Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyhození z STK kvůli počtu míst


gates

Recommended Posts

Problém je v tom, že snížení počtu míst nejde, protože konstrukčně je to na 8 míst. Podle ministerstva dopravy se v TP už nepoužívá 5-8, ale maximální možný počet sedaček. Dokonce jsem našel nějakou směrnici z MD, kde se píše, že počet míst sezení je dán počtem ukotvovacich bodů, nikoliv počtem sedadel. 

No a teď babo rad, na STK mi furt tvrdí, že si mám sehnat lavici 😕

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, sedadla v autě být nemusí, pokud nějaké sedadlo vyjma 1. řady chybí, tak to uvede do protokolu a zkontroluje jen upevňovací body. Je to ve věstníku dopravy. Variabilní uspořádání se dnes už nezapisuje. 

Vytiskl bych si ten věstník a šel s tím za vedoucím STK. A pokud jsou ty zadní sedačky vyndavací, jel bych příště jen s 5ti místy na STK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tchana taky vyhodily s 807 , on mel verzi 2+2+2 a v to bylo 5/8 , na importu vystavily papir na 5-8 opravilo se to v tp a pohoda . 

 

to co pises ad kotevni pocty me prijde jako blbost. bezne prodavame vklassy 2+3 a maj lyziny az dozadu , a tam taky muzes a nemusis mit lavici nebo 2 solo sedacky. dokonce mame i 2+2+0 , prijde mi to nejake divoke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Radek Hurvajz napsal:

Tak pokud tam ty kotvící body jsou tak na co lavici?? Přeci pokud jsou sedadla vyndavací je tam mít nemusíš.

ja si pamatuju ze pokud auto ma mit 5 mist tak musis s temi peti sedadly prijet, technik musi zkontrolovat kotvy pasu. u 807 jsou dokonce pasy soucasti sedacek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1.5. Kontrola sedadel fyzicky přítomných ve vozidle Při kontrole počtu míst k sezení musí kontrolní technik vzít v úvahu, že v rámci harmonizace typového schválení vozidel může být dán počet míst k sezení počtem kotevních úchytů, nikoliv počtem dodaných sedadel výrobcem, tak při evidenční kontrole je postupováno obdobně jako při kontrole podle kontrolního úkonu pod kódem 6.2.6.2. Kontrolní technik postupuje tak, že se kontrolní úkony spojené s kontrolou sedadla použijí pouze na sedadla fyzicky přítomná při kontrole, kdy jsou minimálně vyžadována sedadla v první řadě. 4 z 6 VĚSTNÍK DOPRAVY 3/2018 16. března 2018 Pokud bude v souladu s výše uvedeným provedena kontrola pouze části sedadel zapsaných v dokumentaci z důvodu jejich nepřítomnosti ve vozidle, do poznámky protokolu se zapíše věta: „Kontrola sedadel provedena pouze na x sedadlech, a to …. (stručně se specifikuje kterých).“. Nepřítomnost sedadel, vyjma první řady, se nepovažuje za závadu, a to bez ohledu na způsob zápisu míst do technického průkazu (7, 7-5,7/5 atd.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, gates napsal:

Ahoj,

tak mě vyhodili s 807 z STK, protože mám v TP 8 míst a v autě fyzicky 7. Podle Peugeota je auto vyrobeno se sedmi sedačkami a dokonce se sedmi bylo přihlášeno jako dovoz z Německa.

Stalo se vám někomu něco podobnyho?

Presne moj problem odkedy som kupil nasu Phedru.V TP 8 sedadiel a mame 5.Pri kazdej TK problem,uz som aj mesto a okres TK zmenil,aby som presiel.Ale podarilo sa mi to zatial vzdy ukecat.Ale nie je to vzdy lahke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Update: poslal jsem dotaz jak na MD tak na KU. S panem z úřadu jsem si asi týden psal, až mi sdělil že finální rozhodnutí bude za 14 dní, že má dovolenou 😀 mezitím mi volal úředník z MD, popsal jsem mu problém, potvrdil mi, že nezáleží na počtu sedaček ve voze a že zavolá na tu STK. Jedu tam v pátek, doufám, že jim nevynadal, jinak si mě asi pěkně vychutnaji 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No konečně to mám :) Ten technik mi říkal, že ho ten chlap z MD docela slušně seřval. Pak mi ještě povídal, že když jsem tam byl poprvé, tak tam měli zrovna kontrolu z kraje a to aby mě vyhodil kvůli těm sedačkám, mu nařídil právě ten úředník. Jinak co se týče sedaček, jediný, který tam musí být vždy, jsou sedačka řidiče a spolujezdce, zbytek je jedno.

I když už ta STK byla propadlá, tak mi ji udělali zadarmo, takže nakonec dobrý :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 7. 2021 at 6:15, gates napsal:

Pak mi ještě povídal, že když jsem tam byl poprvé, tak tam měli zrovna kontrolu z kraje a to aby mě vyhodil kvůli těm sedačkám, mu nařídil právě ten úředník.

Výborná pohádka na dobrou noc :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Ahoj všichni

pravda se ukázala, samozřejmě není nutné do auta naložit všechny sedadla, které by tam mohly být v případě, že by majitel vyložil 4 samostatné sedadla v 2. a 3. řadě a nahradil je lavicemi pro 3, takže z šestimístného minivanu by udělal osmimístný. Problém je pouze v případě, že máte ve vozidle více sedadel než v TP. měl jsem kdysi VW LT35 v konfiguraci 2+2+2+3, v TP uvedeno "max 9 míst, max 4 řady". Dva dvojsedáky se vešly vedle sebe, jeden dvojsedák mohl nahradit místo spolijezdce, takže jsem většinou jezdil 3+0 nebo 3+4 a na STK nikdy nechtěli vidět maximální možný počet sedadel ve vozidle. Koupil jsem jeden trojsedák, takže technicky jsem mohl umístit 3+3+3+4 a vypadalo to normálně. Měl jsem spoustu aut, které měly více než 2 řady sedadel, na kterých bylo nutné občas udělat STK - Toyota Previa, Pontiac Trans Sport, Renault Espace, Mitsubishi Grandis, C4 Grand Picasso, Opel Sintra, Chevrolet Lumina, Ford Aerostar, Opel Zafira, Peugeot 807, Fiat Scudo, Dodge Caravan, Chrysler Voyager, VW Sharan, Ford Galaxy... některé měly sedadla schované v podlaze, nekteré mohly do podlahy schovat i 2. řadu, některé ani neměly všechny sedadla, protože předchozí majitel je ztratil, hodně bylo v luxusnější konfiguraci 2+2+2, ale většinou jsem jezdil 2+2, protože 4 sedadla mi stačí. Je to má oblíbená konfigurace i v Peugeotu 307 SW, který může mít 7 sedadel. Na STK nikdy problém a pokud ano, tak nesouvisel s počtem právě naložených sedadel. U některých aut po přestavbě na LPG už nezůstala užitečná hmotnost pro 5, takže administrativně bylo auto pro 4, přestože nebylo možné fyzicky zrušit jedno místo na zadním trojsedáku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...