Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

WIFI termostat ke kotli


VojtouNerCZ

Recommended Posts

Čau. Nemáte někdo zkušenost s nějakým chytrým termostatem na plynový kotel? Idea je taková, že původní termostat nahradím pouze spínací jednotkou, která bude bezdrátově ovládána nějakým panelem a hlavně přes telefon. Chci, aby ovládací prvek byl mimo určité osoby, která mi tu pak topí jak blázen v zimě na 25 stupňů :D Nějaké možnosti jsem už prošel, ale spíš mě zajímají zkušenosti s konkrétními řešeními. Cenovku bych si představoval okolo 3k, což je myslím i reálné.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mrkni sem 

https://www.elektrobock.cz/

já mám ten PT32 wifi , ted uz jsem s ním spokojeny . 😁

zaleží asi kde ho budeš mít. já měl ze sklepa vyvedene dva ovládací kontakty do obyvaku, ale az po tom co jsem ho koupil jsem zjistil ze aby spinal , potrebuje 220V ( tomu termostatu predtim , tusim PT22 stačilo napajeni z tužkovek) dokupoval jsem 5V napajeci krabicku a a privod zasekal nakonec do zdi. proste mi ten kabel s vidlici od termostatu vadil  )

jo a ten externi teplomer taky nic moc desingovka 😁

Kazdopadne maka jak ma a  aplikace 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusím se zeptat k čemu ten termostat je dobrý. Není lepší ekvitermní regulace, která zajistí vhodnou teplotu v kotli a to na základě venkovní teploty a parametrů domu a radiátorů a pak regulovat jednotlivý místnosti termostatickými hlavicemi?

Protože jak ti termostat v obýváku zajistí vhodnou teplotu v jiných místnostech než je termostat umístěný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě by se mi líbila regulace v každé místnosti. Sle bydlíme v obecním bytě, který nám vytopili když dělali střechu, škodu neuhradili, takže jsem ho dal do kupy sám za své, nehodlám investovat další tisíce do chytrých termo hlavic :) Otopná soustava je tu ale navržena dobře, dá se říct, že teplota je všude podobná, až na koupelnu. Jde jen o to, aby onen článek (tchán co tu s námi bydlí) neplácal teplem při jeho chlastání piva v trenkách a otevřeným oknem. Prostě aby neměl možnost na termostat sahat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten termostat samotný jde zamknout ciselnym kodem , tak nemusis mit primo wifi verzi jestli ti jde jen o tohle.

 

@MotoMoto já mám ten termostat v nejchladnejsi mistnosti , a mam ho nastaven na nizsi teplotu , zbytek obstaraji termohlavice.

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já termostat vůbec nemám, jen čidlo venkovní teploty a nastavenou křivku v regulaci kotle. Teď zvažuji výměnu hlavic tak by bylo možné je vládat hromadně na dálku (wi-fi) ale vzhledem k tomu že jich je 15 tak to bude pálka jako hrom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak klasicky bývá termostat v nejobývanější místnosti a zbytek obstarají termohlavice ať elektronický nebo manuální. Samozřejmě v místnosti kde je termostat se termohlavice nedává a radiátor je naplno otevřen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Nevím jestli je to ještě aktuální,ale koupil jsem termostat ovládaný přes wifi telefonem za cca 800,- a sadu 3 hlavic s přístupovým hubem v sadě za cca. 1500,- od číňana a jsem s tím moc spokojený,měl jsem dříve denní regulovatelné hlavice,nastavovalo se to přímo na hlavici,ale pokud se to rozhodilo tak jen s návodem,nic moc uživatelsky přívětivýhoNavíc byly hnusný, drahý a řekl bych dost forový.Ty přes telefon jsou proti tomu uplně jednoduchý,nastavíš to hned.Pokud bude zájem,najdu a pošlu co to je za model.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nakonec koupil tento, a jsem spokojen. Relé jednotku jsem dal na chodbu místo původního termostatu, displej do ložnice, lze to ovládat i telefonem na dálku. Te relé jednotka není ani nijak pohledově ošklivá, jen ty LEDky jsou poměrně ostré.
https://www.wifitermostaty.cz/wifi-termostaty/bezdratovy-wifi-termostat-wbw/

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, k čemu je takový termostat dobrý, tedy pokud to není byt 1 pokoj.

Protože když budu mít v obýváku teplo a kotel vypne a přitom budu chtít mít v ložnici tepleji, protože tam leží nemocný tak má smůlu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud teda můžu přispět do diskuze tak mám taky pár poznatků. U sebe doma mám k ovládání kotle nějaký bezdrátový termostat který funguje vcelku obstojně asi na dobu kdy jsem ho pořizoval společně s kotlem tak to bylo to hodně dobrý co se dalo koupit. Dole v přízemí nemám jinou regulaci nahoře v podkroví mám klasické manuální termohlavice na kterých je nastavená trvalá teplota pokud je potřeba tak se přenastaví na hlavici. U našich když se loni montovalo TČ tak jsme chtěli taky aby byl termostat kterým se to ovládá bezdrátový nakonec tedy ale zvítězilo řešení dodávající firmy která má ovládání řešené termostatem a ovládací jednotkou v jedné krabičce která je s řídící jednotkou technologie spojená přes kabel. Když jsem se ptal proč používají takové "předpotopní" řešení bylo mi řečeno že zkrátka v domácnostech se používá tolik " bezdrátů"  že se jim občas stává že se ty systémy navzájem tlučou a je pak složité to vyladit tak aby to fungovalo a zbytečně to ubírá kapacitu technikům který to musí řešit a tohle je 100% jistota. Dá se k tomu připojit přes internet a případné korekce v nastavení provést dálkově přes internet.  Co se týče toho že termostat je v jedné místnosti a v ostatních je stejná teplota jako v té s termostatem a potřebuješ v jiné jinou teplotu no tak si tam radiátor přivřeš ručně kohoutem v tom nevidím problém jako lidi přestaňte bejt líný  udělat pár kroků po svým bytě(baráku). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nemám důvod mít někde 23. To už je vedro xD Stačí mi všude 22 s tím, že v 9 kotel přepne na 19 a do rána to tak vydrží, v 6 začne na 21. Nebo jak píše Véna, prostě si jinde trochu přiškrtím, nebo naopak v obýváku přidám. Jo, mít vlastní byt/dům, udělám to tak, že každá místnost bude mít nezávislý termostat. Ale nemám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě totiž přijde jakýkoliv termostat (centrální) naprosto zbytečný a k ničemu. Stačí nastavit na kotli nějaký výkon (nejlépe podle venkovní teploty) a pak regulovat lokálními hlavicemi v jednotlivých místnostech. Buď chytrými hlavicemi s možností programování času a teploty a nebo i třeba s centrální správou přes wifi.

Prostě na kotli mám celých 24 hodin nastaveno 22 st. a kotel tomí teplotu vody podle venkovní teploty a třeba v obýváku hlavice radiátorů semnou ráno v 8 a vypnou večer ve 23 teplotu 21 a naopak ložnice je přes den na 16 a večer na 20 a dětské pokoje odpoledne na 22 a večer na 20 a ráno na 16. A děda který tam je ve svém pokoji 24 hodin tak má stále nastaveno na 23. Prostě dokážu regulovat každou místnost jinak podle potřeb. Jo a koupelny mají také svoji teplotu a čas. 

A to bez jediného termostatu, který umí jen ON OFF kotel nic víc.

Ještě doplním máme celkem 17 topných těles. takže nějaká centrální regulace nepřicházela do úvahy. Jinak potřebuji topit přes den a jinak na odpoledne a jinak na noc.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...