Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 406 2.0 benzín RFV 1997 -Problém s otáčkami/zhasínanie motoru (Video)


SKIMAN

Recommended Posts

Ahojte,

Prosím vás súrne o radu ohľadom môjho auta. 

Včera večer ako som išiel domov sa mi rozsvietila kontrolka tankovania, prešiel som asi 10km s tým, že ráno natankujem, ako som parkoval pri dome, tak mi z ničoho nič začínal "chcípať" motor, potom aj zhasol. Podarilo sa mi ho naštartovať, aby som aspoň rýchlo zaparkoval. Rýchlo som zobral kanister benzínu a dolial som 2 litre, aby som došiel na pumpu asi tak 1km, vyrazil som na pumpu a natankoval 15 litrov benzínu 95. Pár krát som otočil kľúčom v spínačke, aby natiahlo benzin a odvzdušnilo sa, aby sa obnovil tlak v systéme. Potom som naštartoval (trvalo to trochu dlhšie, ale podarilo sa). Po naštartovaní mi vyleteli otáčky asi na 3500 a motor bol strašne nepokojný a kolísali mi otáčky raz 3500 potom 1500 atď. Podarilo sa mi zaradiť a rozbehol som sa, auto na pridávanie plynu reagovalo, ale akonáhle som UBRAL nohu z plynu tak mi auto akoby "trhlo" a začali opäť kolísať otáčky (už ale nie tak vysoko ako pri štarte). Pokiaľ pridávam plyn a držím nohu na plynu tak auto ide v poriadku, ale akonáhle som na voľnobehu alebo vyradím na neutrál, tak mi začne auto akoby chcelo "chcípať" a prídava si a uberá otáčky ako chce. Nerobí to však stále, niekedy pár sekúnd ide normálne, potom to začne blbnúť. Viď video.

Raz mi odišlo palivové čerpadlo (asi pred 3 rokmi), to som menil celé za nové. Odvtedy som nemal s tým nikdy problém až do teraz. Palivový filter som menil pred asi 1 rokom.

Neviete mi poradiť, čo to môže byť? Auto už plánujem, ak vydrží vymeniť na budúci rok, takže už do toho nechcem zbytočne investovať. Je pravda, že mi motor už spaľuje olej, ide modrý dym z výfuku pri zahriatí motora. Ale to mi nikdy predtým nerobilo. Lambda sonda by to tiež nemala byť snáď, aj keď bude zanesená, to mi tiež predtým nerobilo.

Mám odpojiť batériu, aby sa reštartovala riadiaca jednotka? Či mám ešte dotankovať? Môže byť na odchode čerpadlo? (Pri otočení kľúču počujem, ako čerpadlo naťahuje benzín).  Je prípadne v systéme nejaký vzduch alebo nejaký bordel? Môže byť aj škrtiaca klapka? Nejaké čidlo?

 

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak rozobral som skrtiacu klapku, vycistil som ju a dal naspat. Auto stalo blbne. Odpojil som rozne cidla az som prisiel nato, ze ked odpojim snimac polohy skrtiacej klapky, tak mi otacky uz nekolisu a auto sa drzi vo vyssich otackach. Moze byt v tom chyba?

IMG_20211029_195712.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...