Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupím tabuli z bílého lamina s předvtanými otvory dle vzoru


Medvěd

Recommended Posts

Co já si ještě pamatuji, stačilo narýsovat asi 15 čar, nebo kolik, podle metru odmeřit vzdálenosti, a pak už jen vrtání, to si mladej užije, a bude ho to bavit. Nic na tom není. Kdybych byl v té malé vesničce jménem Praha tak to klidně zase udělám, není problém. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uříznout materiál pravoúhle a nasadit hranu udělají v kterémkoli kutilském obchodě. Oblá hrana je dražší, ale mnohem hezčí.

Narýsovat (tužkou nebo tenkým fixem - nakonec smazat)

důlčík - opatrně, to už nejde vrátit

vrtat - stojan na ruční vrtačku si nastavit "bokem", seřídit hloubku vrtu, a vrtat - anebo vrtat bez stojanu, jen si vyznačit hloubku

bude to hotové dřív, než bys to někam převezl.

Pokud by se nepovedlo, máš druhý pokus z druhé strany...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když Ti tady kluci tak dobře radí tak přidám taky jednu radu. Abys nevrtal zbytečně hluboko tak na vrták natáhni kousek hadičky nebo provrtej špunt od vína a vrtáku nech koukat jen ten kousek jak má být díra hluboká.  

Myslím si že tohle by Medvídě měl zvládnout bez problému.  Hele Pepíno chodí do první třídy a vrtat díry a šroubovat konstrukce je jedna z jeho oblíbených kratochvílí jen strejda musí pořád kupovat vruty protože ten syčák dokáže spotřebovat stokusovou krabku za hodinu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Medvěde, máš ideální příležitost pracovat se synem, nepromeškej ji. Jednou budeš na to vzpomínat. Ono je třeba vystihnout tu chvíli, kdy oba chcete, a zatím mu to ještě můžeš navrhnout (až mu bude přes 20, tak už ne).

A budete mít vzpomínku "to jsme vyrobili spolu".

Můj syn má už 34, ale vzpomínáme, na vše, co jsme vyráběli spolu, často dlouho do noci. Mohl bych tady dát fotky, ale nechci zaplácat vlákno.

Zde písnička Cat in the cradle, text a překlad si pořídíš snadno

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je fakt že já s klukama dělám pořád něco, už od mala, teď je jim 8 a 10, ale pořád chtějí se mnou něco dělat, a je to dobře. Vždycky jdeme spolu do dílny, a něco se vyrábí. Je jasný že abych to nakonec udělal, tak na to musím být potom sám, ale aspoň nějaký čas jim věnuji, a jsme rádi všichni. A vyvrtat pár děr do desky to je úplně na pohodu, se synem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...