Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 207, 1.4, 16V, nestartuje


peugeotka12

Recommended Posts

Hele nezlob se na mě ale řek bych že to zbytečně prožíváš. Jako chápu že třeba auto prodáváš poprvé ale je to obchod kterých se dělají denně stovky takže to není žádná věda. Samozřejmě je chválihodné že chceš mít " scénář " jak to udělat aby jsi neudělala chybu na kterou by jsi mohla doplatit ale opravdu to není nic složitého.

Když bude volat tak mu řekni jak si to představuješ a uvidíš co řekne.  Ale na rovinu píšu nevím o jaké cenovce se bavíme a taky by jsi mohla doplatit na to že to chceš zbytečně složitě.  Nejjednodušší způsob sejít se v tom servisu ať si auto prohlídne a vyžvejkne se jestli chce nebo nechce pokud chce tak nastuduj smlouvu třeba se domluv se servisákem ať se na ní podívá taky pokud bude v pořádku a doplníš tam co jsme Ti poradili tak ji podepiš shrábni prachy ať to naloží a odveze na evidenčku až bude evidenčka hotová tak buď oba na registr na přepis nebo až ti dá protokol od evidenčky a plnou moc tak může odharašit a ty si v klidu registr vyřídíš sama. Zase pokud budeš chtít aby to odtáhli servisáci na evidenčku budou to nějaký koruny navíc a aby jsi neprodala za 10 000 Kč a nedala půlku z toho za to aby to bylo úplně podle Tebe.  Jako fotky no asi tím nic nezkazíš předávací protokol stačí když stav vozu popíšeš do kupní smlouvy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však v pohodě. Jen píšu že to není nic složitého a takových obchodů se denně dělají stovky a věř tomu že i dneska se auta prodávají i bez smlouvy jen na podání ruky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda napíšu jak jsem kupoval nepojízdné auto od @punkac.
1.) domluvili jsme se že si přijedu
2.) udělal jsem si povinné ručení, protože jsem věděl že to odvezu
3.) přijel jsem s přepravníkem k němu
4.) punkáč měl připravenou kupní smlouvu
5.) naložil jsem auto a odvezl na evidenčku, po evidenčce jsem mu zaplatil (evidenčku u nepojízdného udělají na přepravníku, nemusíš sjíždět)
6.) odstavil jsem moje auto s přepravníkem a naloženým autem na parkovišti
7.) punkáčovým autem jsme dojeli na úřad a udělali přepis
8.) punkáč mě dovezl zpět k autu
9.) potřásli jsme si pravicí a jel jsem domů
Vše toto jsme prošli společně a nebyl žádný problém. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je to slozitejsi: - nevi se, zda auto koupi, proto nebude jeho povinne ruceni

                                 - urcite nenecham cizimu cloveku sve auto na jeho voziku aniz bych s nim jela na tu evidennci kontrolu, protoze pri smule to muze byt podvodnik a auto nekde rozebere

                                 - ja pak nemam svoje auto, abych nas z evidencky odvezla do cca 5km vzdaleneho uradu, motat se v malem meste s vozikem je jiste problem kvuli parkovani..a zpet z uradu by tudiz taky nebyl odvoz, pokud by auto s vozikem zustalo u stk..navic by ho tam zustal hlidat jeho kolega, ktery  snim urcite kvuli odtahu prijede, takze aby ten mezitim neplach.

 

Ano, pocitam s nejhorsi moznou variantou, ale asi je treba myslet i na takove veci, kdyz vubec nevim, o koho jde...psala jsem, mozna shoda jmen, ale pokud ne a je to stejny kriminalni zivel, o kterem jsem cetla clanky na netu, jak prepadavali banky, casina ve zlinskem, ostravskem kraji, tak potes. To me docela vydesilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, peugeotka12 napsal:

Tady je to slozitejsi: - nevi se, zda auto koupi, proto nebude jeho povinne ruceni

Povinné ručení se sá uzavřít hned třeba na VIN čislo, nasledně je možnost 2 měsíce ho bezduvodně zrušit, s tím že adekvátní částku pojišťovna vrací. Tady bych nevymyšlel nesmysly a povinný udělal

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, marně tady vypisujete. Peugeotka12 si to udělá po svém. Včera jsme napsali už 6. stránku soukromých zpráv, vše marno.

Já píšu, že to má prodat někomu, koho zná, nebo tady známe, anebo to má prodat přes autorizovaného prodejce. Vše marno prodá to neznámému.

I postup jsem už podrobně psal v SZ.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oldo, ano, nejradeji bych to prodala nekomu znamemu, kde je vetsi jistota duvery. Ale vzhledem k tomu, ze moje autko je nepojizdne, tak ta sance, ze ho koupi nekdo ze znamych, je dost miziva. Predpokladam, ze toto auto se budet hodit nekomu, kdo ma pristup k dilum z vrakoviste, aby si treba vymenil motor a pak prodal za jinou castku. Nebo nekomu na nahradni dily. Normalni clovek, ktery chce hned jezdit, se do toho nepozene.

Nerozumim tomu, jak to myslis, prodat pres autorizovaneho prodejce? Prece nenecham auto na vlastni naklady tahnout az do Zlina, kde je nebliz Peugeot? Autorizak by se mi leda tak vysmal..auto nestartuje, to si asi autosalon neda do reklamy. A delat to pres ne, tak mi z te smesne castky nezustane zhola nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepojízdné od 6.7., tedy dva a půl měsíce. Teď spěcháš o dny?

Já mám ten názor, že ve středu ostravák přijede, ty řekneš 30, on řekne že je to dvoudveřák (fotky neviděl) a že dá 15 a na to se necháš ukecat, abys to měla za sebou.

Myslím, že 15 je rozumná cena, co myslíte ostatní?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ostravak fotky videl, nevideli jste je vy..teda olda ano.

Chlapi, preju Vam dobrou chut, pokud prave obedvate. Mate pravdu, uz jsem Vas s tim zdrzovala dost. Predstavu ted, i diky Vam, mam, tak se uvidi.

Preju vsem krasny zbytek nedele.

Mejte se hezky.

Upraveno uživatelem peugeotka12
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tuším že někdo tady  dával docela podrobný rozpis jak by dospěl k ceně za takové auto nebo to bylo v jiném vlákně nevím nejsem si jist. Ale tam to tuším vycházelo něco do 5 000 Kč ale na druhou stranu musím napsat že ten výpočet byl zdůvodněný že to musel pochopit i laik jak k tomu nabízející došel takže pokud by dostala 15 000 Kč tak si může večer dát panáka jak udělala dobrej kšeft. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ostravak zatim odsunut. Prijel by sam, ale chce prepsat auto na manzelku, vsechno pry prepisuje na manzelku, vcera se jaksi zapomnel zminit... Tak to dal resit nebudu. To je mi zbytecne komplikovane...jeste resit cele pribuzenstvo kolem 🙂 to bychom se do tech plnych moci pekne zaplantali.

Upraveno uživatelem peugeotka12
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...