Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Diskuse nad designem


Schreek

Recommended Posts

Takže jak si mnozí všimli, fórum prošlo nucenou obměnou vzhledu. Bohužel jí nepředcházeli týdny příprav a celé to budeme řešit za chodu. Celé téma je koncipované jako do velké míry nastavitelné uživatelem. Lze si upravit zobrazovanou šířku, zobrazování postranních panelů, volil tmavý a světlý režim a mnoho dalšího co musím ještě vyzkoušet a pak to zde popíšu.

Design má dvě verze světlou a tmavou mezi kterými lze přepínat, ale nejsou vzájemně propojené, takže kdybychom nějaké nastavení udělali jen v jedné, klidně nás na to upozorněte.

V designu lze volit podkladovou fotku, zde jsem zatím volil k testování "nějakou" fotku. Máme tam 10 pozic do kterých vybereme fotky s vhodnou kompozicí a barevností tak aby bylo fórum i nadále čitelné.

Toto téma prosím ponechme pro obecnou diskusi, vše ostatní prosím pište jako nové téma do této sekce, ať máme pro problém, téma k řešení v jednom tématu a jakmile bude opraveno, vyřešeno tak jej označím a budu vědět, že se k němu už nemusím vracet a nezapadne v zapomnění nedořešené.

Postup úprav mám v plánu následovný:

1. funkčnost - sladění jednotlivých doplňků fóra se současným designem - hotovo cca 90% ( 21.7.2021)

2. počeštění - počeštění nových funkcí fóra a jejich popis pro jasné vyjádření jak fungují

3. doladění designu - barvičky (to musí někdo jiný něž já - nemám pro to cit), úprava velikosti textů, ikon, symbolů apod.

4. návody pro uživatele v novém designu - vytvoření obrázkového návodu jak se stát členem, jak se zaregistrovat, jak hledat na fóru, jak se orientovat na fóru

5. udržovat vše při životě a aktuální :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes po přihlášení na mě vykouklo toto, viz foto obr.  😆  Bylo to skoro nerozluštitelné.. zmizelo to samo cca po 3 minutách, stav normální 🙂.  Tak jen posílám info

 

727548401_2021-07-21(2).thumb.png.8ea98ed6b262dca5696d08815cdfc5f0.png2021-07-21.thumb.png.8c81ad07e86e40139c936fb1632965be.png86656373_2021-07-21(1).thumb.png.fb1170232c1ae55f21a09eb3dcfc2be5.png

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidím auta samých darebáků 🤣 Teda jsou tam i slušní abych se někoho nedotkl a někteří tam chybí, že @Petr 3008 😁

Jinak co se týče vzhledu, u pozadí bych se přimlouval spíš za nějaké jednoduché barvy bez obrázků. Ty tapety působí rušivě. Klidně ať tam jsou taky ale prosím spíš o jednoduchost. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas. Obrázkovou tapetu nedávat. Jinak za mne by to chtělo určitě nějak nejdříve zkusit vyladit :myslim  Chodím na fórum zhruba ze 4-5 zařízení a nikde to nechodí tak plynule, jako před tím pádem. Nevím, jestli to dělá "skin" nebo něco jiného, ale rolování prostě nejde plynule nikde (prohlížeče používám různé).
Jinak co se vzhledu týká, tak u světlé PC verze bych preferoval nadpisy do tm.modré a trochu větší, aby se to rozlišilo od příspěvků. Zároveň bych chtěl vrátit funkci, aby když někam vlezu a přečtu to, tak aby by tam pak už na tom hlavním tématu nesvítilo (bylo zvýrazněné), že je tam něco nového. Předtím to nedělalo. Nevím, jak moc se dá individualizovat mobilní verze, ale momentálně bych byl rád, kdyby se šlo vrátit ke koncepci vlevo/vpravo. Tím, jak je to teď pod sebou mi to přijde nepřehledné - míchá se to dohromady. Ale možná by stačilo jen rozlišit tu barevnost textu a zlepší se to. Tím jak je teď vše černou, tak to splývá. A otravné oranžové "NEW" bych úplně zrušil, to mi leze krkem snad nejvíc :aut  (zvlášť když to ani po vlezení tam nezmizí :bacha) Dál bych byl raději, kdyby se na úvodní stránce fóra zrušila ta "transparentní" barva u hlaviček sekcí. Ale když ne, tak se s tím naučím žít :D To by pro začátek mohlo stačit :) 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ale ve tmavém motivu se to dá taky vyřešit elegantněji, jiným zvýrazněním :myslim Každopádně pokud by to "NEW" zmizelo potom, co do té kategorie vlezu, tak OK. Ale ono to tam svítí pořád, protože tam mám nepřečtená témata. Jenže to jsou témata, která mě nezajímají a nepřečtu je nikdy do konce života :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 33 minutami, jarokare napsal:

Tak to téma , které tě nezajímá , označ jako přečtené . Oproti tomu minulému "zvýraznění" , které skoro nebylo vidět , je to oranžové "NEW" super .

A to mám procházet celé fórum a označovat postupně vše, jako "přečtené"? :D Jasně, můžu to označit hromadně, ale to mi zase zmizí u všech, i třeba u těch, co mě zajímají a tím bych si je "odznačil".
Mě to NEW nevadí, že to tam, je. Ale ať to zmizí, když tam vlezu a ne až potom, co si to přečtu. Nepřečtená témata ať si dál svítí tučně, ale NEW ať zdechne - já už jsem informovaný přece byl :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do vlákna ano, ale já chci, aby to zmizelo už když vlezu do té kategorie. Např. vlezu do "Naše káry", tak v tom momentě by to "NEW" u "Naše káry" mělo zmizet. A zůstat jen u těch kategorií (čísel modelů v tomhle případě) které jsem ještě neotevřel, protože tam jsou nová témata. Ale tu informaci, že v kategorii "Naše káry" jsou nová témata jsem už dostal, tak by měla zmizet, když jsem tam vlezl :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně , tak to jsem myslel něco jinýho , v tý kategorii to zmizí , až se podíváš do všech vláken s NEW nebo ji označíš za přečtenou , tohle mi zrovna vyhovuje , protože když se vrátím zpět , tak vím , že je tam něco novýho , na co jsem zapomněl . Když to nechci číst , tak tu kategorii označím jako přečtenou . Takhle to ale fungovalo i před bleskem , jenom u starý verze nebylo NEW , ale zvýraznění (to ale zase nebylo moc vidět v tmavým režimu , proto říkám , že mi to NEW vyhovuje) .

Ale 100 lidí - 100 názorů , nikdy se tvůrci nezavděčí všem . Já jim ale dávám palec nahoru , protože mě se to líbí :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale jo, to je jasný, že někomu to vyhovuje. Já třeba nechápu, proč je vpravo to téma pořád tučně, kdy jsem ho už četl... Jinak já to vše beru z pohledu světlého tématu. Tm. režim to je zase jiná kapitola, tam to chce zase jiný přístup :)
image.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě by to takhle mohlo být ale já jsem v tomto směru nenáročný. Jediné co bych uvítal je návrat té " vracecí spodní šipky " ta se mi od té doby co @Schreek oznámil že skoro opraveno ztratila.  Jinak mi všechno funguje tak jak jsem byl zvyklí nebo jsem nepřišel na pro mně podstatné problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...