Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rifter - motory / prevodovky / technika


slimboy

Recommended Posts

V blizkej buducnosti planujem objednat Riftera alebo nejaky jeho klon a prave som si vsimol v novom cenniku, ze uz aj slabsi 75 kW diesel sa dodava so 6 stupnovym manualom. To ho pre mna vracia do hry ako zaujimavu alternativu, lebo doteraz bol v ponuke s 5 stupnovym manualom a ten mi nevyhovuje kvoli vyssim otackam / hlucnosti na dialnici. Cize mozno zaujimava informacia aj pre inych.

Ked vychadzam z povodneho motora 1,6 HDi, tak tam mal slabsi diesel 3 veci vyriesene s ohladom na spolahlivost lepsie:
- slabsi mal jednoduchy zotrvacnik (silnejsi dvojhmotovy)
- slabsi mal jednoduche turbo s pevymi lopatkami s regulaciou obtokom (silnejsi s variabilnou geometriou lopatiek)
- slabsi mal odolnejsie solenoidove vstrekovace Bosch (silnejsi citlivejsie piezo Continental) 

Neviete niekto ake su rozdiely medzi slabsim 75 kW a silnejsim 96 kW dieslom v tejto novej verzii? Ten jednoduchy zotrvacnik a jednoduche turbo s obtokom by ten slabsi aj mohol zdedit, to by zase hralo v jeho prospech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..1.5 BHDI je ve všech variantách  pořád  úplně stejný motor, jen různě naladěný...   https://www.auto.cz/novy-motor-psa-1-5-bluehdi-je-nabity-nejnovejsimi-technologiemi-projdeme-si-je-vsechny-124641

U Rifteru bych jiný než ten nejsilnější tedy nedoporučoval..... S AT8 (jak mám já) je perfektní - ale už nejde koupit. S MT6 ujde.

Upraveno uživatelem BubakGS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten clanok som cital, ale neobsahuje tak podrobne info. Venovali sa v principe len antiemisnemu systemu, ostatnym technickym specifikaciam ani rozdielom medzi verziami motora nie.

Inak nebyt toho, ze ten 75 kW motor zacali dodavat so 6 kvaltom, tak by som o nom neuvazoval. Ale co sa tyka vykonu, tak teraz mam verziu 68 kW / 230 Nm a v principe mi uplne postacuje, akurat mi vadi ta 5 rychlostna prevodovka na dialnici. Cize na to, aby som zapol na dialnici tempomat na 135 km/h, alebo aby som siel po okreskach 90-100 km/h naozaj viac ako 75 kW / 250 Nm nepotrebujem. Jasne, vykon naviac nie je obcas zly, ale ked si nahadzem do konfiguratora vsetko co by som chcel aj ked to realne nepotrebujem, tak zvysim cenu auta o 25 percent. A to nie je zanedbatelna suma, lebo za nu mam pri mojom rocnom najazde palivo na 5-6 rokov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám v rodině verze 75kw a jede to slušně, ale samo že silnější motor jede lépe :) ,sem objevil 🙈

u hodnocení auta novinářskou obcí mám nejradši věty typu ,,nedá se s tím jet sportovně--razantně'' 😯  tohle u rodinného auta může napsat jenom debil :roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Charlie 1co je to ta Tepla? Inak ani neratam, ze by to malo byt zive pod 2000 otacok.

Ad ta vyssia hlucnost - to by sa mi nepacilo. Hlucnost je pre mna dolezitejsia ako vykon. :)

Snad sa mi podari zviezt sa s oboma verziami motora aby som to vedel porovnat. A aj ten slabsi Puretech s manualom skusim na porovnanie. Jazdim len dlhe trasy, po meste vobec, takze u mna by nemal mat problem ziadny motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Podla najnovsich informacii sa zaciatkom 2022 vrati do ponuky 1,5 BlueHDi 96 kW s EAT8. V lete 2022 potom naopak vypadne z ponuky 1,2 PureTech 96 kW s EAT8. A na konci 2022 sa z PureTech motorizacii stanu mild-hybridy. Zda sa, ze moj predbezny vyber (1,5 BlueHDi 75 kW s BVM6) zostane k dispozicii bez zmien.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čítal som na nemeckej stránke, že majú nedostatok automatických prevodoviek, preto sa teraz dávajú len k benzínom, budúci rok sa to vymení. Hold zmena je život. Blbé je, že mne to s dieslom nevyšlo. Nemôžeme mať všetko. Inak s tou citlivosťou na palivo, hlavne ked' si popletieš stojan je to gól.🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

..mam obavu ze to je trochu jinak. Zakulisni info, po te, co mi Peugeot loni zrusil objednavku bylo, ze kvuli flotilovym emisim (bo EU - to same mi pak tvrdili v Opelu a Toyote) - AT8 nebude uz nikdy k civilnim 1.5 BHDI - jenom k N1ckovym....  ..a pro vsechny zustava pouze pro 1.2 turbo-benziny.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem odkial su tie zakulisne informacie, ale oficialne informacie hovoria, ze napr. Toyota chysta znovuzavedenie verzie 1,5 BlueHDi v kombinacii s EAT8 do ponuky od 02/2022. To presne zodpoveda aj informaciam ktore mam priamo z Peugeotu, co som spominal vyssie. Takze kto chce diesel s automatom, bude ho vediet podla vsetkeho coskoro objednat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...možná jim teď flotilové emise vychází, když prodávají víc hybridy a el. auta... ...ale je to fajn, tahle kombinace je podle mě nejlepší motorizace pro tyhle krabice.... ...mě to loni tvrdil český importér Peugeotu, když mi dealer zrušil podepsanou  objednávku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Riftera som vo verzií GT, 1.2 benzín a automatom preberal minulý týždeň - predajca mi sám povedal, že toto je jedno z posledných kusov, ktoré sa dodáva v spojení benzínu a automatu - od nového roka táto opcia končí. Firemný fleet máme v Toyote a tá potvrdila možnú kombináciu automat s dieslom od 3/2022 - ohľadne benzínovej kombinácia nepovedali nič.

Pri prebierke ma auto prekvapilo s full digital kokpitom a zmeneným voličom automatickej prevodovky - predajca bol z toho tiež mimo. Keď som pozeral prospekty na oficiálnej stránke, tak jediná opcia takejto konfiguárcie je v elektrickom Rifteri. Nesťažujem sa, vyzerá a používa sa to super...

IMG_20211118_155225.thumb.jpg.863c6d1d02ac778014f7a03abcafa686.jpgIMG_20211118_155102__01.thumb.jpg.032036af15cf817dd773cde1de0f1f03.jpgIMG_20211118_153500.jpg.d5d111e328949024c8809f672bc4ca1f.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s tím kokpitem to je dost zajímavé a i nejasné .. koukal jsem teď do ceníku co jsem měl při objednání v září a tam je uváděn pro GT a Allure Pack i-cockpit s 10" displejem .. že by toto byl digitál? .. dnes už  uvádějí jen TFT 3,5" .. takže analog ručičky .. víc mě děsí info že benzín - automat končí .. otázka odkdy to platí a kdy se teda přestane vyrábět .. řekl bych že ani Peugeot netuší .. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj vonkajšie GT znaky sú bez doplnku line - pri sondení na internete som sa s podobnou vecou nestretol. Neviem, či sa jedná o modelový rok 2022 (v papieroch od auta mám uvedený modelový rok 2021).

IMG_20211118_153349.jpg.abd4a1a51c1a4ac8022bae9b5fadf285.jpg

Čo sa týka opcií na pohon - svoje som si začil pri objednaní Toyota Procace City Verso - objednané v apríli 2021, dodávka mala byť v auguste, potom posun na november a nakoniec v októbri info o možno vyrobení auta ASI v 3/2022. Nehovoriac o tom, že sa konfigurácia auta menila za pochodu. Nakoniec som objednávku zrušil a našiel auto v tranzite s dodaním v druhej 1/2 novembra - samozrejme som si musel priplatiť.

Upraveno uživatelem pavelu96
Upraven formát vložení fotografie.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem četl recenzi na webu moje-auto-cz a uklidnilo mě, že EAT8 s benzínem nepůjde objednat. Ale teď píšete, že nebude po novém roce dodané. Svrbí mě prsty na telefonu, abych zavolal svému prodejci. Každopádně díky za všechny informace a rovnou bych se na něco zeptal:

Jaký je pocit z toho LCD panelu? Na fotkách to nevypadá moc lákavě, ale to může být jen tím, že je vyfocený a v reálu to bude lepší.

Už jste nějak více zkoušel volič jízdních režimů? "DRIVE MODE"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moja recenzie na auto.cz nie je veľmi recenziou, skôr rozčarovanosťou z dnešnej doby. Kľudne predajcovi volajte, veď má byť po ruke. Zvláštne je, že predajca sam od seba nevolá aby informoval - na problém s Toyotou som musel prísť sám. Čo sa týka posunov termínov - najväčšie problémy majú long verzie - chýba kabeláž na tých predĺžených 35cm a preto tieto verzie predbiehajú krátke L1.

Samozrejme, rád odpoviem na čo budem vedieť - pocit z panelu je pozitívny, grafika je z tej jemnejšej a čo je podstatné, tak animácie nesekajú. Osobné profily (dva) sa konfigurujú cez obrazovku multimediálneho systému - možnosť personalizácie je však veľmi slabá. Buď sú viditeľné údaje o jazde, alebo aktuálne zvolená stanica rádia - kombinácia neexistuje. To čo mi chýba je zobrazenie teploty, táto info nie je nikde uvedená. Najviac používam túto obrazovku:

IMG_20211122_164454.jpg.76cac8996dde15c9ce8dfb097361aea1.jpg

Ale aj obrazovka na navigovanie je fajn - je v zornom poli a nestrácam pozornosť od sledovania vozovky.

Drive mode tlačidlo som skúšal - volíte si režim Normálny a Eco. Príde mi to ako plytvanie miestom, stačilo dať ECO tlačidlo, ktoré by bolo aktívne alebo nie. Auto na ECO móde je umŕtvené, radí priskoro a drží nízke otáčky. Zošliapnutie pedálu je bez výraznejšej odozvy. Pocitovo cítim na ECO móde plachtenie - ako keby sa auto valí na neutrál, ale na palubovke nesvieti žiadny symbol, ktorý by plachtenie signalizoval. 

Dovolím si ešte pár slov k voliču automatu - toto je asi najlepšia zmena, ktorú som zaregistroval. Kolečko mi na testovacom robilo problémy pri potrebe manévrovania vpred a vzad. Tuto len potiahnem nadoraz a mám D alebo nadoraz a je tam R. Pri parkovaní je výhoda, že zastavím, stojím nohou na brzde a ked vypnem zapaľovanie, tak sa auto samo zabrzdí a zaradí parkovaciu polohu. Je to celkom návykové.

V prípade potreby sa pýtajte, rád odpoviem.

Upraveno uživatelem zaso
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...