Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ošetření koroze


longstarr

Recommended Posts

Ahoj.

Chtel bych se poradit, jak nejlepe osetrit rezava mista/ mista kde se odloupla barva atd.

Nasel jsem neco ze spodu prahu, ale tam jsem to ocistil vrtackou a ocelovym kartacem az do svicata na plech. Pak odrezovac a natrel nekolika vrstvama tlumexu. ( S tim mam nejlepsi zkusenosti)

Navic na prahu me to netrapi a neni to ze spoda videt. Plus je pruzny proti kaminkum atd.

 

Ale jedno mistecko mam i z vrchu prahu, jak se doviraji dvere. Chtel jsem se zeptat, jeslti mate nejake tipy, co je nejlepsi.

S dvouslozkovyma karosarskyma tmelama nemam moc dobre zkusenosti. Vetsinou to zacalo znovu rezavet a pod tmelem to neslo videt, takze to bylo jeste horsi nez driv.

Ciste autolak taky moc nevydrzi. 

Takze mate tip na nejakou dobrou zakladovou barvu na auta? 😇

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší základní barva je Body 969 používám ji už od dob co jsem měl Škodovku, jednak když něco natřeš tak to pak nejde odstranit to tam drží jak přibitý, a pak když něco rezne tak většinou okolo a ne pod barvou. No a přes to samozřejmě tmel, plnič, barvu a bezbarvý lak

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasne. toto neni mechanicke odirani. pod barvou se proste udelali puchyrky se vzduchem. asi spatne z vyroby.🙄 navic na to misto doleha gumove tesneni. Musim to prvni zbrousit, ale myslim, ze to bude jen par cm. co rikate na odrezovac. pouzit nebo jen vybrousit na plech a rovnou zaklad? nekdy mi ty odrezovace pripadaji, ze jsou spis na skodu🙄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koroze je svině. Třeba jako viz dole. 

Vybrousit na čistý plech (viz dole, to nejde, zevnitř nelze, bohužel). Antikorozni základ/Plnic. A potom co hrdlo ráčí... 

Na 306 bojují s korozi na 5 dveřích, marný boj, po půl roce to vyleze. Je tam hloubková koroze. Takže jen maskuji před STK.

IMG-20210530-WA0002.jpeg

IMG-20210530-WA0008.jpeg

IMG-20210530-WA0018.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Zakladovka je antikorozní ale můžeš místo ní použít epoxidový odrezovač ve spreji Brunox

Brunox také doporučuji. Po tom co mi došli zásoby starého dobrého neekologického komunistického T tak jsem vyzkoušel několik odrezovačů i to co se dnes prodává pod označením T a v rámci ekologie jsou to vodičky k ničemu. Až když sem objevil Brunox tak můžu říct že to je konečně odrezovač který funguje. Jinak se prodává i klasicky v pixle pro natírání štetcem, má takovou medovou konzistenci. Ve více vrstvách funguje i jako základ takže se dá lakovat přímo na něj ale osobně dávám ještě antikor. základ. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56 Marine minio od Pelachromu

 

Já teď zkouším odrezovač od NCH Chelade, jsou na to dobrý reference, tak uvidím. Dával jsem ho teď na litinové kýly u lodě které jsou 4měsíce trvale ve vodě a na to epoxydovou barvu - neředěnou.

Na autě mi vylézá povrchová rez zespodu na podlaze, tak to budu přes léto taky brát tím Chelade. Zkoušel jsem to teď na tažné, odloupla se barva a pod tím liška, natřel to tím a zachvíli zčernalo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle mého je lepší to natírat než stříkat sprej, jsou místa které je možná lepší stříkat ale myslím si že stětcem se člověk dostane poctivěji do všech koutů i ve větší vrstvě. Navíc cenově to vychazí o dost levněji. https://www.alza.cz/auto//brunox-epoxy-250-ml-flakon-d5288557.htm 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...