Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký vybrat stan


Francouz_407

Recommended Posts

Prosím zdejší znalce o radu. Sháním nějaký stan. Stan se bude využívat ojediněle, opravdu několikrát do roka ale co vím. Jsem neznalec, takže vím že čím víc vodního sloupci tím lépe. Na druhou stranu to po přečtení tohodle článku asi není nejdůležitější.

https://www.vystavastanu.cz/nevybirejte-podle-vodniho-sloupce

Chtěl jsem nový ale zkusil jsem sbazar a tam lidé prodávají nepoužité stany taky. Jsme tři, ale raději bych asi stan pro čtyři. Bude více místa. Idelálně s nějakou předsíňkou.

Můžete mi doporučit na co se zaměřit. Zatím jsem našel značky Coleman, Husky nebo Hannah.

Coleman tento:
https://www.hudy.cz/rock-springs-4

Husky tento:
https://www.4camping.cz/p/stan-husky-bonelli-3/#zelena-svetle-zelena

Hannah tento:
https://www.alza.cz/sport/hannah-atol-4-d5583495.htm



Některé staví nejdříve předsíňku a pak přes to přehodí svršek. Např. dle videa v odkazu ten Coleman postaví nejdříve svršek a předsínku potom.
Některé mají materiál konstrukce: Sklolaminát, jiné durawrap/wrapflex. Nevím co je lepší.

Poraďte prosím na co se zaměřit. Cena tak do 3500Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budeš stan používat opravdu jen párkrát do roka a max. na víkendové přespání tak bych koupil něco jako na odkazu níže. Tři lidi se tam v pohodě vyspí a pokud někam pojedeš sám tak se ti bude i snadněji stavět. Já mám podobně veliký stan, akorát s velkou předsíňkou bez podlážky ve které v nouzi také může přespat další člověk. A přesně když jsem nějak jel sám tak mě to štvalo to v jednom stavět. je to další "tyčka" navíc a víc práce :D Pokud máš plánu jezdit stanovat na delší dobu tak bych pořídil ten větší co máš uvedený na odkazu (např. Hannah Atol), máš tam větší pohodlí.

https://digilama.cz/stany-076280/hannah-hover-3-ART00211

 

Upraveno uživatelem Driver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám podobný jako ten poslední hannah co máš v odkazu... I v jednom člověku postavím cca za 30 minut naprosto v klidu... (když mám bouřku za prdkou, tak 17). Má to celopodlážku - za mě lepší kvůli čistotě a vlhku... (myši lezou pod ní) po postavení teprve věším ložnici pro 4 osoby (vešlo by se i 5).
Hodně jsem při výběru koukala na odolnost podlážky proti vodě, takže to určovalo cenu... (cca za 8.000,-). Jediný čeho lituju, že měli jen laminátový tyče - při prasknutí plný ruce skla (skelná vata/laminát), takže raději dural nebo něco jinýho... Popravdě nevím značku, ale jedna z nich to bude - pinguin, husky a hannah...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám starší stan Hannah (typ můžu dodat o víkendu, až pod něj zase pojedu). Používám zřídka, zkušeností méně. Ofiko je pro 2,5 člověka, ale 2 lidi se pohodlně vejdou. 3. osoba, i kdyby dítě, je dost nesmysl. Obecně bych počítal pro pohodlí reálně o osobu míň, než udává specifikace. Třeba Decathlon uvádí u některých stanů 65 cm šíře na osobu. No, nevím komu by to reálně stačilo 🤔 Jinak určitě duralové tyčky, lépe 2 vchody - kvůli pohodlí i větrání. Vodní sloupec mám asi 5000 na tropiko a 8000 na podlážce nebo je to 8000 a 10000? (to už přesně nevím) 🤔

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já kupoval stan pro úplně stejný použití, tzn tak jednou za rok, případně, když někam jedem a zazní věta..."vem si radši stan"

Koupil jsem ho ve sportissimu, ale musim se podívat na značku a model (ale cenově spíš levnější). Vím ale, že velkou výhodou je, že ten stan má dva vchody naproti sobě. Jeden má předsíňku a jeden je jakoby "nouzovej". Ta výhoda je v tom, že když ten zadní potřebuje v noci čůrat, tak nerozšlape ty ležící :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dohledal a dnes i zase po 2 letech postavil. Hannah Sherak (možná Sherak-S, teď už nevím). Je možná tak 15 let starý a měl by být pro 2-3 osoby. Ale 3 už mi přijde moc (nezkoušeli jsme). Ve dvou v pohodě. Velká výhoda jsou dva vchody 😎

20210723_204917.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.4camping.cz/p/stan-pinguin-interval-4/#modra

Já mám sice zelený, ale jinak tenhle... a fakt dobrý.. :)

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

no my máme tento ..https://www.decathlon.cz/stan-arpenaz-42-id_8562098.html    na pár nocí stačí v pohode nepropršel ani za 2deního deště ve slovinsku ..ne liják normální déšt (když bude fakt liják vlezeš do auta) máme ho  4 roky +- a použijem  ho tak 2x do roka, celkem jednoduše se staví a balí .Známí co má cestovku na raft používá Colemann které sou postaveny od května do října  a tvrdí že vydrží jednu sezonu pak sou spálené od sluníčka a reklamuje je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...