Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mytí motoru tlakovou párou (?)


mArda

Recommended Posts

Protože mě Voštík nařknul, že mám \"zas***ej\" motor, chtěl jsem ho umýt. Zajel jsem ke konecionáři Škoda Auto a přijímacímu technikovi oznámil že si přeji umýt motor. On se jen zeptal co že je to za auto a jestli má elektronické vstřikování ... já že ano a on mi řekl no no no(?). Prý mají špatné zkušenosti s tím, že po umytí motoru se vstřikem už motor nejde nahodit ... proti podpisu že na nich nebudu chít náhradu škody by mi to umyli. Tak jsem celej zvyklanej a (z)blblej. V chytrych knížkách se píše že se má do igelitu zabalit alternátor, brzdová nádžka a rozdělovač. Řídící jednotku mám v kastlíku u spolujezdce ... tak co je za problem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A? zabalíš cokoliv, stejně to někde navlhne, a může se stát, že neodjedeš. Už jsme taky jedno auto hodinu vyfukovali kompresorem, a stejně odjelo až druhý den...

Tady na myčce ti řeknou totéž. Vždycky mi říkají \"na vlastní nebezpečí\" a ptaj se, co mám za motor. Naštěstí starší diesel na to mytí háklivý není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mytí motoru? Určitě bych to nedělal a je to o držku. Voda je pěknej humus a pěkně zkratuje. Zmínil jsem se u servismana, který mi dělá auta už dost dlouho(specialista Bosch velice sikovný pán), že jsem myl motor a to jsem neměl dělat. Ten mi dal díl. Měl jsem to Gtičko ä on řekl, že tyto motory jsou postavené tak aby odolaly různým svinstvům ale tlaková voda se dostane všude a pak už to jen zkratuje.........no prostě docela solidně mě setřel.:o Mě osobně se povedlo jen to, že jsem vyzkratoval svíčkovej kabel bylo to fajn a ježdění na 3 válce? Báječné:mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hehe, taky jsem lestil motor, puvodni majitel si ho moc nevazil a byl pekne zasranej:mad:

Hlavne jsem ale potreboval vedet kde mi tece olej ;) Soused co jezdi s tirakem mi na motor nastrikal nakou srajdu pak jsme to splachly Fabkou a pohoda motor jak novej za 0 Kc :D

Jinak mi radil at to hned nestartuju a necham to poradne vyschnout, takze na mycce bych to rozhodne nemyl, asi bych se bal :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jezdim mejt motor do skoda servisu. Muj stajej ropacek to vydrzi a vzdycky jsem odjel bez problemu, jen mi pak nekolik dni obcas problikava kontrolka stuj ale je to jenom par dni takze to vydrzim a pak jsem v klidu . Motor mam ted pretesnenej , no stalo me to dost usili to dostat do takoveho stavu takze ted mi staci zajet umyt motor tak 1 za rok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no jo vono se řekne umejt to doma, ale přece jenom je to olej a tím pádem nebezpečnej odpad a to by se mělo likvidovat ve speciální čističce. Nevím, jestli je dobrý doma před barákem, nebo kdekoli jinde na motor nastříkat arvu a poak to celý spláchnout na chodník. Vím moc dobře, že je spousta jiných znečiš?ovatelů, lae abych se k nim řadil i ja? Tak to dělám na myčce ČSAD za 150kč a ještě se mi nestalo, že bych neodjel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...