Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

405, nebo 406 Break


H.O.

Recommended Posts

Chystam na podzim koupi starsiho stroje a nechci moc pretect pres 200 000. Potrebuji nutne stehovaka (vozim pravidelne zvukovou aparaturu), ale take auto, ktere mi umozni cca 2x do mesice pohodlne a rychle prejet napric republiku. Pri prumene najetych 2-3000 km za mesic uz asi nema cenu uvazovat o nicem jinem nez o dieselu, takze se ptam: 405 Break - min penez a pocitat s vetsimi naklady na udrzbu a mensim komfortem, nebo 406 Break - snad min oprav v nejblizsi dobe a novejsi auto.? Jaky motor?

Predem dik moc za vsechny konstruktivni pripominky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nevim, kolik najedou HDicka...

ale u 405kovejch dieslu neudelas chybu, pokud bude mit pod 200 tkm...

406 - lepsi, novejsi, delal se i 1,9TD a pak 2,0HDi....

nevim, asi bych koupil 406ku, preci jenom bude novejsi....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pridam neco pro upresneni. 406ky se delaly 1.9TD= 90k, 2.1TD= 110k, 1.9HDI= 90k(bez IC), 1,9HDI= 110k (s IC) a 2,1HDI= asi130k, ale to si nejsem jisty s tim vykonem.;)

Ja mam 1,9TD a muzu rici, ze 405ka v TD je ostrejsi, ale jak uz jsem tu nekde psal, tak je o 300kg lehci a a zhruba o 50cm kratsi. Nejsem zadny zavodnik. S tim co mam jsem spokojeny a nemuzu rici, ze by to auto nejelo. a jeste bych chtel podotknout, ze je mene hlucnejsi.

A jeste k te cene. Do 200tisic kc sehnat 406ku v breaku nebude jednoduche. Preji ti hodne stesti a doporucuju 406ku.;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mam na stole 2 nabidky z autobazaru (pro lepsi orientaci) a to 406 2.1 TD BREAK, 406 1.9 SRDT (mimochodem, co znamenaji vsechna ta pismenka) - oba z r. 1997, najeto kolem 130-tis. prvni za 220, druhy za 230 (predpokladam ze do podzimu ceny srovnatelnych vozu pujdou jeste dolu) - co od podobnych ocekavat, na co si dat pri koupi obzvlaste pozor (krom pecliveho hledani stop po bouracce), co vsechno okamzite po koupi pro jistotu vymenit? Samozrejme pocitam s nejakou nutnou pocatecni investici... Co tak rocne stoji udrzba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originally posted by stembi

406 Break v HIDčku se prodává od 350 000 vějš. Rozohdně bych nešel do modelu vyrobenýho před rokem 1999, má hrozný crash testy. Za 200 tis. seženeš jenom tu 405.

Ano, to jsem take zjistil... Jenze: 405 na tom s crash testama neni lip, prave kvuli tem jsem uvazoval jeste o Mondeu od konkurence, ale jejich 1.8 TD mi prijde natolik nepresvedcivy - jak vykonem, tak spolehlivosti, nebo hlucnosti - ze je uz asi jednoznacne ze hry.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mondeo 1,8TD combi z r.96 jsem nedávno viděl u jednoho dovozce, za 125tis. Bylo fakt pěkné, kam se hrabe 405-ka... Akorát ten motor, to je průser. Fordí 1,8TD, to je prostě sázka do loterie...

Pokud jsi ochoten dát zhruba těch 220tis + ještě něco málo za počáteční servis, vezmi 406 2,1TD, nebo 1,9TD - ten mechanický, co má Radek. Není to sice na závodění, ale stačí to víc než dost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vazne uvazuji o te 2.1TD, pokud si dobre pamatuji tak jsem se tu nekde docet, ze je to jediny motor, ktery prevoduji tak, ze \"nasich\" dalnicnich 130 jede jeste pri slusnych otackach. Jaky je rozdil ve spotrebe a spolehlivosti oproti 1.9? Na co si dat pri koupi pozor? Co vsechno se da ocekavat za uvodni investice?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nevim nevim. Jednak nemam zazemi, kde bych si to sam dal do kupy, takze bych musel do servisu a tezko odhalit, co vsechno tomu bylo uz pred havarkou, nehlede na skryte nasledky (geometrie, otresem poskozena prevodovka ci motor a pod.). Navic jsem zatim nikde nevidel, ze by nekdo bouranou 406 TD Break nabizel... Mam pocit, ze jsou asi pomerne vzacne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

H.O.: tak ted mam pro tebe kseft :) jedna 406ka break a myslim, ze je to HDi stoji u nas v Roznove v bazaru - je rozbita, ale da se opravit primo tady... zitra ti tu hodim podrobnosti, bohuzel foto asi nebude k dispozici, ale co vim, tak je tam rozbitej predek, nijak moc, rekl bych ze jen trochu vetsi tukanec a promackla strecha. Pry se to skoulelo do prikopy a posadilo se to bokem na predni pravy roh strechy.....Jo a je to stribrna barva :o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...