prco Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 čaute. Mám 307 break. Už dlhší čas mám problém so zadnými dverami. Idú veľmi ?ažko otvára?. Napr. môj 5 ročný chalan ich ani nedokáže otvori?. Treba silno potiahnu?. Poraďte čo s tým, treba vymeni? celý zámok, alebo stačí do toho tresknú? kladivom. Tak isto mám problém s otváraním piatich dverí (kufra). Je tam nejaký spínač a raz to funguje, inokedy nie. (teraz zrovna nejdú otvori?). Dobre ma to vytáča , keď musím veci z kufra vy?ahova? cez sklopené sedáky. Čo s tým? Ď. Citovat
chuck11 Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Možná je máš zatuhle skoušel si je vytáhnout a rozchodit promáznout co se dá Citovat
P607Olda Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 To ti akoby lepí tesnenie? (Mne to tak robia PP dvere). To značí nejdú pohnú?, akonáhle sa pohnú 0,5 cm potom už idú normálne. Citovat
prco Odesláno 14. duben 2006 Autor Odesláno 14. duben 2006 To nerobí tesnenie. Pohyb dverí je v pohode. Ale kluka dverí ide veľmi ?ažko, ako keď máš zamknuté, proste ?aháš a nič. Až pri prudkom potiahnutí zámok otvorí. Citovat
P607Olda Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Vystriekaj WD 40. Najlepsie ak si trufnes vybrat tapacirung, alebo aspon zvonka. Strekni aj pod klucku, do tych pantov, snad to tam zatecie. Citovat
Bohumil Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Já jen trošku zespodu zatlačím na plošku zámku vevnitř \"lupne\" a zámek se otevře. Není to náhodou na elektriku? Už to tu někdo řešil, nebyl to náhodou \"lamancha\"? Koukni do jeho příspěvků. Tak je to tady : [upravil dne 14/4/06 Bohumil] Citovat
prco Odesláno 14. duben 2006 Autor Odesláno 14. duben 2006 Super, už som si to prečítal. To bude ono. Len som myslel, že to bude jednoduchšie:myslim Ale pohrám sa s tým. Za tú cenu si môžu ten mikrospínač strči?... Dám tam niečo iné. díky moc za odkaz:super Citovat
lamancha Odesláno 16. duben 2006 Odesláno 16. duben 2006 Původně zaslal: prco Super, už som si to prečítal. To bude ono. Len som myslel, že to bude jednoduchšie:myslim Ale pohrám sa s tým. Za tú cenu si môžu ten mikrospínač strči?... Dám tam niečo iné. díky moc za odkaz:super Nekdo to resil nahradnim spinacem z kopirky - musis najit tu spravnou kopirku - ale nevim jestli jsem to napsal - problem nebyl tom, ze spinac nefungoval, problem byl v tom, ze konektor byl uvnitr tak zaoxidovany , ze neprochazel proud a pri pokusu jej vytahnout jsem jej ulomil - takze , kdyz to vystrikas a budes sikovny, tak ani nebudes potrebovat spinac:papa [upravil dne 16/4/06 lamancha] Citovat
prco Odesláno 17. duben 2006 Autor Odesláno 17. duben 2006 lamancha, mal si pravdu, dnes som sa s tým pohral. Stačilo to rozobra?, poriadne vyčisti? najprv so Zerom a potom niekoľkokrát vystrieka? Kontoxom. Funguje perfišne. Robota asi 20 minút. Ešte raz Ď. Citovat
lamancha Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Jsi sikula - tohle me na P-C foru nejvic pritahuje - v podstate neznami lidi si pomuzou - nebo aspon si neskodi - co vic si muzeme prat:papa Citovat
Ticcino Odesláno 25. srpen 2007 Odesláno 25. srpen 2007 Ahojda, stejný problém jako měl prco před rokem. Zadní dveře, při otvírání z venku to jde hůře otvírat. U předních dveří se jedním prstem zatáhne za kliku a dveře se otevřou (princip jako u Octávie). U zadních dveří se za to musí pořádně škubnout. Nebo naopak se o dveře opřít, jakoby je člověk chtěl domáčknout, a přitom zatáhnout za kliku. K "zatuhnutí" dojde pokud je to delší dobu zavřený a hlavně když je auto rozpálený od slunce. Při opakovaném otvárání to od druhého otevření jde lépe. Se zámkem jako takovým by to nemělo mít nic společného, neboť to "zatuhne" i když auto nezamknu. Výše se nepíše žádná lepší rada nežli prostříknout WDčkem. Pomohlo to? Co Prco? Zhoršilo se to za rok? Nebo se to rozchodilo? Citovat
Ticcino Odesláno 25. srpen 2007 Odesláno 25. srpen 2007 Ještě k tomu dodám rádoby "řešení" problému. Problém nastává na obou dvou zadních dveřích. Zámek je v pořádku, čistej. Naprázdno (bez zavření dveří) funguje lehounce. Důvodem proč to "zatuhne" je asi těsnění kolem dveří (ale ne, že se to k těsnění přilepí). Při zabouchnutí totiž těsnění tlačí zevnitř na dveře a nutí je jakoby otevřít. (u předních toto tolik nenastává, protože je tam těsnění jiné) Na otevření stačí grif jednoruč. Prsty strčit do kliky jako při otvírání, palcem se opřít o místo, kam by se strkal klíč, kdyby tam byla klíčová dírka, a přitom prsty zatáhnout za kliku. Druhá možnost je obouruč pro slabší jedince. Jednou rukou zatlačit na dveře jako při docvakávání nedobouchlých dveří a druhou rukou vzít za kliku. Citovat
P607Olda Odesláno 25. srpen 2007 Odesláno 25. srpen 2007 Pokud zatuhává těsnění okolo dveří, dělalo mi to v zimě, mazal jsem to glycerinem anebo tuhým mýdlem. (Anebo nakonec silikonem???) Nakonec se to umoudřilo a už to nezlobí, ale nemohu si vzpomenout, který přípravek jsem použil naposled... [upravil dne 25.8.2007 P607Olda] Citovat
Ticcino Odesláno 25. srpen 2007 Odesláno 25. srpen 2007 No to těsnění nezatuhává, ale při zabouchnutí dveří se chová jako pružina, která se snaží dveře otevřít. Tím vzniká tlak na zámek a ten jde pak špatně klikou otevřít. Těsnění má stáří 1,5 roku, takže neztvrdlo. Prostě to tak asi je normální. [upravil dne 25.8.2007 Ticcino] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. srpen 2007 Odesláno 25. srpen 2007 Původně zaslal: Ticcino No to těsnění nezatuhává, ale při zabouchnutí dveří se chová jako pružina, která se snaží dveře otevřít. Tím vzniká tlak na zámek a ten jde pak špatně klikou otevřít. Těsnění má stáří 1,5 roku, takže neztvrdlo. Prostě to tak asi je normální. [upravil dne 25.8.2007 Ticcino] No je to normální, pomuže prostříknout zámek ve dveřích WDčkem, případně zámek na sloupku trochu povolit, ale pozor aby nezačalo téct do auta;) Citovat
Ticcino Odesláno 25. srpen 2007 Odesláno 25. srpen 2007 Oki, nechám to zatím být, aplikuji WD a grif (pracovně jsem si ho pojmenoval Ticcinův dvojhmat). Při zhoršení povolím zámek. Díky. Citovat
P607Olda Odesláno 25. srpen 2007 Odesláno 25. srpen 2007 U mne to bylo tak, že to nešlo otevřít kvůli tření gumy. Přední dveře držely o zadní. Když jsem nejprve otevřel zadní, tak přední šly krásně. U 607 je mezi předními a zadními, v oblasti skla, gumové těsnění. Citovat
Ticcino Odesláno 25. srpen 2007 Odesláno 25. srpen 2007 Jakože při zavření zadních dveří došlo jejich přední částí k přitlačení gumy na zadní část předních dveří? Já tam společnou gumu nemám. Každé dveře mají svou vlastní. Citovat
prco Odesláno 26. srpen 2007 Autor Odesláno 26. srpen 2007 No ja som pred rokom skúšal aj WD, aj som zámok povoloval, dokonca posúval v rôznych smeroch a nič nepomohlo. Tak som sa na to vybodol. A robí to stále a myslím, že ešte viac ako predtým. Citovat
lubo1978 Odesláno 24. září 2007 Odesláno 24. září 2007 cauko mal som tento isty problem a poviem Vam ze ma to pekne sralo. nakoniec som prisiel na ten problem. pozri sa na zamok no na tu cast co je namontovana na karoserii. je tam taky cierny plat. kruzok. tento kruzok sa ma volne otecat. ten moj sa vobec neotacal dokonca ani silovo to neslo. mozes si to porovnat s pred. dverami. oprava je jednoducha. zoberirs nozik a z jednej strany ten olast orezes. orezes ho preto lebo kovove casti na ten plast silno tlacia a preto sa neotaca. tymto tomu pomozes. samozrejme to dobre premaz mazivom na zamky a rozchod to. musim povedat ze odtoho momentu mam pokoj. dufam ze Vam to pomoze. nazdarek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.