vypnu nebo zapnu ty stropní boční světla, ale přední a zadní ne. Co dál? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám objednaný nový přední stropní světlo, na konci týdne by mělo dojít, takže pokud to nebude svítit, tak je jasný že světlem to není. Ale je právě divný že ani zadní, co je nad třetí řadou sedadel, nesvítí, pro žádné poloze. A čidlem dveří to být nemůže, když boční svítit, reagují na dveře. No uvidíme. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem si dovezl nový světýlko, origo, z  Peugeotu, a je to taky jen takový to mačkací. Je to objednaný podle Vin. A bohužel pořád nesvítí, svítí na něm čtecí lampičky, ale prostřední žárovka bohužel ne. Ale možný to je, že by tam mohlo být víc verzí světýlka. Ale @jarokare, to světýlko co popisuješ, je právě i nad zadní, třetí řadou sedadel, ale když jsem to chtěl zkusit zapojit dopředu, tak je tam jiný typ konektoru.

Ale zeptám se, pojistky jsme prošel v autě, a vzadu u levého světla, ake mám se podívat i na pojistky v motorové části? Tam jsem se ještě nedíval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Základ je, aby tam šla po kabelech šťáva a na to stačí zkoušečka, ne? :) Pokud to nesvítí vpředu ani vzadu. Vypadá to, že bude problém někde na začátku, a že do světýlek šťáva nedorazí.
Podle manuálu by to měla být pojistka F7 5A, tak jí zkus prověřit, jestli je opravdu OK :myslim  Ale zase když svítí, čtecí lampičky, tak by měla být pojistka OK - je to společné :nevim 
Na druhou stranu, to prostřední světlo by mělo jít rozsvítit tlč. i bez otevření dveří, ne?

307sw.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco se mi ještě mate, že u některých 307 šlo to světýlko nějak ovládat dlouhým stisknutím toho tlačítka.... Možná bych zkusil ještě tohle. 

Edit-přečetl jsem si znova první příspěvek, takže tohle taky nefunguje xD

Nicméně zkusil bych to zkoušečkou, no. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem to zarovickou s drátky, a u 4pin konektoru mě svítila na těch prostředích pozicích. Ale je fakt že jsem nezkoušel jestli to reaguje na dveře, jen jestli tam jde proud, a to jde, když svítí čtecí lampičky. Zkusím tam ještě světlo ode mě z Partnera, i když asi budu mít jinej konektor, ale zkusím to. A pozici F7 jsem nenašel, jen podle některých obrázků na netu by pod pozicí F7 měla být 20A, což mě přišlo moc vysoký číslo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem ještě prošel pojistky i v motorové části, a všechny jsou v pořádku. Pak jsem ještě prošel znovu pojistky pod palubkou, a jsou taky v pořádku. Ale co je divný, že když jsem vytáhl pojistku F7, 5A,(ostatně i když jsem postupně vytáhl všechny pojistky pod palubkou) tak ty boční stropní světla stále svítily. A šli ovládat tím předním stropním světlem, na vypnuto/zapnuto. A tyhle boční stropní světla reagují taky na otevřený /zavřený dveře. 

Chtěl jsem zkusit moje stropní světla z Partnera, ale obě mají jinej typ konektoru, takže smůla. Už vážně nevím čím to je. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, taky si to začínám myslet 🤣🤣

Ale jako už jsem asi zkusil všechno možný, co mě napadlo, a pořád nic, začínám být v koncích 😀s tímhle jsem se ještě nikdy nesetkal. Už jsem si i říkal, že natáhnu drát od jednoho toho bočního světýlka, a bude klid. Jen stejně nevím na jako pozici (1 - 4) bych to měl zapojit, ale to beru spíše jako úplně poslední možnost, spíše chci přijít na to proč to nesvítí 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...