Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor se nezahřívá


TeoMad

Recommended Posts

Zdravím,

mám Peugeot 308 I. Generace po faceliftu 1.6 vti 88kw. Mám problém s tím, že během chladných dnů se mi nezahřeje motor. Hadice do chladiče jsou vlažné a stejně tak i po cca 30 min jízdy je i motor na dotek teplý, ale tak, že na něm člověk nechá ruku. Během léta za teplých dnů se motor zahřeje během pár minut a nikdy mi nepřehřívá. 
Nemáte někdo nějakou radu co by to mohlo být? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

mám stejný motor, a ted podobný problém, auto se nezahřeje na víc než než 70 st. při jízdě, když zastavím na křižovatce na světlech, tak trochu vyleze výš, ale po rozjezdu hned zase na 70 st. Hadice k chladiči jsou teplé. Takže termostat mě taky napadl. Zvládnu termostat vyměnit si sám? mám klasické základní nářadí a zručnost průměrná, spíše mě jde o náročnost, jak a kolik je potřeba všeho rozdělat, popř. jestli není speciální postup nebo spec. nářadí potřeba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

moje zručnost je na škále 1-10 cca na 6.  Oprava mi trvala asi 5 hodin. Dělám pomalu. Chyba byla opravdu v termostatu, který byl stále otevřený. Na výměnu stačilo základní nářadí, ale být ve vybavené dílně a mít auto na zvedáku bylo velmi nápomocné. Je také důležité zjistit jaký termostat tam je potřeba. Taťka má stejné auto, ale v servisu mu tam dali termostat, který měl o jeden výstup na trubku navíc. Tak tam dali jen zátku a ta po týdnu praskla. Všechna chladící kapalina jak byla pod tlakem mu vytekla do motoru. Jinak místo je to záludné a špatně se tam dostávalo. Já do svého auta potřeboval termostat který má přípojky pro 4 trubky a 2 připojení na motor (2x topení do kabiny, 2x chladič, dvě plochy které se zasunou/dají do/na motor/u). Pokud se nepletu tak označení je 1336.CE (e-shop mlparts). Na YouTube se kdyžtak dají najít celkem dobré návody. Já osobně jsem tady na stránkách našel odkaz na dílenskou příručku a postupoval podle ní. 

Přeji hodně zdaru a pokud si nejsi nejjistější, tak vezmi ještě jedny šikovné ruce s sebou na opravu. Budou se hodit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...