Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Deaktivácia el.ručnej brzdy.


Guest rico207

Recommended Posts

V 25. 10. 2021 at 18:24, HonzaZ napsal:

Co zkusit návod k obsluze?

Návok k obsluhe nie je určený na také zákroky. Napríklad v zime by som tú brzdu nezaťahoval. Alebo bude potrebné  vymeniť zadné brzdové platničky,tak nevymením. Ja viem napíšete . Napíšete SERVIS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jedno po druhém.

Zatahování parkovací brzdy v zimě. Dávno skončila doba stodvacítek žigulíků a podobných vehyklů kde se doporučovalo v zimě nezatahovat ruční brzdu. Pokud je auto vybavené kotoučovou brzdou na ZN a parkovací brzda působí na kotouč přes destičky tak je přímo nutné pro správnou funkci celého brzdového systému ZN aby se ruční(parkovací) brzda zatahovala pravidelně a to i v zimě. 

 Výměna zadních destiček je úkon pro servis protože pokud je auto vybaveno elektrickou parkovací brzdou tak je nezbytné před výměnou nastavit brzdu do servisního modu a po výměně destiček provést kalibraci těchto destiček což nejde jinak než diagnostickým přístrojem takže ANO výměnu destiček je nutné svěřit servisu. 

A v návodu k obsluze je určitě napsáno jak vozidlo nouzově odbrzdit při poruše systému parkovací brzdy nebo při výpadku napájení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rico207, v návodu k obsluze je docela přesně popsána deaktivace automatického zatahování el. ruční brzdy. Na výměnu zadních brzdových destiček potřebuješ origo diagnostku, která uvede el. ruční brzdu do service módu. Je rozdíl mezi ručním ovládáním el. ruční brzdy a mezi servisním módem. V servisním módu je brzda úplně uvolněna a jde bez problému zamontovat nové destičky.

Upraveno uživatelem HonzaZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, Vena garážmistr napsal:

 Výměna zadních destiček je úkon pro servis protože pokud je auto vybaveno elektrickou parkovací brzdou tak je nezbytné před výměnou nastavit brzdu do servisního modu...

To není úplně pravda. Třeba u staré 508 s ele. ruční brzdou není žádný "servisní mód" vůbec potřeba :nevim Takže záleží na modelu a jaký má systém :myslim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zas mě nechytej za slovo protože 508 vs. 3008 jsou každé jiné auto a věkový rozdíl mezi první 508 a 3008 bude kolik 8-10 roků?.  A jako nezlob se na mě ale pokud uživatel neumí najít v návodu k obsluze odstavec jak auto odbrzdit při nějaké poruše tak takový člověk se nemá v brzdách co hrabat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, ako je to v prípade 3008ky, ale v manuáli pre moju 2008 SUV, sa píše, že pri veľmi chladnom počasí sa neodporúča používať parkovaciu brzdu.

Aby sa elektrická brzda automaticky pri naštartovaní motora neaktivovala, tak podľa návodu sa pri naštartovanom motore stláča ovládač brzdy 10 až 15 s.  Potom sa ovládač uvoľní, zošliapne sa brzdový pedál a zároveň sa potiahne ovládač elektrickej brzdy (2 s). Odteraz bude páčka ovládača fungovať ako neelektrická ručná brzda. Potiahnutím hore sa auto zabrzdí, stlačením dole sa odbrzdí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

...pro vsechny kdo si chce doma vymenit desky na 3008 II.

Zalozit auto klinem / predni kola / aby neujelo, odbrzdit el. brzdu / nechat zapalovani zapnuty / demontovat motory rucni brzdy u kol / na dvouch sroubkach / a pak uz jde zasunout pistek pomoci sady na zadni kola - vlozit novy desky a nekolikrat zatahnout el. brzdu ...tim se vymezi vule do provozniho stavu a je hotovo.

Samozrejme prez diagnotiku je to vic "profesionalni" ale takhle to jde taky, a zadnej problem neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...