Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kontrolka OBD a diagnostika


zaza_3121

Recommended Posts

Zdravím, pár dnů nazpět jsem koupil ojetou 206. V bazaru říkali, že občas zlobí lambda kvůli baterii, neotevírá se ventil. Baterii jsem koupil novou, najel 60 km a poté se rozsvítila oranžová kontrolka OBD. Včera večer jsem to měl na diagnostice, lambda je v pohodě, ale hlásilo to neznámou chybu katalyzátoru, kterou někdo předtím 19x mazal. Chybu nelze vyhodit, hlásí to stále neznámou chybu. Je na vině kaťák, nebo to je důsledek lambdy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem v bazaru, kde jsem auto koupil. Říkal jsem, že to svítí a na diagnostice je “stárnutí katalyzátoru” a neznáma chyba.  V bazaru mi mechanik řekl, že stačí vyčistit ventil nebo nějakou záklopku (škrtící), co pouští vzduch - o té mluvili už při prodeji. Je to mý první auto, prdlajz tomu rozumím, tak jsem zase odjel. Teď mi kamarádův mechanik říkal, že to je blbost. Výkon je v pohodě, auto jen možná trochu víc žere benzín.

Upraveno uživatelem zaza_3121
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak píchnuto na lepší diagnostiku, chyba P0420 - systém katalyzátoru - nízká účinnost, trvale. Lambdy na grafech fachají normálně, takže to bude katalyzátor. Nechápu, že Automudra takhle lže zákazníkům a ještě to hází na to, že je jen třeba vyčistit škrtící klapku. Kdyby to bylo tak jednoduchý, tak to přece hned vyčistí na místě a nemažou chybovou hlášku DEVATENÁCTKRÁT. Zítra tam jedu s mechanikem a budeme chtít snížit kupní cenu, není normální, aby hned druhý den po koupi se objevila taková závada, museli moc dobře vědět, co tam je špatně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...