Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Čištění FAP


Timbro

Recommended Posts

Ano. Ve 244 000 km.Dle mechaniků nebyl ještě moc přicpaný.Jestli to mělo smysl nemůžu posoudit.Demontáž z auta ,fotodokumentace a štítek s ůdaji před a po vyčistění.Stálo to okolo 8 000 Kč a dělali to ve Frýdlantě n.O.Dělají to mokrou cestou-jeden den dáš auto a druhý den to bylo hotovo.Samozřejmě nabízejí i dekarbonizaci motoru ale k tomu jsem už neměl důvěru .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
  • O 11 měsíců později...

Ahoj, chtěl bych se zeptat ohledně čištění FAP (308 II 1.6 Hdi 68kw). Na webu jsou o tom informace ale 50% jsou negativní, že to nemá smysl a 50% jsou opak. Tak se chci zeptat zda má někdo s tímto zkušenosti, mám uvedené auto a najeto 220.000km vše je zatím v pořádku, ale koukal jsem, že v servisních intervalech má probíhat i kontrola FAP, což jsem netušil (jinak bych nechal zkontrolovat když jsem měl auto v servisu. Má smysl v těchto km filtr nechat čistit a nebo to jsou vyhozené peníze a je jednodušší v případě závady rovnou nový? Kupoval jsem auto v 160.000km, tak nevím co bylo na voze děláno předtím, servisní kniha byla vedena do těchto km u autorizovaného prodejce ve Francii 🙂 Díky za rady, koukal jsem, že servis v mém okolí nabízí čištění FAP od 2990,-Kč. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čištění fapu za 3ku není ani materiál na čištění ;)  Na 1.6ku je lepší za 11 koupit originální fap.. vždyť při porci km co to vydrží je to zanedbatelná částka :) Profi čištění je dnes cca 7t a to už není o čem přemýšlet a je lepší vzít originál. u 1.6 je od cca 170t fap na výměnu :) takže pokud má 220 tak už hodně přesluhuje 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.dpfihned.cz/cisteni-dpf-filtru-pevnych-castic-pro-vozy-peugeot/ https://www.dpf-cb.cz/cenik píšu jen to co jsem na webu našel v mém okolí. 🙂 Proto se ptám 🙂 Nebudu rozporovat, že pokud mají napsáno od, tak finální cena bude někde jinde, ale že by z 3.000,-Kč bylo najednou 7.000,-Kč 🙂 mě jen zajímalo, zda je čištění efektivní a má vůbec smysl a nebo je to k ničemu a jsou to vyhozené peníze. 🙂 Ano pokud je jeho životnost a výměna stanovena na 170.000 km, tak 220.000 je dost přes, nicméně jak píšu auto je z Francie a nevím tedy co se s ním dělo (v servisu do 166.000 km), takže se klidně může stát, že filtr byl v této době někdy měněn. :) 

DPF ihned potvrdili cenu 2.990,-Kč bez DPH.

 

Upraveno uživatelem LvíSrdce
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čištění za 3ku opravdu nemůže fungovat ;) To je skoro skoro režije.. ;) pokud chceš kvalitní čištění s jistotou tak www.dpf.cz ;) ale jak říkám.. na 1.6 bych ho čistit nenechal ;) Nový má samozřejmě jiné vlastnosti než vyčištěný 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukal jsem na web www.dpf.cz co jsi poslal a oni mají čištění za 3.900,-Kč, to zas takový cenový rozdíl není. Já absolutně chápu, že nový má jiné vlastnosti. Pochopili jsme se, že cena 2.990,-Kč bez dph co mi potvrdili je bez demontáže a montáže? Kdybych u potvrzené ceny počítal i diagnostiku (1.000,-Kč), demontáž a montáž (2.500,-Kč) a samotné čištění (2.990,-Kč), také bych se dostal celkově na cca. 6.500,-Kč. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...