Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chybné měření venkovní teploty


Jirka1982

Recommended Posts

zdravím všechny,

chtěl jsem se zeptat, nevíte někdo jaký je v dvatisíceosmičce typ teplotního snímače? Snímač je umístěn v pravém zpětném zrcátku. Jde mi hlavně o to, zda se jedná o teplotní snímač s pozitivní, nebo s negativní charakteristikou, tzn. zda se odpor snímače zvyšuje s rostoucí teplotou, či naopak.

V poslední době se totiž zobrazovaná teplota dost odchyluje od skutečnosti a to do záporných hodnot. Často se zobrazuje -20 až -35°C.

Říkám si, jestli by to nemohlo být vaklem na konektoru. Pokud by na konektoru byl špatný spoj, což by vytvořilo navýšení výsledného odporu v měřeném obvodu, ovlivnilo by to výpočet odpovídající teploty. Ovšem jen v případě, pokud by se jednalo o NTC snímač s negativní charakteristikou. Pokud je tam PTC snímač, tak by vakl na konektoru vytvořil chybu do plusových hodnot a zobrazovala by se naopak teplota vyšší.

Už jste se někdo s touto závadou setkali?

ps. Konektor je ve dveřích, nebo v zrcátku?

 

předem díky za jakékoli názory a rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za informace,

asi sem to ale úplně nepochopil s tou výměnou. Konektor je tedy ve dveřích, takže by se mělo při výměně postupovat tak, že se rozeberou dveře, rozpojí se konektor, rozebere se zrcátko, vyjme se snímač a protáhne se ven i s rozpojenou půlkou konektoru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo takhle, už to chápu, uštípne a napájí se to v zrcátku, takže dveře se nemusí vůbec rozdělávat, konektorový spoj zůstane jak je původní ve dveřích.

na druhou stranu, pokud ale bude problém ve vychechlanym konektoru, tak se k tomu budu muset stejnak dostat a rozdělání dveří se nakonec stejně nevyhnu..

Upraveno uživatelem Jirka1982
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

update:

zajel sem s tím do servisu a teplotní snímač mi vyměnili. Když sem se ptal na podrobnosti, tak mi servisák říkal, že ten nahraní teplotní snímač je origo i s konektorem, takže údajně to nepájeli, ale prostě odpojili v konektoru původní a napojili novej.

Tak sem zvědavej, zda to bude teď ukazovat správně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..no, to sem se tomu servisákovi snažil právě vysvětlit a přesvědčoval sem ho, aby to proměřili. Ale on že né, že to je jasná závada vadného čidla a že to vymění a bude to fungovat. Ale prej že když tak mám přijet znova, jako kdyby můj čas byl zadarmo..

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

U mne výměna čidla nepomohla. Problém stále přetrvává. Jak sem psal, otázka je, zda to není konektorem. Jenže z nich nejsem schopnej dostat žádný konkrétní informace o tom, jak to vyměnili? Jestli tam byl konektor nebo ne. Jestli to napájeli na tvrdo, nebo tam dali čokoládku. Musel bych to rozdělat a podívat se..

Stále víc jsem však přesvědčen, že je vadná elektronika, nebo problém se stabilitou napájecího napětí pro řídící elektroniku..

příští týden s tím zase jedu do servisu (už po páté), tak jsem zvědavej, co vymyslí tentokrát

 

ps: je to sranda, když auto začne v létě při reálné venkovní teplotě 28°C naplno topit, co?

ale podle pána ze servisu, bych prej neměl bejt hňidopich a přehnaně řešit cipiny s teplotou, ale bejt rád, že tyhle Peugeoty maj spolehlivý motory, kerý mě nenechaj někde na ceste. Ato je to hlavní!

 

Upraveno uživatelem Jirka1982
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...