Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadný ostrekovač


cappo2

Recommended Posts

Uvoľnená hadička, upchatá tryska, plus je tu ešte jedna možnosť, to čerpadlo. Ono to má v sebe piestik, ktorý sa podľa smeru otáčania motorčeku posúva k jednému alebo druhému výstupu. No a práve ten sa vinou zväčšenia objemu tesnenia (od nevhodných saponátov v kvapline) veľmi rád zasekne. Potom je najjednoduchšie vymeniť celé čerpadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejprve bych povolil nadkolí tam, kde je dole připevněno k nárazníku a zespod nad kolem v přední části k šasi. Pak bych nadkolí povytáhl směrem ven i s tou částí (plácačkou) pod nárazníkem vepředu. Pak se dá na motorek kouknout. Motorek vytrhnete (drží na nádržce jen díky těsnění (gumový váleček v nádržce). Já měnil motorek a nadkolí jsem celé nesundával, takže to jde. Jakmile bude motorek venku z nádržky tak sundat hadičky (docela drží za ty roky) a motorek nacvaknout spátky do nádržky. Následně nalít trošku vody, kterou jste před tím přirozeně nachytal do nějakého lavóru. Nyní zkusíte spustit ostřikovač a koukněte jestli jde voda. Pokud nejde ani z jednoho výstupu po stisku předních nebo zadních ostřikovačů, tak je vadný motorek ostřikovače. Pokud jede jen z jednoho, tak je pravděpodobně nefunkční váleček, který dělá vlastně klapku pro určení směru vody. Pokud voda bez hadiček teče, ale s hadičkou ne, tak může být skřípnutá hadička na přechodu kastle a zadního víka kufru, ale to není tak časté. Případně nový motorek nestojí svět a je rozhodně lepší koupit rovnou nový, než kupovat z vrakoviště.

Upraveno uživatelem Georginho_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem měl (na Xsaře) problém s tímhle přepínáním směru ostřikování, tak obojí ostřikování stříkalo vepředu. Je tam identické čerpadlo. Samozřejmě se muselo vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...